Semnal de alarm─â, tocmai din armat─â: ┬źGenera╚Ťia asta trebuie s─â lupte ├«nc─â o dat─â ├«n Europa┬╗

For╚Ťele Armate ale Regatului Unit trebuie s─â fie gata de lupt─â, pentru a preveni r─âsp├óndirea r─âzboiului ├«n Europa, potrivit celor mai negre previziuni ale noului lider al armatei.

soldati ucraina nato rusia jpg
For╚Ťele Armate ale Regatului Unit se preg─âtesc pentru un poten╚Ťial conflict

├Än cadrul unui discurs recent, Generalul Sir Patrick Sander a declarat c─â nu a v─âzut niciodat─â un pericol at├ót de mare la adresa p─âcii ╚Öi a democra╚Ťiei ca ÔÇ×agresiunea brutal─âÔÇŁ exercitat─â de c─âtre pre╚Öedintele Rusiei, Vladimir Putin, potrivit Daily Mail.

Se repet─â istoria?

Acesta a amintit c─â situa╚Ťia curent─â este foarte asem─ân─âtoare cu cea din al Doilea R─âzboi Mondial, a╚Öa c─â Occidentul trebuie s─â fie preg─âtit s─â r─âspund─â ╚Öi s─â se asigure c─â nu transform─â conflictul din Ucraina ├«ntr-un r─âzboi la scar─â global─â.

Află mai multe detalii despre războiul din Ucraina: VIDEO Peste 16 oameni au murit în urma unui atac asupra unui mall din Krememchuk, Ucraina

Chemarea c─âtre preg─âtirea pentru un poten╚Ťial r─âzboi vine ├«n contextul ├«n care NATO a m─ârit num─ârul de trupe sta╚Ťionate la grani╚Ťa ruso-european─â de la 40,000, la aproximativ 300,000 de solda╚Ťi gata de r─âzboi.

ÔÇ×Este cea mai mare adunare a defensivei noastre de la sf├ór╚Öitul R─âzboiului ReceÔÇŁ, a declarat Jens Stoltenberg, secretarul general al NATO.

Ultimul avertisment al lui Sir Patrick Sander ├«i are ├«n vedere pe solda╚Ťii pe care-i coordoneaz─â, spun├óndu-le c─â trebuie s─â se preg─âteasc─â ÔÇ×s─â lupte ├«nc─â o dat─â ├«n EuropaÔÇŁ.

Cite╚Öte ╚Öi:┬áArmele de care fuge p├ón─â ╚Öi Vladimir Putin: ÔÇ×Sisteme integrate complexeÔÇŁ

Chiar dac─â toat─â planeta se confrunt─â cu probleme economice, se pare c─â Ben Wallace, secretarul ministerului Ap─âr─ârii, este gata s─â anun╚Ťe o nou─â cre╚Ötere a bugetului de ap─ârare ├«n anii urm─âtori, pentru a contracara pericolul Rusiei.

Regatul Unit, gata să investească serios în apărare

Aceast─â declara╚Ťie vine ├«n contextul ├«n care premierul Regatului Unit, Boris Johnson, se preg─âte╚Öte pentru un summit foarte important la Madrid, ├«n care va discuta al─âturi de al╚Ťi juc─âtori importan╚Ťi din NATO despre cea mai mare revizuire a armatei Occidentului de la sf├ór╚Öitul R─âzboiului Rece.┬á

De altfel, se preconizează că Boris Johnson ar urma să crească Produsul Intern Brut alocat pentru apărare până la aproximativ 2,5%, în 2028.

Ca not─â informativ─â, NATO are ca cerin╚Ť─â ca fiecare stat membru s─â aloce aproximativ 2% din PIB-ul ╚Ť─ârii pentru ap─ârare. ├Än realitate, doar c├óteva ╚Ť─âri, printre care ╚Öi Rom├ónia, au reu╚Öit s─â aloce at├ótea resurse pentru aparatul de ap─ârare al statului.

Ai un pont sau mai multe informa╚Ťii pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

vladut
Satul Aceredo jpg
brad pitt angelina jolie jpg
cub ion ╚Ťiriac png
anne heche 1 profimedia 0712340053 jpg
Alexandru Arsinel batran
1 bruce willis jpg jpeg
medic bucuresti santajat datorie camatari dobanda 785568 jpeg
image
image
image
image
Lacul Morii jpg
medic bucuresti santajat datorie camatari dobanda 785568 jpeg
Orașul Granadilla jpg
GettyImages 1338148296 jpg
7 act 1 2col trotineta jpeg
Sake, b─âutura din haiku jpeg