Marele tenor Florin Diaconescu a murit. Avea 77 de ani

Ultima actualizare:

  Astăzi, 15 martie 2020, s-a stins din viață, la vârsta de 77 de ani, Florin Diaconescu, figură de referință a teatrului liric românesc, fost solist al Operei Naționale din BucureștiFoto: romania-muzical.ro
Astăzi, 15 martie 2020, s-a stins din viață, la vârsta de 77 de ani, Florin Diaconescu, figură de referință a teatrului liric românesc, fost solist al Operei Naționale din BucureștiFoto: romania-muzical.ro

Tenorul Florin Diaconescu, fost solist al Operei Naționale din București și, în același timp, o figură importantă a teatrului liric din România, s-a stins din viață duminică, 15 martie, la vârsta de 77 de ani. Odihnă veșnică!

Vestea că marele tenor Florin Diaconescu a murit a întristat lumea artistică și nu numai. Trista veste a fost dată de soprana Daniela Vlădescu, managerul Teatrului de Opera și Balet Oleg Danovski din Constanța.

Trista veste a fost dată de soprana Daniela Vlădescu, managerul Teatrului de Opera și Balet Oleg Danovski din Constanța.

”Astăzi, 15 martie 2020, s-a stins din viață, la vârsta de 77 de ani, Florin Diaconescu, figură de referință a teatrului liric românesc, fost solist al Operei Naționale din București. Tenorul a absolvit Conservatorul din București și a fost timp de cinci stagiuni solist al teatrelor muzicale din Galați și Constanța. Și-a făcut debutul în opereta «Liliacul'» de Johann Strauss pe 13 martie 1970, fiind începutul unei cariere bogate, în care a putut fi admirat în 50 de roluri de operă și operetă, concerte vocal-simfonice și recitaluri unde a abordat lucrări din repertoriul universal, dar mai ales din creația compozitorilor români. Activitatea sa a fost răsplătită cu premii și distincții din partea Uniunii Compozitorilor și Muzicologilor din România, Diplomă de Excelență pentru întreaga activitate din partea Forumului Muzical Român, Meritul Cultural în grad de Cavaler (2004). Dumnezeu să-l odihnească!”, a scri soprana Daniela Vlădescu.

Florin Diaconescu, biografia

 • Florin Diaconescu s-a născut la Bușteni la 19 octombrie 1942.
 • Deși nu aveau prea multe posibilități materiale, tatăl său reușește să-i ofere lecții particulare de vioară, pian și franceză.
 • Florin Diaconescu a visat să ajungă violonist și să susțină concerte la Ateneul Român.
 • După ce absolvă Institutul de Muzică, începe cariera de profesor. N-a continuat, deoarece un spectacol de ”Evgheni Oneghin” cu Valentin Teodorian, declanșează „microbul” cântului vocal.
 • Părăsește catedra și devine figurant la Teatrul Muzical din Galați.
 • Apar și primele roluri, atat de operă, cât și de operetă (Voievodul țiganilor, Sânge vienez, Liliacul de Johann Strauss, Marco Polo de Lopez, Lăsați-mă să cânt de Gherase Dendrino), la Constanța, Galați și București, scrie romania-muzical.ro.
 • Florin Diaconescu a avut o carieră bogată și diversă, formată din 50 de roluri de operă și operetă, zeci de concerte vocal-simfonice și recitaluri cu lieduri din literatura universală, dar, mai ales, din creația compozitorilor români.
 • Perioada de glorie a lui Florin Diaconescu a fost între anii 1970 si 1983, când a abordat rolurile cele mai potrivite vocii sale lirice.

Citește și:

Carmen Galin a murit! Actrița din „Fram” s-a stins cu o zi înainte să împlinească 74 de ani

5 ani de la moartea actorului Eusebiu Ștefănescu. L-a doborât o tumoră la cap

image
image
image
image
image
image
ger ninsoare zapada iarna termometru shutterstock 743819602 jpg
alcool baut shutterstock jpeg
aeroport pasageri zboruri anulate jpg
Dacă asteroidul ar fi exploatat, am primi fiecare 92 miliarde $ jpeg
Mănăstirea Prislop Foto Daniel Guță ADEVĂRUL (66) jpg
google 485611 1280 jpg
tristete generica jpg FOTO Pexels
front hotel 1 jpg