Elon Musk, acuzat că ar fi vorbit cu Putin despre Ucraina. Reacția miliardarului

„Am vorbit cu Putin o singură dată și asta a fost acum aproximativ 18 luni. Subiectul a fost spațiul”, a scris Musk pe Twitter.

Elon Musk a făcut o serie de afirmații controversate despre Ucraina (Foto: GettyImages)
Elon Musk a făcut o serie de afirmații controversate despre Ucraina (Foto: GettyImages)

Citește și: Elon Musk și SpaceX, în fața unui nou scandal. Rachetele miliardarului cad pe pământ

Săptămâna trecută, miliardarul le-a cerut celor 107,7 milioane de urmăritori ai săi să voteze modalitățile de rezolvare a războiului din Ucraina. Sugestiile au inclus o propunere de a organiza alegeri supravegheate de ONU în părțile Ucrainei ocupate de Rusia pe care Kremlinul spune că le-a anexat. Putin a declarat deja că patru regiuni ucrainene fac parte din Rusia, în urma așa-ziselor referendumuri denunțate ca fiind frauduloase de Kiev și aliații săi occidentali. Rusia nu controlează pe deplin niciuna dintre cele patru regiuni.

Iată și: Elon Musk, sub vizorul poliției americane! Agenția Antidrog este pe fir

Musk a mai sugerat că lumea ar trebui să recunoască „oficial” Crimeea, anexată ilegal de Moscova în 2014, ca fiind parte a Rusiei.

Bremmer susține că Musk i-a spus că președintele rus este „pregătit să negocieze”, dar numai dacă Crimeea va rămâne sub controlul Rusiei, dacă Ucraina va accepta o formă de neutralitate permanentă și dacă Kievul va recunoaște anexarea regiunilor Lugansk, Donețk, Herson și Zaporojie de către Rusia.

Vezi și: Elon Musk renunță la Bitcoin! Tesla a pierdut peste 1 miliard de dolari

Reacții la sondajul lui Musk

Sondajul inițial al lui Musk a provocat controverse pe scară largă. Ministrul ucrainean de externe ucrainean, Dmitro Kuleba, a spus că cei care propun Ucrainei să renunțe la poporul său și la pământ „trebuie să înceteze să mai folosească cuvântul pace” ca eufemism pentru a „lăsa rușii să ucidă și să violeze mai multe mii de ucraineni nevinovați și să confiște mai mult pământ”. Marele maestru rus de șah Garry Kasparov a numit tweet-ul lui Musk „prostie morală, repetarea propagandei de la Kremlin, o trădare a curajului și a sacrificiului ucrainean”.

Află mai multe despre: „Scurtcircuitele” de la Tesla. Elon Musk dă afară pe bandă rulantă!

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a salutat sugestiile domnului Musk, declarând: „Este foarte pozitiv că cineva ca Elon Musk caută o cale pașnică de ieșire din această situație”. La începutul războiului, miliardarul a câștigat o mare popularitate în Ucraina, după ce a trimis în țară o serie de terminale de internet Starlink.

Ulterior, el a fost invitat să-l viziteze pe președintele ucrainean Volodimir Zelenski. Dar mesajele sale de pe Twitter din ultimele săptămâni au dus la răcirea relațiilor dintre cele două părți.

Citește și: Elon Musk, renegat de copii! Fiica sa vrea să renunțe inclusiv la numele de familie

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ion Tiriac (Sportpictures) jpg
image
image
image
image
image
image
cruce pixabay jpg
parau peta1 jpg
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
image
actualitate.net
image
actualitate.net