Moment crucial în războiul din Ucraina. Putin a recunoscut independenţa regiunilor ocupate de Rusia

#Război Ucraina-Rusia
Ultima actualizare:

Războiul din Ucraina atinge un moment foarte complicat, după ce preşedintele rus, Vladimir Putin, a recunoscut independenţa regiunilor ucrainene Herson şi Zaporojie. Anunțul a fost luat joi seară, cu o zi înainte ca Rusia să finalizeze anexarea lor, potrivit AFP.

Putin a recunoscut independenţa regiunilor ocupate de Rusia
Putin a recunoscut independenţa regiunilor ocupate de Rusia

„Ordon recunoaşterea suveranităţii şi independenţei de stat a regiunilor Herson şi Zaporojie”, a declarat Vladimir Putin în aceste decrete, care intră în vigoare în ziua semnării, potrivit Agerpres, citat de Adevărul.

Citește și: Decizia luată de UE după referendumurile organizate de Rusia. Pe cine va pedepsi

Decretele publicate joi seară mai arată că președintele rus a luat această decizie în conformitate cu principiile general acceptate și normele legislației internaționale, încadrate în Carta ONU, luând în considerare voința locuitorilor regiunilor în referendumuri. 

Vezi și: De necrezut! Ce mesaj a primit Putin pe mormântul parinților săi

Putin a recunoscut independenţa regiunilor ocupate de Rusia în Ucraina

Kremlinul urmează să găzduiască în cursul zilei de vineri, 30 septembrie, o ceremonie în care va fi oficializată anexarea regiunilor ucrainene Doneţk şi Lugansk (est) şi Herson şi Zaporojie (sud). 

Citește și: Întreaga Europă, cu ochii ațintiți asupra lui Vladimir Putin. Analiștii politici sunt îngrijorați

Rusia mai recunoscuse independenţa Republicii Populare Doneţk (DNR) şi a Republicii Populare Lugansk (LNR), la cererea liderilor lor separatişti pro-ruşi, la sfârşitul lunii februarie, cu puţin timp înainte de startul războiului din Ucraina, conform sursei citate.

Rusia revendică victoria la referendumurile de anexare

În septembrie, regiunile Zaporojie, Herson, Doneţk şi Lugansk au organizat referendumuri, denunţate de Kiev şi Occident ca fiind ilegitime. Marți,  27 septembrie, autorităţile de ocupaţie pro-ruse din cele patru regiuni au anunţat victorii clare la scrutinul de anexare a acestor teritorii la Rusia.

„Având în vedere faptul că populația republicii a aprobat decizia la referendum, vă rog să luați în considerare problema ca Republica Populară Lugansk să devină parte a Rusiei ca subiect al Federației Ruse", a declarat liderul separatist Leonid Pasechnik, potrivit BBC.

Rezultatele referendumurilor organizate de vineri, 23 octombrie, şi până marţi, 26 octombrie, sunt contestate din plin de Uniunea Europeană și de autoritățile de la Kiev.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro! 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lajos kristof jpg
image
image
image
image
image
image
mamaia  jpg
pod bosfor jpg
nave marea neagra shutterstock 2216324863 jpg
punctul de pensie jpg
masini politie facebook jpg
cipru shutterstock jpg
meteo (1) jpg
lajos kristof jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net