Rusia pregătește spitale subterane pentru civili și amenință voalat România

#Război Ucraina-Rusia
Ultima actualizare:

Rusia pregătește o rețea subterană de buncăre, aparent pentru a găzdui spitale destinate civililor. De asemenea, un oficial rus a transmis o declarație ce poate fi interpretată ca o amenințare pentru România.

Rușii, deranjați de prezența trupelor SUA în România

Cu cât forțele americane sunt mai aproape de granițele noastre, cu atât pericolul este mai mare pentru noi. Desigur, de asta vom ține cont când vom contracara aceste forțe pentru a ne asigura securitatea", a spus purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, comentând desfășurarea forțelor americane în România, potrivit agenției TASS.

Citște și: Un apropiat al lui Vladimir Putin a murit în circumstanţe suspecte. Era supranumit „copilul minune al gazului” din Rusia

Divizia 101 Aeropurtată a Armatei Statelor Unite ale Americii a fost desfășurată în Europa, inclusiv în România, la Baza Mihail Kogălniceanu, pentru prima dată de la încheierea celui de-al Doilea Război Mondial, în contextul tensiunilor dintre Rusia și, indirect, NATO. 

În Rusia, armata și-a sporit efectivele, depășind 300.000 de soldați, în urma mobilizării decretate de Vladimir Putin, inițiativă soldată cu fuga unui număr mare de bărbați, din Rusia, întrucât aceștia nu și-au dorit să se implice în conflictul armat în Ucraina.

Se pare că mobilizarea va ajunge la o nouă etapă fiind vizată și înrolarea femeilor în armată. De asemenea, din ordinul lui Vladimir Putin, în orașele mari din Rusia, subsolurile clădirilor ar fi fost transformate în buncăre, unde vor fi stabilite centre medicale de urgență pentru civili, potrivit unor surse din administrația locală rusească, citate de Daily Mirror.

Vezi și: Clipe de coșmar în Rusia! Un avion militar s-a prăbușit peste un bloc

Presa din Marea Britanie promovează, de asemenea, informații conform cărora campania de înrolare ar trebui să dureze aproximativ doi ani de zile, în urma primului apel, fiind mobilizați aproximativ 500.000 de bărbați.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro! 

image
image
image
image
image
image
Dublin 1b jpg
Papusi 1b jpg
coffee 791045 1280 jpg
rusalii jpg
incaierare bataie agresiune
silhouette 3777403 1280 jpg