Ororile rusești ieșite la iveală în zonele eliberate de ucraineni: violuri, crime și jafuri

#Război Ucraina-Rusia

O anchetă amplă a Organizației Națiunilor Unite - ONU, desfășurată în regiunile eliberate de combatanții ucraineni, în țara vecină, indică faptul că armata rusă a utilizat agresiunile sexuale pe post de „strategie militară”, o „armă de război” bolnavă pentru a teroriza civilii din orașele ocupate. Rusia respinge aceste concluzii.

Rusia respinge, ca de obicei, acuzațiile, deși aceste acțiuni sunt binecunoscute

Agresiunile sexuale, crimele sau jafurile sunt orori care vin „la pachet”, din păcate, cu fiecare război. Dacă în conflictele anterioare, însă, aceste derapaje induse de teroarea războiului erau judecate și condamnate chiar de Curtea Marțială a fiecărui stat beligerant, lucrurile sunt diferite acum, conform anchetei ONU.

Cele mai recente etape ale anchetei au vizat regiunea Herson, din Ucraina, unde rușii au fost puși pe fugă, arată CNN.

Citește și: Frumoase, dar letale! Putin își trimite «îngerii morții» să piloteze avioane de vânătoare în Ucraina

Până la începutul lunii octombrie, această zonă din Ucraina a fost ocupată de trupele rusești. Înurma lor au rămas mașinile arse, ce împânzesc câmpurile, iar litera „Z”, un simbol folosit de forțele ruse, încă marchează pereții clădirilor bombardate sau ciuruite.

Autoritățile ruse au negat acuzațiile de crime de război în Ucraina, dar în două săptămâni de muncă în regiunea Herson, echipa ONU a documentat șase acuzații concrete de agresiune sexuală. Numărul real este, cu siguranță, mult mai mare, conform acestora.

Tatiana, în vârstă de 56 de ani, a declarat că este una dintre victime. CNN i-a ascuns identitatea reală și numele satului ei pentru a o proteja.

Mergând printre ruine, femeia le-a arătat jurnaliștilor casa fratelui ei, unde doi soldați ruși au abuzat-o în luna august.

Vezi și: 176 de nave cu cereale, blocate în Marea Neagră! ONU vrea să renegocieze cu Rusia

S-au plimbat prin acele camere. Unul a rămas acolo, iar celălalt, care m-a violat, a intrat aici. A intrat, s-a plimbat puțin prin cameră și aici, în acest loc, a început să mă pipăie. I-am spus: „Nu, nu, nu am vârsta la care să-ți pot oferi ceva, caută fete mai tinere!”. Plângeam, îl imploram să se oprească, dar fără succes. Nu i-am spus soțului meu imediat. Dar i-am spus vărului meu, iar soțul meu a auzit”, a rememorat biata femeie, pentru reporterii sursei citate.

Tatiana a povestit că i-a raportat comandantului rus, responsabil de militarii din zonă. „Comandantul său l-a găsit pe șeful unității sale. A venit să mă vadă și mi-a spus: „L-am pedepsit aspru, i-am rupt maxilarul, dar cea mai severă pedeapsă urmează”. Ca și împușcarea. Comandantul m-a întrebat: „Te deranjează asta?” Am spus: „Nu mă deranjează, aș vrea ca toți să fie împușcați”, a povestit femeia, pentru CNN.

Echipa jurnaliștilor a descoperit și alte întâmplări macabre. Un ucrainean a fost torturat și supus unei execuții simulate. 

Nu rata nici: Decizia care schimbă totul: „Putin a pornit jocurile foamei"

Organizația Națiunilor Unite a confirmat că a investigat cazuri de „agresiune sexuală”, în Ucraina, împotriva unor persoane cu vârste cuprinse între 4 și 82 de ani. Până în septembrie, au fost deschise 43 de proceduri penale , potrivit ONU.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro! 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Eomania Ucraina UEFA EURO 2024 jpg
image
image
image
image
image
image
Zodia care insala cel mai mult, sursă foto: Pixabay
a0c61ec3 25c9 4f67 a4b0 b6c5c8210168 jpeg
index (2) webp
front farmacista 1 jpg
Avocado FOTO Shutterstock jpg
foto1 dragos la sinaia jpg
baza motociclisti 2 jpg
beach 6292382 1280 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net