Mascați și focuri de armă, supersonice la mică altitudine, în România! Exerciții sau pregătiri de război?

Să ne speriem sau nu, dacă vedem mascați trăgând focuri de armă pe stradă, prin mari orașe din România, și supersonice zburând la joasă altitudine? Autoritățile, mai precis, Serviciul Român de Informații și Ministerul Apărării, spun că nu e cazul. Sunt doar exerciții. Ținând cont de contextul războiului din Ucraina, astfel de situații pot da fiori românilor, care le-ar putea interpreta drept pregătiri pentru un potențial conflict.

Brigada Antitero a SRI va efectua exerciții în mediul urban, în mai multe orașe din România
Brigada Antitero a SRI va efectua exerciții în mediul urban, în mai multe orașe din România

Ambele simulări au picat în aceeași zi

Serviciul Român de Informații - SRI a anunțat, marți, 8 noiembrie, că este în desfășurare un exercițiu antiterorist în mai multe puncte din București, Giurgiu și Brașov. 

Marți, 8 noiembrie, are loc un exercițiu antiterorist în mai multe puncte din București, județul Giurgiu și județul Brașov. Exercițiul presupune inclusiv utilizarea de muniție de manevră și de mijloace pirotehnice. Cetățenii care devin martori ai evenimentelor sunt rugați să urmeze indicațiile echipelor de securitate a exercițiului", a transmis SRI. 

Dacă nu era suficient, în aceeași zi, hop și Ministerul Apărării Naționale cu un anunț similar. Aeronave F-16 Fighting Falcon ale Forțelor Aeriene Române urmează să execute în data de 8 noiembrie, zboruri de antrenament la înălţimi mici, de aproximativ 150-2.000 m înălțime faţă de sol, în sud-estul țării. 

Forţele Aeriene Române precizează că aceste activităţi de zbor, planificate cu un an înainte, sunt executate în conformitate cu Planurile de Instruire în Zbor şi în concordanţă cu reglementările aeronautice în vigoare, având drept scop creşterea nivelului de antrenare a personalului navigant și menținerea capacității acționale a Forțelor Aeriene Române.

„Statul Major al Forţelor Aeriene se preocupă constant pentru diminuarea impactului activităţilor aeronautice asupra comunităţii locale, urmărind în acelaşi timp îndeplinirea obiectivelor de pregătire a piloţilor, în conformitate cu cerinţele specifice, obiective care includ şi executarea unor antrenamente adecvate condiţiilor actuale", mai precizează sursa citată.

Ei bine, ambele exerciții au picat, însă, în aceeași zi. Așadar, dacă vedeți mascați pe stradă care sunt angrenați în schimburi de focuri, stați liniștiți. Muniția este de manevră, inamicii sunt tot „băieți buni” care joacă doar un rol, nefiind utilizate cartușe cu gloanțe reale. Agenții operativi sunt implicați în niște scenarii fictive, pentru fi antrenați în mediul urban, în cazul unei situații reale.

Emigranții ucraineni s-ar putea speria cel mai tare de exercițiile românilor

Cât despre supersonicele care survolează la joasă altitudine, cei care le vor vedea pot considera că asistă la un spectacol aviatic gratuit. Nu același lucru se poate spune și despre populația țării vecine, din nord, unde asemenea evenimente se întâmplă zilnic, fiind utilizată muniție de război, în confruntări reale, cu victime atât din rândul soldaților, cât și al civililor.

Astfel, pentru ucrainenii fugiți din calea războiului și staționați în România, ar putea fi cu adevărat traumatizant să asiste la exercițiile românilor, mai ales dacă nu au fost informați corespunzător despre derularea acestor manevre.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!       

zodia care consuma alcool jpg
cub Ramona Olaru și Cătălin Cazacu Natalia Mateuț și DJ Mahony png
cub andrele png
cub Andreea Perju png
cub lensa animat gif
andreea marin
horoscop jpg
5 salariul elenei ceausescu 3 jpg jpeg
image
image
image
image
image
image
calendar ortodox 2021 9 decembrie sfintii ioanchim si ana zamislirea fecioarei maria jpeg
cub niculae bădălău png
cub lensa animat gif
cub camelia șucu (1) png
baza urs profimedia jpg
Hubert și June au fost înmormântați împreună jpg