Semnal de alarmă, tocmai din armată: «Generația asta trebuie să lupte încă o dată în Europa»
Forțele Armate ale Regatului Unit trebuie să fie gata de luptă, pentru a preveni răspândirea războiului în Europa, potrivit celor mai negre previziuni ale noului lider al armatei.
În cadrul unui discurs recent, Generalul Sir Patrick Sander a declarat că nu a văzut niciodată un pericol atât de mare la adresa păcii și a democrației ca „agresiunea brutală” exercitată de către președintele Rusiei, Vladimir Putin, potrivit Daily Mail.
Se repetă istoria?
Acesta a amintit că situația curentă este foarte asemănătoare cu cea din al Doilea Război Mondial, așa că Occidentul trebuie să fie pregătit să răspundă și să se asigure că nu transformă conflictul din Ucraina într-un război la scară globală.
Află mai multe detalii despre războiul din Ucraina: VIDEO Peste 16 oameni au murit în urma unui atac asupra unui mall din Krememchuk, Ucraina
Chemarea către pregătirea pentru un potențial război vine în contextul în care NATO a mărit numărul de trupe staționate la granița ruso-europeană de la 40,000, la aproximativ 300,000 de soldați gata de război.
„Este cea mai mare adunare a defensivei noastre de la sfârșitul Războiului Rece”, a declarat Jens Stoltenberg, secretarul general al NATO.
Ultimul avertisment al lui Sir Patrick Sander îi are în vedere pe soldații pe care-i coordonează, spunându-le că trebuie să se pregătească „să lupte încă o dată în Europa”.
Citește și: Armele de care fuge până și Vladimir Putin: „Sisteme integrate complexe”
Chiar dacă toată planeta se confruntă cu probleme economice, se pare că Ben Wallace, secretarul ministerului Apărării, este gata să anunțe o nouă creștere a bugetului de apărare în anii următori, pentru a contracara pericolul Rusiei.
Regatul Unit, gata să investească serios în apărare
Această declarație vine în contextul în care premierul Regatului Unit, Boris Johnson, se pregătește pentru un summit foarte important la Madrid, în care va discuta alături de alți jucători importanți din NATO despre cea mai mare revizuire a armatei Occidentului de la sfârșitul Războiului Rece.
De altfel, se preconizează că Boris Johnson ar urma să crească Produsul Intern Brut alocat pentru apărare până la aproximativ 2,5%, în 2028.
Ca notă informativă, NATO are ca cerință ca fiecare stat membru să aloce aproximativ 2% din PIB-ul țării pentru apărare. În realitate, doar câteva țări, printre care și România, au reușit să aloce atâtea resurse pentru aparatul de apărare al statului.
Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!