Decizia luată de UE după referendumurile organizate de Rusia. Pe cine va pedepsi

Ultima actualizare:

Referendumurile de anexare organizate de Moscova în patru regiuni ocupate parțial de forțele ruse au enervat Uniunea Europeană. Liderii de la Bruxelles consideră ilegale aceste mișcări şi pregătesc sancțiuni împotriva organizatorilor.

Uniunea Europeană FOTO via News

„Vor exista consecinţe pentru toate persoanele care au luat parte la organizarea acestor referendumuri ilegale şi care le-au susţinut”, a declarat purtătorul de cuvânt al diplomației europene, Peter Stano, în cadrul unei conferinţe de presă la Bruxelles, conform Adevărul.ro.

Vezi și: De necrezut! Ce mesaj a primit Putin pe mormântul parinților săi

Uniunea Europeană pregăteşte noi sancţiuni economice şi individuale împotriva regimului Putin, intenționând „să includă pe listă persoanele care, evident, sunt implicate în aceste referendumuri”, a explicat marţi Luc Piere Devigne, unul dintre colaboratorii șefului diplomației europene, Josep Borrell.

Vezi și: Întreaga Europă, cu ochii ațintiți asupra lui Vladimir Putin. Analiștii politici sunt îngrijorați

„Orice sprijin pentru aceste referendumuri ilegale este ilegal”

Un alt oficial european a explicat că cetăţenii europeni prezentaţi de Moscova ca „observatori internaţionali” ai acestor referendumuri organizate ilegal ar putea fi de asemenea sancţionaţi.

„Orice sprijin pentru aceste referendumuri ilegale este ilegal. Totul depinde de implicarea în acest sprijin. Va depinde de statele membre să stabilească dacă activităţile acestor persoane corespund criteriilor regimului de sancţiuni şi dacă trebuie impuse sancţiuni”, a subliniat Peter Stano, oficial european.

Citește și: Rușii au dat o lovitură cruntă SUA. Cui i-a acordat Vladimir Putin cetățenie rusă!

Rusia revendică victoria la referendumuri de anexare

Marți seară, autorităţile de ocupaţie pro-ruse din regiunile ucrainene Zaporojie, Herson şi Lugansk au anunţat victorii clare la referendumurile de anexare a acestor teritorii la Rusia.

„Având în vedere faptul că populația republicii a aprobat decizia la referendum, vă rog să luați în considerare problema ca Republica Populară Lugansk să devină parte a Rusiei ca subiect al Federației Ruse", a declarat liderul separatist Leonid Pasechnik, potrivit BBC.

Poate te interesează: Soldații ruși pleacă la luptă cu echipament din al Doilea Război Mondial!

Victorie zdrobitoare la Donețk

În a patra regiune unde s-a organizat un scrutin, la Donețk, s-a înregistrat cea mai clară victorie a rușilor. După numărarea tuturor buletinelor de vot, Comisia Electorală a anunţat că peste 99% dintre alegători s-au pronunţat în favoarea anexării regiunii ucrainene la Rusia.

Rezultatele acestor referendumuri, organizate de vineri, 23 octombrie, şi până marţi, 26 octombrie, sunt contestate din plin de Uniunea Europeană și de autoritățile de la Kiev.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro! 

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net