O rachetă rusească a nimerit lângă Ambasada României din Kiev!

#Război Ucraina-Rusia
Ultima actualizare:

Forţele lui Putin au lansat un val masiv de lovituri care au vizat oraşe din toată Ucraina, ca răzbunare pentru atacul asupra podului Kerci care leagă Rusia şi Crimeea.

Vladimir Putin a denunţat  atacul asupra podului Kerci  drept "un act de terorism"
Vladimir Putin a denunţat atacul asupra podului Kerci drept "un act de terorism"

La doar câteva ore după ce preşedintele rus, Vladimir Putin, a denunţat atacul asupra podului drept „un act de terorism”, pe care l-a pus pe seama serviciilor secrete ale Ucrainei, rachetele au lovit capitala ţării, Kiev, în timpul orelor de vârf ale dimineţii, afectând un nod rutier major şi un parc. Informaţiile preliminare arată că cel puţin opt persoane au fost ucise şi alte 24 au fost rănite.

Bogdan Aurescu
Bogdan Aurescu

O rachetă a lovit la 850 de metri de sediul Ambasadei României, a anunţat Bogdan Aurescu, şeful diplomaţiei de la Bucureşti, care a condamnat vehement atacurile ruseşti asupra obiectivelor civile. „Mă bucur că personalul Ambasadei României este în siguranţă”, a adăugat el.

Ruşii au lansat o ploaie de  rachete care a vizat oraşe din  toată Ucraina, inclusiv Kievul
Ruşii au lansat o ploaie de rachete care a vizat oraşe din toată Ucraina, inclusiv Kievul

De asemenea, explozii au zguduit şi oraşele Liov, Ternopil şi Dnipro, după ce atacuri au lovit oraşul Zaporojie din sud pentru a treia noapte consecutiv. Unele dintre ţintele atinse în zona Liov, din vestul Ucrainei, erau părţi ale infrastructurii energetice esenţiale.

Citește și: Rusia schimbă strategia. „Generalul Armageddon”, noul responsabil de invazia din Ucraina!

Dmitri Medvedev, vicepreşedintele Consiliului de Securitate al Rusiei, care s-a întrunit ieri, a declarat că ţara ar trebui să-i omoare pe „teroriştii” responsabili de atac.

image

Apel la uciderea «teroriştilor»

Podul Kerci este o arteră vitală pentru portul Sevastopol, unde are sediul flota rusă de la Marea Neagră, şi un simbol impunător al anexării ruseşti a peninsulei Crimeea, din 2014. Putin a deschis drumul şi calea ferată de 19 kilometri care leagă Crimeea de Rusia cu mare pompă, în 2018.

Cel puţin opt persoane  au fost ucise şi alte  24 au fost rănite
Cel puţin opt persoane au fost ucise şi alte 24 au fost rănite

Coincidenţă sau nu, chiar în ziua în care podul Kerci a explodat, Ministerul rus al Apărării a numit un nou comandant al trupelor ruse din Ucraina. Este vorba despre generalul Serghei Surovikin, acuzat de tortură în Cecenia şi crime de război în Siria.

O fetiță de 10 ani, reținută și interogată, la Moscova

Absurdul și răzbunarea ating cote inimaginabile în Rusia. O fetiță de clasa a V-a a fost ridicată de polițiști direct din banca școlii și dusă în arestul Poliției. Copila fusese denunțată de directoarea școlii pentru că folosea la profilul ei din grupul de messenger al clasei steagul Ucrainei.

Vezi și: După ziua lui Vladimir Putin, un pod inaugurat de el în Crimeea a fost cuprins de flăcări

Gestul directoarei, revoltător pentru întreaga lume, a declanșat o anchetă de o agresivitate inimaginabilă. Copila a fost interogată trei ore.

image

La fel și mama ei, dar separat de copilă. Publicaţia Medusa notează că polițiștii ar fi dat, apoi, buzna în casa acestora fără nici un fel de documente, au verificat telefoanele și laptopul familiei, iar întreaga casă a fost dată peste cap.

Nu rata nici: Alertă de ultimă oră! Consulatul Germaniei la Kiev, ținta unui atac cu o rachetă lansată de Rusia

Și în cearșafuri ne-au căutat”, s-a plâns mama fetei, potrivit OVD-Info. Șefa unității școlare a reclamat-o pe fetiță la biroul districtual Nekrasovka al Ministerului de Interne că nu participă la „Lecțiile patriotice”. Ei i s-a alăturat un părinte care a pârât-o pe fată că pe grupul de messneger al elevilor, copila distribuise un sondaj despre pace și război, potrivit declarațiilor mamei copilei pentru OVD-Info.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!          

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
Tokyo FOTO Shutterstock
euro valuta bani pixabay jpg
batrana flori getty jpeg
supa oase1 jpg
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net