Masca la control! Ce măsură aberantă!

Ultima actualizare:

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a a decis miercuri prelungirea stării de alertă pe teritoriul României și, odată cu asta, a stabilit lista măsurilor de prevenție care se vor aplica în valul 5. Purtarea măstilor redevine obligatorie pe stradă, însă trebuie folosite doar produse medicale sau FFP2. Cine va verifica respectarea acestei măsuri? Polițiștii spun că ei nu sunt în măsură să analizeze tipul de mască folosit de cetățean.

image

„Se propune menținerea obligativității purtării a măștii de protecție doar tip medical sau FFP2, astfel încât să acopere gura și nasul, în toate spațiile publice închise și deschise, în condițiile stabilite prin ordinul comun al ministrului sănătății și al ministrului afacerilor interne”, se arată în hotărârea CNSU. Dacă până în prezent actele normative vorbeau doar despre „purtarea măștii de protecție care să acopere nasul și gura”, acum, practic, sunt interzice măștile textile. Sindicatul Europol s-a sesizat, printr-un comunicat de presă, atrăgând atenția că polițiștii nu pot verifica, pe stradă, ce tip de mască poartă trecătorii. „În traducere liberă, Guvernul are pretenția ca polițiștii să verifice tipurile de măști de protecție folosite de cetățeni, dacă sunt conforme. Partea ridicolă va fi atunci când polițiștii vor fi în fața cetățeanului și îi vor cere să prezinte masca la control. Asta pentru că există o gamă variată de măști de protecție, inclusiv textile, care conțin filtre de diferite tipuri pe care nu le pot identifica cu ochiul liber nici măcar cei care sunt de specialitate”, se arată în comunicatul Europol.

Cum să verifice polițiștii dacă masca e conformă!?

Mai mult decât atât, reprezentanții polițiștilor atrag atenția că ar fi nu doar neigienic, ci și periculos, să pui omul să-și scoată masca și să o dea la verificat oamenilor legii. „Nu există niciun fel de îndrumare cu privire la modul efectiv în care se va realiza controlul măștilor de protecție. Iar dacă MAI-ul nu a fost în stare să genereze o procedură de sistem cu privire la modul în care se realizează verificarea carantinaților, la aproape 2 ani de la declanșarea pandemiei, nu ne punem speranțe că „specialiștii” vor veni cu lămuriri în cazul noilor restricții cu privire la purtarea măștilor de protecție”, mai scrie Europol.

Sindicatul recomandă polițiștilor să refuze aplicarea prevederilor aberante

Sindicatul recomandă polițiștilor din stradă să refuze să aplice prevederile lipsite de claritate și de logică și să-și invite șefii să le arate cum se realizează controlul măștilor de protecție. „Pe toată durata pandemiei, profesia de polițist a fost cea mai versatilă. De la intenția ministrului Vela de a împărți Lumina sfântă de către polițiști, identificarea și transportarea celor care sunt surprinși în afara locuinței unde trebuiau să fie carantinați și până la noile sarcini de a verifica măștile de protecție, ne așteptăm că în curând, guvernanți să îi pună pe polițiști să efectueze teste PCR, să consulte persoane care prezintă simptome sau de ce nu, să efectueze operații pe creier acolo unde nu există chirurgi”, spun, cu ironie amară, polițiștii.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Drogul violului Foto womenshealth gov jpeg
image
image
image
image
image
image
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
sofer pexels jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net