Rușii au dat o lovitură cruntă SUA. Cui i-a acordat Vladimir Putin cetățenie rusă!

Ultima actualizare:

Edward Snowden, 39 de ani, americanul care a făcut publice secrete ale Agenției Naționale de Securitate - NSA, din SUA, este, începând de luni, 26 septembrie, cetățean al Federației Ruse!

Informația a fost transmisă de Reuters, gestul lui Vladimir Putin fiind o veritabilă „palmă” dată serviciilor secrete din SUA, care îl vânează pe Snowden de ani buni.

Putin nu îl consideră trădător

Edward Snowden a primit azil politic în Rusia, după ce, în 2013, a primit azil politic în urma publicării unui volum consistent de informații privind operațiuni importante de monitorizare internă și internațională, desfășurate de NSA, unde era angajat.

În zadar au pus americanii presiune pe omologii ruși pentru a-l extrăda și pentru a-l judeca în America. Între timp americanii au făcut și filme despre acțiunile lui Ewdard Snowden, iar personajul real s-a bucurat în acești ani de un statut privilegiat în Rusia.

Citește și: Românii, ținta spionilor americani! Ce au vrut să afle de la noi?

Regimul de la Moscova i-a acordat acestuia dreptul de rezidență permanentă, în urmă cu doi ani. Luni, 26 septembrie, numele său a apărut pe o listă a persoanelor născute în afara Rusiei, care au primit cetățenia. 

În 2017, Vladimir Putin, fost agent al KGB și fost șef al spionajului rusesc, a declarat că nu îl consideră pe Snowden un trădător, deși nu a considerat că a procedat corect când a divulgat secrete de stat americane.

Între timp, în Rusia, au început să apară glume pe seama gestului președintelui Vladimir Putin. „Va fi înrolat, oare, Snowden, acum că e cetățean?”, a scris pe contul de Telegram, Margarita Simonyan, redactor șef al Russia Today.

Vezi și: Așa îți fură hackerii datele personale din telefon sau de pe laptop! Ce trebuie să eviți

Avocatul rus al lui Snowden, Anatoly Kucherena, a și reacționat, transmițând agenției RIA că acesta nu poate fi mobilizat în armată, întrucât nu a efectuat serviciul militar în Rusia.

Mai mult, se pare că și soția lui Edward Snowden va solicita cetățenie. 

  Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro! 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard Gere și Julia Roberts în Pretty Woman, Profimedia (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
manastire jpg
marea britanie shutterstock1 jpg
case sat romania shutterstock jpg
casa radio jpg
masina volan pixabay1 jpg
 Magos Olariu Constanta  jpg
gradina curte flori istock jpg
George Coşbuc
image
actualitate.net
image
actualitate.net