Prizonierii de război, torturați de ruși cu ace înfipte în răni! Un soldat a povestit ororile prin care a trecut

#Război Ucraina-Rusia

Mărturii incredibile! Un soldat al regimentului Azov, cunoscut cu numele de Tork, este unul dintre apărătorii ucraineni ai Mariupolului care la sfârșitul lunii iunie, în urma schimbului de prizonieri, a reușit să se întoarcă pe teritoriul controlat de Ucraina. El a povestit torturile la care a fost supus de ruși, dar și momentul în care a fost grav rănit în timpul bombardamentelor din Mariupiol.

Tork este unul dintre puținii supraviețuitori din Mariupol, după ce a fost crunt torturat
Tork este unul dintre puținii supraviețuitori din Mariupol, după ce a fost crunt torturat

Foto: captură Youtube

Tork s-a alăturat regimentului Azov acum patru ani și a luptat pentru apărarea orașului-port Mariupol. În aprilie, bărbatul a fost grav rănit la uzina Azovstal din cealaltă parte a orașului. Împreună cu alți luptători, bărbatul încerca să traverseze orașul asediat de ruși către combinatul siderurgic, însă în momentul în care treceau peste un pod au fost surprinși de un bombardament rusesc.

Citește și: Apocalipsa din Mariupol. Cum arată acum unul dintre cele mai frumoase orașe de la Marea Azov

Soldatul a povestit cum vehiculul în care se aflau el și colegii a fost lovit și a căzut în apă. Tork a reușit să supraviețuiască și a înotat sub pod, unde s-a ascuns o vreme, alături de alți doi soldați. Ceilalți au fost uciși de lunetiștii ruși, Tork fiind singurul supraviețuitor.

«Mi-am dat seama că voi muri »

„M-am târât prin mai multe fabrici și mi-am dat seama că voi muri, fie din cauza rănilor, fie de frig”, a spus el, într-un videoclip publicat de Azov Media. Tork a mers aproximativ un kilometru până în apropiere de Azovstal, unde a fost găsit de alți soldați ucraineni și transportat pe o targă în interiorul combinatul, devenit ultimul bastion al rezistenței din Mariupol.

Fondatorul și primul comandant al regimentului Azov, Andrei Biletski, a spus că nimeni de la Azovstal nu credea că Tork a reușit să scape cu viață, deoarece convoiul a fost distrus de ruși. În Azovstal, Tork a primit ajutor medical de urgență. El a spus că au fost probleme cu mâncarea, apa și medicamentele, din cauza lipsei resurselor. Spitalul de pe teritoriul uzinei era un buncăr cu 300 de persoane, iar camera avea 50 de metri lungime și 20 de metri lățime. Mai târziu, împreună cu restul apărătorilor ucraineni, a ajuns în captivitatea rușilor.

Tork și-a cerut iubita în căsătorie

Bucuros că a scăpat cu viață, soldatul și-a cerut iubita de nevastă
Bucuros că a scăpat cu viață, soldatul și-a cerut iubita de nevastă

Foto: captură video Youtube

Inițial, Tork nu a vrut să se predea, dar a declarat că a avut încredere în decizia comandantului său. Captivii au fost trimiși la un centru de detenție de pe teritoriul controlat de ruși. Rușii ar fi încercat să obțină declarații incriminatorii de la prizonierii de război cu privire la comandantul Regimentului Azov, Denis Prokopenko. Aceștia ar fi folosit inclusiv torturați în timpul interogatoriilor. Una dintre metode a fost introducerea unor ace în răni, spune Tork. În ziua schimbului de prizonieri, soldaților nu li s-a spus unde merg, ci pur și simplu au fost treziți dimineața și li s-a spus să plece.

După ce a ajuns pe teritoriul controlat de Ucraina, Tork a fost dus la spital, unde a fost îngrijit. Imagini publicate recent pe rețelele sociale îl arată pe soldatul ucrainean întors la logodnica sa, pe care a cerut-o în căsătorie în timp ce se afla în buncărele de la Azovstal.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
sofer pexels jpg
napoleon foto profimedia
cafea boabe premium edream jpg
Taxe impozite calculator FOTO Shutterstock
Cuplu de romani spania Captura Antena 3 jpg
titanic adobestock jpg
plante de apartament beneficii si ingrijire jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net