Scenariul unui război nuclear, discutat tot mai des! Ce achiziționează statul român

#Război Ucraina-Rusia
Ultima actualizare:

Discuțiile despre un posibil război nuclear, ca urmare a unui atac de acest tip al Rusiei asupra Ucrainei, devin din ce în ce mai serioase.

Atacurile nucleare sunt aduse în discuție din ce în ce mai des în ultima vreme. Foto: Shutterstock
Atacurile nucleare sunt aduse în discuție din ce în ce mai des în ultima vreme. Foto: Shutterstock

Experții britanici se plâng că guvernul nu are o strategie

În Marea Britanie, experții în atacuri nucleare sau veteranii de război sunt nemulțumiți de faptul că guvernul lor nu ia atitudine și nu are o strategie, în caz de război nuclear, anunță Daily Mail. Aceștia au trasat o serie de măsuri obligatorii, cum ar fi aprovizionarea cu pastile cu iod, renovarea unor buncăre și o serie de simulări.

Citește și: Autoritățile au emis un ghid, în caz de accident nuclear. Iată cum vă puteți feri!

În SUA, de exemplu, administrația Biden a realizat stocuri cu pastile cu iod, iar în Finlanda, în câteva zile, stocurile farmaciilor au fost epuizate. În România, distribuirea pastilelor cu iod a fost demarată de câteva luni bune, autoritățile lansând și un ghid cu instrucțiuni, în caz de dezastru nuclear.

În țara noastră, lucrurile nu se opresc aici. România face achiziții importante! Administrația Națională a Rezervelor de Stat și Probleme Speciale (ANRSPS) a lansat o licitație pentru „achiziționarea unui pachet de campare pentru intervenții operative”.

image

Peste 410 milioane de lei sunt destinate acestor achiziții. Este vorba de 3.246 corturi, 293.137 paturi, 285.955 pături, 135.679 saci de dormit, 430.787 saltele pat, 830.691 cearșafuri, 402.586 feţe pernă, 430.928 perne, 152.000 treninguri și 152.000 tricouri.

Potrivit condițiilor cerute, paturile sunt de o persoană și se pliază, păturile conțin 50% lână, iar sacii de dormit sunt tip plapumă, fără glugă, cu deschidere de 180 grade.

Vezi și: Asta ne mai lipsea! Vladimir Putin visează teste nucleare în Marea Neagră

În contextul conflictului armat din Ucraina și al pericolului unui accident nuclear produs la centrala atomică de la Zaporojie este posibil un aflux de cetățeni străini și apatrizi aflați în situații deosebite, proveniți din aceste zone”, a explicat în caietul de sarcini al licitației, Administrația Rezervelor de Stat.

Să sperăm că toate aceste inițiative vor avea doar un caracter preventiv.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro! 

image
image
image
image
image
image
decoruri paste 3 jpg
elon musk conturat pe fundal albastru Twitter shutterstock 2221703039 jpg
pard din istambul plin de lalele jpg
permise auto jpeg
calendar ortodox 2021 22 martie sfantul sfintit mucenic vasile preotul din ancira png
Prof dr Joseph Dituri Foto Youtube jpg