Frumoase, dar letale! Putin își trimite «îngerii morții» să piloteze avioane de vânătoare în Ucraina

#Război Ucraina-Rusia

Vladimir Putin și-a dezlănțuit „îngerii morții”, așa cum sunt numite femeile din Aviația Rusiei! Abia au absolvit Școala Superioară de Aviație, dar au și intrat în forțele aeriene ruse. Ele au fost văzute la o paradă în weekend, în orașul Krasnodar.

16 femei au absolvit recent Școala Superioară de Aviație din Krasnodar
16 femei au absolvit recent Școala Superioară de Aviație din Krasnodar

Foto: Profimedia

Ele duc mai departe o tradiție specială pentru Rusia

Citește și: Un apropiat al lui Vladimir Putin a murit în circumstanţe suspecte. Era supranumit „copilul minune al gazului” din Rusia

De la începutul războiului din Ucraina, din februarie şi până în prezent, Rusia a pierdut zeci de aparate de zbor și de piloţi iscusiți. Însă, să se pare că Putin pregătește o nouă generație de aviatori. „Îngerii morții”, așa cum sunt supranumite femeile-pilot de presa internațională, au avut parte de o pregătire spartană și pot sta la manșa oricărui avion din armata Rusiei.

Vezi și: Femeie de 60 de ani, arestată în Rusia după i-a făcut farmece lui Vladimir Putin la cimitir!

Ele au fost instruite inclusiv în utilizarea bombardierelor nucleare strategice și a avioanelor de transport. Ministrul Apărării rus, Serghei Şoigu, a spus că femeile continuă „cu glorie” o tradiţie specială pentru Rusia. Este pentru prima oară când femei-pilot sunt trimise pe front, de la cel de-al Doilea Război Mondial încoace, potrivit Daily Mail.

„Sunteți un punct de referință și un exemplu pentru generațiile viitoare, adică pentru acele fete care vă vor călca pe urme”, le-a spus acesta.

Iată și: Elon Musk, acuzat că ar fi vorbit cu Putin despre Ucraina. Reacția miliardarului

Iosif Stalin, fostul prim-ministru al Uniunii Sovietice, a permis femeilor să zboare și să lupte pe tot parcursul celui de-al Doilea Război Mondial - 23 dintre acestea devenind eroi ai URSS. În acest an, Șoigu a selectat personal o candidată, pe nume Anna Shcherbakova, din Perm, care inițial fusese refuzată.

Află mai multe despre: Rusia schimbă strategia. „Generalul Armageddon”, noul responsabil de invazia din Ucraina!

Ea a fost printre cei 400 de piloți, dintre care 16 femei, care au absolvit recent. Femeile din forțele aeriene ale Rusiei au fost văzute aruncând petale și monede în aer, la parada lor de absolvire din weekend. 

Te-ar putea interesa și: Asta ne mai lipsea! Vladimir Putin visează teste nucleare în Marea Neagră

În 2017, când s-au înscris la facultatea de Areonautică, care durează cinci ani, colonelul Oleg Pchela le-a spus candidatelor: „Fetele sunt de obicei foarte romantice. Au o motivație bună, care le va permite să învețe cum să piloteze avioanele noastre militare și să îndeplinească sarcinile comandanților lor. Este o muncă extrem de grea să devii pilot militar”.

cub horoscop iertare png
Mașini blocate în trafic de ninsoare - vremea - meteo - ninge FOTO Shutterstock
cub isabela onoriu png
antonia sexy jpg
FotoJet (3) jpg
Shakira jpg
femeie frig casa jpeg
FotoJet (2) jpg
image
image
image
image
image
image
calendar ortodox 2022 28 ianuarie Sfantul Efrem Sirul gabriel toma chituc jpg
femeie frig casa jpeg
Terminator jpg
Bryan Johnson jpg
Mașini blocate în trafic de ninsoare - vremea - meteo - ninge FOTO Shutterstock
Ivona Nenu jpg