Cum arată un erou Azovstal, după ce a fost prizonier al rușilor timp de 4 luni! Imagini sfâșietoare

#Război Ucraina-Rusia

Mihailo Dianov este un luptător ucrainean din Mariupol, care a fost luat prizonier de ruși după ce soldații din uzina Azovstal s-au predat. Militarii ucraineni au făcut asta la îndemnul autorităților din Kiev, în urma negocierilor cu oficiali ai Rusiei – care au promis că îi vor ține în viață.

Mihailo Dianov avea o mână grav rănită atunci când a fost capturat (Foto: Instagram)
Mihailo Dianov avea o mână grav rănită atunci când a fost capturat (Foto: Instagram)

Citește și: Soldații ruși pleacă la luptă cu echipament din al Doilea Război Mondial!

Dianov a fost eliberat miercuri seară, după patru luni de captivitate, potrivit adevarul.ro. Transformarea lui este una înfricoșătoare! Acesta a fost unul dintre soldații care au rezistat eroic în buncărele uzinei siderurgice Azovstal, din Mariupol, locație bombardată neîncetat de trupele invadatoare ale Rusiei.

Vezi și: Ce faci în caz de accident nuclear? Polonezii distribuie pastile de iod, după atacurile de la Zaporojie

Îi lipsesc 4 cm de os

Așa arată Dianov acum, după ce a suferit răni grave (Foto: Twitter)
Așa arată Dianov acum, după ce a suferit răni grave (Foto: Twitter)

Inițial, soldatul din brigada 36 a pușcașilor marini a devenit celebru după publicarea fotografiilor lui Dmitro Kazatsky, care înfățișa eroii de la uzina Azovstal. În imagini, Mihailo a fost surprins cu o structură metalică pe braț, zâmbind și arătând semnul păcii. El  și ceilalți soldați ucraineni au fost prizonieri timp de 4 luni.

Iată și: La ce soluții apelează rușii pentru a evita să fie trimiși pe front

Dianov a fost eliberat miercuri seară, într-un schimb de prizonieri.  După eliberare, Mihailo a mers la un spital și s-a reunit cu familia sa. În prezent, soldatului ucrainean îi lipsesc 4 centimetri de os din mâna rănită, pe care nu a putut să o trateze atunci când era în capitivitate. Rănile sale nu s-au vindecat complet, astfel că acum are nevoie de un tratament costisitor.

 „În captivitate, rușii nu au lăsat brațul să se vindece, acum îi lipsesc 4 cm din os. Imaginați-vă durerea”, au relatat autoritățile ucrainene, pe Twitter.

Are nevoie de ajutor financiar

Mai multe imagini cu Dianov au fost publicate pe rețelele sociale, iar jurnalista Violetta Kirtoka a cerut sprijin financiar pentru ca soldatul să poată fi tratat. Bărbatul a afirmat că problemele privind recuperarea completă după rănile sale sunt în prezent în curs de rezolvare. Soldatul are nevoie de mai multe operații, apoi de ședințe de kinetoterapie. El s-a aflat în captivitate din mai până pe 21 septembrie, notează publicația ucraineană Hromadske.

Te-ar putea interesa și: El e românul care luptă în armata ucraineană împotriva rușilor: «Mi-au spus că sunt inconștient»

Susținătorii de la Kremlin au cerut execuția membrilor grupului Azoz, pe care îi consideră naziști și criminali de război. Dintre prizonierii care s-au întors în Ucraina, 108 au servit în regimentul Azov și au apărat orașul Mariupol, iar 124 erau ofițeri. Pe de altă parte, Ucraina a eliberat doar 56 ruși. Printre aceștia se numără Viktor Medvedchuk, omul lui Putin din Ucraina, președintele Zelenski spunând că a fost schimbat pentru 200 de ucraineni.

Citește și: Arma care poate trimite economia Rusiei în Evul Mediu! Strategia care spulberă Federația Rusă!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
WhatsApp Image 2024 04 20 at 09 53 05 jpeg
image
image
image
image
image
image
Boieri fanarioţi călare şi o trăsură cu o familie de boieri de prim rang; desen de Chevalier Auguste de Henikstein
cavou Iulia Hasdeu jpg
virnant jpeg
Medgidia jpeg
Magazin FOTO  Unsplash jpg
geto daci jpg
FotoJet (22) jpg
ulei masline jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net