Kim Jong-un, mesaj important pentru Putin. Ce a transmis în ziua când liderul rus a împlinit 70 de ani

Ultima actualizare:

Liderul nord-coreean Kim Jong-un i-a transmis un mesaj important lui Vladimir Putin, în ziua în care liderul de la Kremlin a împlinit vârsta de 70 de ani.

Kim Jong-un, mesaj important pentru Putin
Kim Jong-un, mesaj important pentru Putin

Pe măsură ce Rusia devenit tot mai izolată din cauza războiul purtat în Ucraina, relaţiile cu Phenianul s-au aprofundat. Acest lucru e întărit și de afirmațiile făcute de Kim Jong-un de ziua lui Vladimir Putin.

Vezi și: Iubita lui Putin, cea mai flexibilă femeie din Rusia. Imagini cu ea goală, în cele mai hot pictoriale

Liderul din Coreea de Nord a afirmat că „Rusia apără constant demnitatea statului și interesele sale fundamentale în fața provocărilor și amenințărilor Statelor Unite și a forțelor sale vasale”, potrivit Tass.

„O astfel de realitate este de neconceput fără conducerea ta distinsă și voința ta puternică”, i-a mai transmis Kim Jong-un lui Vladimir Putin, conform Digi 24.

Citește și: Vladimir Putin a împlinit 70 de ani. Ce origini are președintele Rusiei

Coreea de Nord, sprijin pentru Rusia în războiul cu Ucraina

Nu trebue uitat faptul că nord-coreenii şi-au oferit sprijinul public Rusiei după startul „operațiunii militare speciale” din Ucraina. De altfel, Coreea de Nord a fost una dintre singurele ţări care a recunoscut independenţa regiunilor separatiste ucrainene.

„Operaţiunea militară specială a Moscovei în Ucraina a introdus o nouă realitate geopolitică în care Kremlinul şi (Coreea de Nord) ar putea deveni din ce în ce mai apropiate, poate chiar până la reînvierea relaţiei de cvasi-alianţă care a existat în timpul Războiului Rece”, a declarat Artyom Lukin, profesor la Universitatea Federală din Orientul Îndepărtat din Vladivostok.

Totodată, Lukin a remarcat că Phenianul a început să descrie relația cu Rusia drept o „colaborare tactică şi strategică”, conform Reuters.

Vladimir Putin a împlinit 70 de ani

Vladimir Putin s-a născut pe 7 octombrie 1952
Vladimir Putin s-a născut pe 7 octombrie 1952

Vineri, 7 octombrie, Putin a împlinit 70 de ani. Acesta s-a născut în Leningrad și a fost ales pentru prima dată în funcție de președinte al Rusiei acum 22 de ani.

Vladimir Putin ocupă pentru a patra oară această funcție, după ce în anul 2018 a fost reales președinte al Rusiei pentru un mandat de 6 ani. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro! 

image
image
image
image
image
image
Dr Cristina Iftode Sanador jpg
Hidra, Piaţa a Presei Libere Bucuresti, foto Artmark
cutremur grecia jpg
marcel ciolacu conferinta de presa foto captura video jpg
jean paul getty captura video jpg
symmetrica facebook jpg
image png
magazin deschis unsplash jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net