Răzbunarea ucrainenilor față de trădătorii care s-au aliat cu rușii: „Îi vânăm și îi împușcăm ca pe porci"

#Război Ucraina-Rusia

Când rușii au preluat orașul Balakliya, estul Ucrainei, au transformat secția centrală de poliție într-o bază pentru activități de o brutalitate inimaginabilă. Unii dintre prizonieri au acceptat să devină informatori doar pentru a scăpa cu viață, însă Ucraina nu are milă pentru trădători. 

Trădătorii sunt pedepsiți dur
Trădătorii sunt pedepsiți dur

În cele șase luni petrecute sub ocupația inamicului, zeci de localnici au fost închiși în celule supraaglomerate din subsol. Supraviețuitorii au povestit că au fost târâți într-o cameră de tortură, unde au fost bătuți, electrocuți și forțați să îndure un tratament inuman.

Interogatoriile au fost efectuate de oficiali ai Serviciului Federal de Securitate al Rusiei, conform documentelor preluate după recucerirea orașului luna trecută în timpul uluitoarei contraofensive a Ucrainei.

Citește și: Rusia pierde războiul cu Ucraina? 

Poveștile de groază apărute în orașe eliberate precum Balakliya au devenit îngrozitor de familiare în ultimele luni: despre atrocitățile rusești, gropi comune, tortură și crime de război. Cu toate acestea, adevărul incomod este că unii ucraineni au asistat la crimele de război ale lui Vladimir Putin și nu au luat măsuri. Mai mult, s-au aliat cu inamicii pentru a-și salva propria piele, iar acum oficialii ucraineni îi consideră trădători și îi vânează ca pe porci. 

29 de trădători au fost uciși de către ucraineni 

Kievul a deschis deja anchete asupra a 1.309 suspecți de trădare și a lansat 450 de urmăriri penale împotriva colaboratorilor acuzați că și-au trădat propria națiune și vecinii. Unii dintre trădători sunt pur și simplu măcelăriți de către luptătorii rezistenței. Conform unei liste a Kievului, 29 de trădători au fost deja uciși. 

În Vasylivka, un oraș din sudul Ucrainei, Natalia Romanychenko, o fostă actriță care vinde online găluște și cârnați, a devenit primarul lui Putin. Mamă singură, ea postează pe rețelele de socializare imagini cu cei doi fii ai săi în uniformă militară sovietică și contribuie la propaganda rusească. Rămâne de văzut dacă și ea va fi sancționată la fel de aspru pentru faptele sale. 

Vezi și: Moment crucial în războiul din Ucraina 

Trădătorii din regiunea Harkov și-au abandonat posturile atunci când forțele ucrainene au avansat luna trecută. „Au încercat să fugă în Rusia, dar rușii nu i-au lăsat să intre”, a spus un procuror implicat în capturarea lor. 

Și Kalaida este un alt bărbat care și-a trădat țara și care a fost condamnat la 15 ani de închisoare pentru actul comis. Oficialii locali le-au spus jurnaliștilor ucraineni că „ bărbatul a colaborat din proprie voință” și a fost recompensat de ruși cu gradul de general.

  Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!    

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
Biserica medievală din Densus  Foto Daniel Guță (1) JPG
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
judecatoarea popiviciu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net