Armele care ar ține România la adăpost în fața Rusiei. Țara noastră nu le deține, încă

#Război Ucraina-Rusia
Ultima actualizare:

Generalul Alexandru Grumaz are o carte de vizită impresionantă. Absolvent al Universității de Apărare a SUA, cu Master în Strategia Resurselor de Apărare Națională și al Senior Executives Programme in National and International Security, John F Kennedy School of Government, Harvard University, generalul Grumaz a fost consul General al României la Shanghai.

În prezent, el este președintele Centrului de Analiză și Studii de Securitate și a prezentat o serie de scenarii privind o potențială agresiune a Rusiei împotriva țării noastre și, totodată, soluțiile, în materie de tehnică militară, pentru ca România să poată fi protejată.

România ar trebui să ia modelul Poloniei

În opinia sa, România ar trebui să ia modelul Poloniei, țară care a trecut la o politică susținută de înarmare. Un prim pas important ar fi achiziția de către România a sistemului israelian anti-rachetă Iron Dome.

Citește și: Armata Română pregătește soldați: «Următoarea țintă a rușilor am putea fi chiar noi»

Un astfel de demers, anunțat încă de săptămâna trecută în Israel, țara care fabrică principalele componente ale acestui scut anti-rachetă, ar asigura în mare măsură spațiul aerian al României, spune generalul.

„În primul rând, aș consolida direcția Constanța-Timișoara, deci direcția operativă de sud – Dunărea. Aș consolida artileria de coastă cu rachete antinavă HARPOON (AGM-84E Standoff Land Attack Missile sau AGM-84H/K SLAM-ER). Aș consolida direcția Constanța-Timișoara și litoralul Mării Neagre.  Deci din punct de vedere militar eu aș consolida flancul de sud”, a spus spune generalul Alexandru Grumaz, pentru Adevărul.

Vezi și: Moment crucial în războiul din Ucraina. Putin a recunoscut independenţa regiunilor ocupate de Rusia

Un atac susținut al rușilor din Nord ar fi puțin probabil, pentru că acestora le-ar fi foarte greu să treacă munții cu tehnică militară grea. Pot ataca pe direcția Vest prin Polonia.

Aș cumpăra tancuri, aș cumpăra avioane de ultimă generație pentru că îți oferă un confort asupra a ceea ce se întâmplă, aș mări stocul de rachete pentru sistemul HIMARS (rachete ghidate de 227 mm și rachete tactice ATACMS). De exemplu, ucrainenii au primit rachete HARM care detectează radarele”, a mai adăugat generalul.

Nu rata nici: Povestea emoționantă a Marianei Mamonova. A născut o fetiță după ce a scăpat din Azovstal

Citiți întregul scenariu și lista completă de armament necesar, dar, mai ales, cât ar costa înzestrarea, pe site-ul Adevărul - click AICI.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard Gere și Julia Roberts în Pretty Woman, Profimedia (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
manastire jpg
marea britanie shutterstock1 jpg
case sat romania shutterstock jpg
casa radio jpg
masina volan pixabay1 jpg
 Magos Olariu Constanta  jpg
gradina curte flori istock jpg
George Coşbuc
image
actualitate.net
image
actualitate.net