Rușii aruncă bomba! Primele arestări în cazul podului aruncat în aer, în Crimeea. Pe cine dau vina

#Război Ucraina-Rusia
Ultima actualizare:

În timp record, serviciile secrete din Rusia au „împachetat” o anchetă în cazul distrugerii podului din Crimeea, indicând persoana bănuită că ar fi „creierul” operațiunii. Pentru a fi și mai credibili, au efectuat primele arestări, în Rusia, ale unor presupuși complici. Ciudată e lipsa de vigilență a operativilor ruși, anterior atacului, ținând cont că țara se află într-un război cu o dinamică instabilă.

Șeful serviciilor secrete din Ucraina e acuzat de ruși

Într-o anchetă care amintește de investigațiile specifice regimurilor comuniste, când un vinovat trebuia găsit în timp record, indiferent de consecințe, rușii au lansat ipoteza mașinii capcană și au efectuat primele arestări.

Citește și: Alla Pugaciova, superstarul sovietic, a fugit din Rusia: „Mă rog pentru voi!"

Vinovatul oficial? Șeful serviciilor secrete militare din Ucraina, Kirill Budanov. Mai mult, FSB a indicat și un fir epic al evenimentelor, conturând o posibilă rețea formată din 5 ruși, 3 ucraineni și un armean, acești 9 suspecți fiind deja arestați.

Vigilența de care dau dovadă acum rușii pare să fie una artificială, provocată de faptul că au fost prinși cu garda jos. Una dintre primele schimbări cerut de Vladimir Putin a fost numirea unui nou responsabil al invaziei militare în Ucraina.

Vezi și: O rachetă rusească a nimerit lângă Ambasada României din Kiev!

Astfel, ca la comandă, serviciile secrete au fost nevoite să demareze o anchetă cu rezultate imediate. Investigația, însă, e pusă la îndoială de multe entități. 

În timp ce Vladimir Putin a dat vina pe Ucraina și a evocat un act de terorism produs cu un camion-capcană, imaginile surprinse de camerele de supraveghere arată cum erupe o minge de foc chiar în spatele camionului. Acest indiciu ar semnala că autovehiculul respectiv nu a fost implicat în producerea exploziei, scrie BBC, citat de Adevărul.

Potrivit autorităților ruse, camionul îi aparține lui Samir Iusubov, un tânăr în vârstă de 26 de ani. Acesta susține că nu are nicio legătură cu cele întâmplate pe Podul Crimeei și că la volan se afla unchiul său, Mahir Iusubov.

Nu rata nici: Rusia schimbă strategia. „Generalul Armageddon”, noul responsabil de invazia din Ucraina!

Rapiditatea cu care a fost răspândită teoria camionului-capcană în spațiul informațional rusesc a generat suspiciuni, un semn că Moscova ar prefera varianta unui act de terorism în locul unei posibilități mai alarmante, cum ar fi un act de sabotaj îndrăzneț efectuat de Ucraina.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro! 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Canicula in Grecia FOTO Profimedia jpg
image
image
image
image
image
image
profet india razboi jpg
mancare pisica compressor 1200x800 jpg
Concert Coldplay Bucuresti 02 foto Denis Grigorescu jpeg
Tigaie - bucatarie - mancare - gatit FOTO Shutterstock
card1 jpeg
295526104 10224223540070101 7719136483617687161 n jpg
medic_consult medical_shutterstock 158366573 jpg
60c74442 cdf2 45ef 9701 855aa673e592 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net