E oficial! Rusia anunță referendum pentru anexarea regiunilor ocupate, la Federația Rusă

 Evgheni Balitsky, șeful trupelor ruse care au ocupat regiunea ucraineană, Zaporojie, a anunțat un referendum pentru anexare zonei la Federația Rusă. 

Atac rachete Vinita Ucraina 14 iulie 2022 razboi distrugeri incendiu pompieri FOTO EPA-EFE

Evgheni Balitsky a declarat că referendumul pentru anexarea zonei la Federația Rusă va avea loc în toamna acestui an. 

''Am semnat un ordin astfel încât Comisia Electorală Centrală să înceapă să lucreze la organizarea unui referendum privitor la alipirea regiunii Zaporojie la Rusia'', a anunțat Evgheni Balitki, potrivit agenției de presă ruse Tass. 

Citește și: 100.000 de ucraineni în România! A fost aprobat Planul Național pentru ajutorarea refugiaților

Balitsky a declarat mai devreme că pregătirile pentru un referendum cu privire la aderarea regiunii la Rusia ar putea avea loc în următoarele câteva luni. El a spus că referendumul s-ar putea desfășura chiar în toamnă.

În prezent, aproximativ 70% din regiunea Zaporojie a fost ocupată de forțele invadatorilor ruși, însă capitala regiunii, orașul Zaporojie, încă se află sub conducerea Kievului. 

Nu rata: Un tată ucrainean și-a ținut copilul mort de mână ore în șir și a refuzat să se miște de lângă el! Imagini sfâșietoare

Anterior s-a raportat că șefii așa-numitelor administrații militaro-civile din regiunile Herson și Zaporojie, create după ocuparea unei părți din aceste regiuni ale Ucrainei de către trupele ruse, au semnat documente privind înființarea comisiilor electorale.

Comisiile nu au fost încă constituite, dar autoritățile pro-ruse din regiunile ocupate vor fi printre membrii de bază. Comisiile vor servi, printre altele, și pentru organizarea unui „referendum” asupra altor regiuni pe care Moscova vrea să le anexeze. 

Reacția Casei Albe față de «referendumul» autorităților ruse

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a declarat că Rusia „va face imposibil orice demers pentru negocierile de pace” cu autoritățile ucrainene dacă începe să organizeze așa-zisele referendumuri în teritoriile ocupate.

Anterior, un purtător de cuvânt al Casei Albe a declarat că Washington urmărește planurile Rusiei de a anexa o parte a teritoriului ucrainean și a avertizat că aceste încercări nu vor rămâne fără consecințe pentru Moscova.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

cub mama theo rose carmen harra png
zodii care sunt vampiri energetici jpg
andrei duban apare in serialul wednesday jpg
fiii lui adrian nastase jpg
tanara dezbracata in pat jpg
legatura dintre oana lis si catalin maruta jpg
Brad Pitt (5) jpg
iulia albu si mikaela webp
Screenshot 2022 12 01 at 15 49 17 png
piranha in crisul repede foto Prichici Catalin Facebook 1 jpg
image
image
image
image
Elom Agbegninou jpg
fasole ziua nationala jpeg
Google Doodle 1 Decembrie 2022
Alexis Waldrone si Petunia jpg
fiii lui adrian nastase jpg
alerta meteo