Decizia care schimbă totul: „Putin a pornit jocurile foamei"

#Război Ucraina-Rusia

Rusia a anunţat sâmbătă că îşi suspendă participarea la acordul ce asigură continuarea exporturilor de cereale din Ucraina. Anunţul a venit la câteva ore după atacul cu drone care a vizat nave ruseşti în Crimeea, transmite AFP, potrivit Agerpres.

Flota rusă din Sevastopol  a fost vizată de un  bombardament cu drone
Flota rusă din Sevastopol a fost vizată de un bombardament cu drone

Cel puţin o navă rusească a suferit avarii într-un bombardament cu drone asupra flotei din Marea Neagră, sâmbătă, în golful Sevastopol. Bombardamentul ar fi început la ora locală 04:20 şi au fost utilizate nouă drone şi şapte drone maritime, conform oficialilor ruşi, relatează BBC.

Guvernatorul Sevastopolului, Mihail Razvozhaev, a afirmat că marina rusă a respins atacul, care a fost „cel mai masiv” din luna februarie şi până acum. Razvozhaev a menţionat că toate vehiculele zburătoare fără echipaj uman (UAV) au fost doborâte şi că nicio „infrastructură civilă” nu a suferit avarii, dar „cel puţin o navă a suferit avarii minore”.

Vladimir Putin
Vladimir Putin

De asemenea, autoritățile de la Kremlin au mai adăugat că navele care au fost vizate de atacul cu drone, care a avut loc sâmbătă dimineaţă, erau implicate în asigurarea „coridorului de cereale”.

Ca urmare, Rusia „îşi suspendă participarea la implementarea acordului asupra exportului de produse agricole din porturile ucrainene”, a anunţat Ministerul rus al Apărării. Acest acord este vital pentru aprovizionarea alimentară a ţărilor sărace, notează AFP.

Acordul, vital pentru ţările sărace

În replică, şeful biroului preşedintelui ucrainean, Andrii Iermak, a acuzat sâmbătă Rusia de „şantaj” şi „atacuri teroriste inventate”.

Decizia Rusiei de suspendare a participării la un acord privind cerealele la Marea Neagră intermediat de ONU „demonstrează încă o dată că negocierile cu Federaţia Rusă sunt o pierdere de timp”, a declarat sâmbătă înaltul oficial ucrainean.

Pe de altă parte, ministrul de Externe al Ucrainei, Dmytro Kuleba, a acuzat sâmbătă Moscova că a folosit un „pretext fals” pentru a-şi suspenda participarea la acordul privind exporturile de cereale.

Ministrul ucrainean de externe Dmytro Kuleba
Ministrul ucrainean de externe Dmytro Kuleba

„Facem apel la toate statele să ceară Rusiei să-şi oprească jocurile foamei şi să-şi reia angajamentul faţă de obligaţiile sale”, a scris Kuleba pe contul său de Twitter. „Putin a transformat mâncarea, frigul şi preţurile în arme împotriva lumii (...). Rusia duce un război hibrid împotriva Europei, luând Africa şi Orientul Mijlociu ostatice”, a postat pe Twitter Mîhailo Podoliak, consilier prezidenţial.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro! 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
norvegia pixabay jpg
Femeie care bea ceai FOTO Shutterstock
Apartament Cannes Foto Booking jpg
strada slanic prahova jpg
istanbul pixabay jpg
beneficiile jocului la varsta adulta 1536x864 jpg
Afl â care sunt principalii pomi fructiferi care nu trebuie s â +¢i lipseasc â din gr âdin â min jpg
Metrou Victoriei FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net