Alla Pugaciova, superstarul sovietic, a fugit din Rusia: „Mă rog pentru voi!"

#Război Ucraina-Rusia
Ultima actualizare:

Alla Pugaciova, cel mai popular artist sovietic, a anunţat, luni, într-o postare publicată pe contul său de Instagram, că a părăsit Rusia şi că se află în Israel. Cântăreaţa pop a criticat public invazia Ucrainei acum trei săptămâni, când Moscova i-a declarat soţul „agent străin”.

Alla Pugaciova (73 de ani) a vândut peste 250 de milioane de discuri în cariera ei
Alla Pugaciova (73 de ani) a vândut peste 250 de milioane de discuri în cariera ei

Artista, victimă a indirectă a războiului din Ucraina

Alla Pugaciova în vârstă de 73 de ani, cunoscută drept „ţarina muzicii pop sovietice”, le-a mulţumit fanilor ei „pentru dragoste şi sprijin, pentru capacitatea de a distinge adevărul de minciună”. „Din Ţara Sfântă, mă rog pentru voi şi pentru pace. Sunt fericită!”, le-a transmis ea celor 3,6 milioane de urmăritori de pe Instagram.

Citește și: O rachetă rusească a nimerit lângă Ambasada României din Kiev!

Alla Pugaciova, care a vândut peste 250 de milioane de discuri, a devenit extrem de populară în timpul erei sovietice şi a rămas aşa de-a lungul unei cariere de peste 55 de ani. Ea este printre cele mai faimoase artiste din lumea rusofonă pentru hituri precum “Milioane de trandafiri roşii” - 1982, dar şi pentru filmul din 1978 “Femeia care cântă”.

Astăzi, milioane de ruşi, de la generaţiile URSS până la cei 270.000 de ascultători lunari tineri de pe Spotify, încă ascultă şi fredonează melodiile interpretate de Alla Pugaciova. În sondajele de opinie din ultimele două decenii, ea a fost aleasă în mod regulat drept unul dintre cei mai populari ruşi, uneori aparând pe locul doi, după Putin.

Ultimele atacuri ale ruşilor  au fost devastatoare. Foto: AFP
Ultimele atacuri ale ruşilor au fost devastatoare. Foto: AFP

Soţul său, prezentatorul de televiziune şi comediantul Maxim Galkin, care este cu 27 de ani mai tânăr decât ea, s-a alăturat în septembrie jurnaliştilor, activiştilor pentru drepturile omului şi oponenţilor Kremlinului care au fost etichetaţi de Moscova drept „agenţi străini”, pentru că s-au opus războiului.

Cercetată pentru «discreditarea» armatei ruse

Cuplul a plecat în Israel la scurt timp după ce a început războiul, în februarie. Galkin, în vârstă de 46 de ani, este eligibil pentru cetăţenia israeliană. Alla Pugaciova, însă, s-a întors în Rusia cu cei doi copii ai lor înainte de noul an şcolar, asistând la înmormântarea fostului lider sovietic Mihail Gorbaciov, la Moscova, în septembrie.

Nu rata nici: Zeci de tone de medicamente şi alimente pentru Ucraina

Luna trecută, după desemnarea lui Galkin ca „agent străin”, cântăreaţa a făcut o declaraţie îndrăzneaţă împotriva războiului din Ucraina. „Vă cer să mă includeţi pe lista agenţilor străini din ţara mea iubită. Pentru că sunt solidară cu soţul meu, care este o persoană cinstită şi etică, un patriot rus adevărat şi incoruptibil, care doreşte doar prosperitate, pace şi libertate de exprimare în patria sa”, a scris Alla Pugaciova.

Vezi și: Trei victime confirmate în urma distrugerii podului din Crimeea. Rușii bănuiesc un atac kamikaze

Alla Pugaciova a fost cercetată de atunci pentru „discreditarea” armatei ruse, potrivit presei ruseşti. Criticile la adresa invaziei Ucrainei au fost întâmpinate cu o represiune acerbă în Rusia, inclusiv prin amenzi şi pedepse cu închisoarea pentru disidenţi.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard Gere și Julia Roberts în Pretty Woman, Profimedia (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
manastire jpg
marea britanie shutterstock1 jpg
case sat romania shutterstock jpg
casa radio jpg
masina volan pixabay1 jpg
 Magos Olariu Constanta  jpg
gradina curte flori istock jpg
George Coşbuc
image
actualitate.net
image
actualitate.net