„Scurtcircuitele” de la Tesla. Elon Musk dă afară pe bandă rulantă!

Compania Tesla are parte de o serie de „scurtcircuite” manageriale, patronul, Elon Musk, fiind implicat într-o campanie masivă de concedieri.

A fost cazul a unui număr de 200 sau 250 de angajați din echipa responsabilă de realizarea sistemului de „pilot automat” al Tesla, din cadrul birourilor din California.

Angajații concediați au fost luați „ca din oală”

Sunt vizați, în continuare, și alți angajați, în special cei care au încheiate contracte de muncă. Elon Musk ar dori să reducă personalul cu 10%, în ciudat proceselor care au început să fie intentate de foștii angajați concediați.

Aceștia reclamă faptul că au fost luați „ca din oală” atunci când au fost trimiși acasă. Într-adevăr, aceștia și-ar fi desfășurat activitatea în mod normal, apoi s-au trezit că echipamentele din birouri au început să dispară, fiind mutate în alt sediu al companiei.

Citește și: Cum au fost surprinși Elon Musk și noua lui iubită? E cu 21 de ani mai tânără

Campania agresivă, din cadrul companiei care produce cel mai emblematic model auto electric, a fost demarată chiar la începutul lunii iunie, când Elon Musk a început să trimită emailuri cu ultimatumuri angajaților. 

Într-o primă fază, acesta se declara nemulțumit de faptul că mulți directori au ales să muncească de acasă, în ciuda faptului că pandemia a trecut.

Concedierile au generat scăderea valorii acțiunilor la bursă ale Tesla

De cealaltă parte a baricadei, angajații lui Elon Musk i-au reproșat faptul că acesta aplică un mod haotic de lucru, nefiindu-le respectate multe drepturi. Cum ar fi banalele ore de pauză. 

De altfel, ieșirile patronului Tesla nu au rămas fără ecou. Fiind o companie listată la bursă, acțiunile au înregistrat o scădere dramatică, la scurt timp după lansarea amenințărilor.

După ce a anunțat că va demara reducerile de personal, acțiunile Tesla au scăzut cu 9.2%. Unii experți au fost de părere că ar fi mai sănătos pentru bugetul Tesla dacă Elon Musk ar fi mai rezervat și chiar nu ar mai face declarații.

Citește și: Probleme grave pentru Elon Musk: e acuzat de hărțuire sexuală. Cum se apară miliardarul

Ei bine, Elon Musk a decis să treacă la acțiune și a început să trimită angajați acasă, ceea ce s-a reflectat foarte rapid într-o nouă scădere a valorii acțiunilor companiei.

Totuși, experții estimează că scăparea Tesla ar putea consta chiar în contextul creat de criza prețurilor crescute ale carburanților clasici. În SUA, mai multe companii de tip share-ride optează pentru mașinile produse de compania lui Elon Musk, pentru prețul rezonabil al energiei electrice din America.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
macchina per pop corn party time 2956 azzurro 04 2495d4a1103ec845f3c3261bad74a1e1 jpg
Manastirea Cernica FOTO Shutterstock
casa florilor jpg
dus jpg
iluzie optica jpg
Rione Terra Volcano jpg
cirese advertorial img 4 jpeg
norvegia pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net