Elon Musk renunță la Bitcoin! Tesla a pierdut peste 1 miliard de dolari

Tesla a renunțat la aproape tot Bitcoinul pe care-l deținea, transformând sume considerabile de BTC în cash.

Compania lui Elon Musk tocmai a publicat un raport privind profitul înregistrat în trimestrul al doilea al anului 2022, iar acesta a arătat că problemele economice globale, la care se adaugă și problemele de pe piața crypto, a făcut compania să-și vândă aproximativ 75% din totalul de Bitcoin pe care-l deținea. 

Urmărește și: Elon a fost lovit de kilograme! Cum arată patronul Tesla la bustul gol

Tesla își vinde Bitcoinul

Amintim, anul trecut, Tesla a făcut o investiție de aproximativ 1,5 miliarde de dolari în Bitcoin și a anunțat că va accepta plata în Bitcoin pentru mașinile lor electrice. Tesla a acceptat plata în Bitcoin la sfârșitul lunii martie, iar mai apoi a revenit asupra decizie 49 de zile mai târziu, în luna mai. 

Citește și despre: Problemele cu care se confruntă Elon Musk: procese, despărțiri și renegări

În ultimul raport publicat de companie, Tesla a amintit că valoarea totală a activelor digitale pe care le deține este de aproximativ 218 milioane de dolari, după ce a fost evaluată la aproximativ 1,2 miliarde de dolar, în ultimul trimestru.

„Mi-ar plăcea să investesc, nu să abandonez proiectul. Nu cred în vânzarea achiziției la un preț ridicat. Mi-ar plăcea să văd Bitcoin că are succes”, a fost declarația, la acea vreme, a lui Elon Musk. 

Vezi și: Care sunt, de fapt, riscurile la care se supun investitorii în criptomonede

Această renunțare la aproximativ 75% din Bitcoin se adaugă la problemele de natură economică ale companiei. Tesla a anunțat că vânzările au scăzut cu aproximativ 18% față de primul trimestru. 

De asemenea, compania a mai amintit că produce cu aproximativ 15% mai puține mașini față de trimestrul trecut. Cât despre profit, Tesla a declarat că compania se luptă cu „o producție limitată și închiderea fabricilor din Shanghai”, dar nu a raportat astfel de probleme pentru noile fabrici din Berlin și Austin, Texas.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

image
image
image
image
image
image
windrunner radia jpg
caine pixabay jpg
Bere jpg
codreanu jpg
suc tedi mucegai jpg
Avion la terminal in aeroport poarta de imbarcare goala Foto Shutterstock jpeg
chioma nigeria jpg
Dormitorul matrimonial are un pat încăpător
image
actualitate.net
image
actualitate.net