Dezvăluiri horror ale soldaților ruși, în apelurile date către familiile lor. „Așa că s-a decis împușcarea lor"

#Război Ucraina-Rusia
Ultima actualizare:

Pentru mulți soldați ruși, războiul din Ucraina este unul împotriva unor oameni pe care nu-i văd ca dușmani. Ororile conflictului început de Rusia pot fi auzite din glasul acestor militari. Mii de apeluri telefonice date către familii au fost interceptate de serviciile de informații cu ajutorul Centrului Guvernamental de Comunicații din Marea Britanie (GCHQ), conform The Sun.

Dezvăluiri horror ale soldaților ruși. Foto: Profimedia
Dezvăluiri horror ale soldaților ruși. Foto: Profimedia

New York Times a dezvăluit că în acele convorbiri trupele sătule de război îl numesc pe Putin un prost și mărturisesc crime oribile, inclusiv împușcarea civililor neînarmați într-o pădure plină de cadavre.

Poate te interesează: Armele care ar ține România la adăpost în fața Rusiei. Țara noastră nu le deține, încă

Alte apeluri interceptate, eliberate de SBU din Ucraina, includ relatări despre violuri și tortură, dar și împușcarea unui bărbat aflat pe bicicletă, conform sursei citate.

Citește și: Moment crucial în războiul din Ucraina. Putin a recunoscut independenţa regiunilor ocupate de Rusia

Un soldat i-a povestit mamei sale despre o „mare de cadavre" într-o pădure. Alții au dezvăluit pierderile catastrofale ale armatei invadatoare, cu unități aproape în totalitate distruse în asaltul asupra Kievului.

Agenția germană de informații externe, BND, a obținut, de asemenea, apeluri ale soldaților ruși. Una dintre cele mai șocante conversații este aceea în care soldații ruși discută despre interogarea trupelor inamice înainte de a le ucide.

Povești sinistre din război. „Am văzut o mare de cadavre în haine civile”

Un soldat pe nume Max a fost înregistrat spunând: „Fac ce vreau aici, omor pe toată lumea. Nu-mi pasă deloc dacă e civil sau non-civil". Un alt soldat i-a descris pe camarazi ca fiind „sălbatici". Un alt luptător i-a numit pe militari ruși drept „plângăcioși și sinucigași".

Foarte interesant: Suma uriașa plătită de ruși ca să treacă granița cu Georgia. Cât costă un loc într-o mașină

Un soldat pe nume Serghei a declarat că un căpitan i-a ordonat să ucidă trei oameni care trecuseră pe lângă uinitatea lor. Acesta i-a spus prietenei sale: „Dacă îi lăsăm să plece, ar putea să ne cedeze poziția. Așa că s-a decis împușcarea lor".

Prietena lui a întrebat de ce nu au fost luați ca prizonieri acei oameni. „Ar fi trebuit să-i hrănim și nu avem suficientă hrană noi înșine", i-a răspuns bărbatul.

Într-un alt apel telefonic, acesta i-a spus mamei sale: „Există o pădure în care se află sediul diviziei. Am intrat în ea și am văzut o mare de cadavre în haine civile".

„Am devenit deja un criminal. De aceea nu vreau să mai omor oameni, mai ales pe cei pe care va trebui să-i privesc în ochi", a mai precizat Serghei.

Apelurile obținute de New York Times au fost interceptate în Bucha, o suburbie vestică a Kievului, în luna martie.

Soldații ruși au vorbit la telefon și despre pierderile uriașe. „Erau 400 de parașutiști. Și doar 38 dintre ei au supraviețuit ... deoarece comandanții noștri au trimis soldații la măcel”, a povestit un militar rus.

Un alt luptător i-a transmis unui prieten că 90 de oameni au fost uciși în jurul lui într-o ambuscadă.

Reporterii de la New York Times au verificat numerele de telefon interceptate pentru a identifica trupele, dar și pe apropiații lor, Cu toate aceste, au preferat să păstreze secrete identitățile acestor militar ruși pentru a-i proteja de represaliile Kremlinului.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro! 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
nae prof ub jpg
image
image
image
image
image
image
strada pietoni jpeg
casa 7 dormitoare zoopla jpg
vila mona lisa SOTHEBYS jpg
cumparaturi supermarket alimente  shopping verifica garantia pret jpeg
shutterstock 2280709751 jpg
avion jpg
FotoJet jpg
cafenea isnula sf gheorghe jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net