Elon Musk, mai sărac cu 17 miliarde după ce și-a amenințat angajații

Elon Musk, unul dintre cei mai bogați oameni din lume, este astăzi mai sărac cu aproape 17 miliarde de dolari după ce a amenințat că își va da afară angajații. Fondatorul Tesla și Space X le-ar fi trimis celor care lucrează pentru el și îl ajută să se îmbogățească o scrisoare potrivit căreia va recurge la reduceri de personal.

Astfel, antreprenorul Elon Musk a ajuns să aibă acum în conturi „doar” 216.8 miliarde de dolari. Totul se petrece după ce, în urmă cu doar câteva zile, directorul general și fondatorul Tesla a trimis un e-mail către consiliul de directori al companiei, în care își exprima dorința de a disponibiliza 10% din angajații pe care îi are în prezent, căci are „un sentiment foarte prost” în legătură cu recesiunea care ar urma să ne lovească din plin.

Vezi și:  Cum au fost surprinși Elon Musk și noua lui iubită? E cu 21 de ani mai tânără

Imediat după ce mesajul său a fost publicat pe in ternet, acțiunile Tesla au scăzut cu 9.2%. Mai mult, acesta nu este primul mesaj controversat pe care Elon Musk l-a trimis anul acesta angajaților săi, motiv pentru care averea sa este în scădere continuă încă din primele luni ale lui 2022. În comparație cu anul trecut, afaceristul este mai sărac cu 55 de miliarde de dolari, dar se menține pe primul loc în topul celor mai bogați oameni din lume.

Nu rata: Mădălina Ghenea, legătură secretă cu mama lui Elon Musk, Maye

Elon Musk, criticat dur de specialiști, după ce a anunțat că își dă angajații afară

„Principalul lucru pe care îl gândesc probabil investitorii în acest moment este că Musk ar trebui să tacă”, a spus Matt Maley, strateg-șef de piață la Miller Tabak, pentru Forbes SUA.

Totodată, analistul CFRA, Garett Nelson, a mărturisit că nu urmează o perioadă prea bună pentru Tesla: "Tesla este o companie cu o creștere rapidă, care crește producția la două noi fabrici, așa că suspendarea angajării ridică o mulțime de întrebări. Pe baza reacției de astăzi, piața sugerează ce este mai rău.”

Ce le-a transmis fondatorul Tesla angajaților săi

Elon Musk le-a scris angajaților săi că prezența la birou este obligatorie și că persoanele care refuză să revină în format fizic la muncă sunt libere să își dea demisia. Totodată, bărbatul a spus că minimul orelor de lucru dintr-o săptămână este 40, semn că există persoane care lucrează chiar și mai mult decât norma legală.

”Oricine dorește să lucreze la distanță trebuie să fie la birou minimum (și mă refer la *minimum*) de 40 de ore pe săptămână sau să plece de la Tesla. Asta este mai puțin decât le cerem muncitorilor din fabrică”, a scris Elon Musk. Totodată, el a mai spus: „dacă nu vă prezentați, vom presupune automat că ați demisionat”.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!   

Parteneri

image
image
image
image
image
image
banner smiley Dinu Maxer png
banner saveta bogdan png
banner alex dobrescu png
banner oana moșneagu vlad gherman png
Maria Lătărețu a fost  supranumită de  arabi ”regină” și au  adulat o pentru vocea ei  jpeg
image png
image png
stela popescu scaune (1) png
image
actualitate.net
image
actualitate.net