Elon Musk zguduie lumea politică! Cu cine va vota la următoarele alegeri din SUA

Ultima actualizare:

Elon Musk zguduie lumea politică. Cel mai bogat om din lume a anunțat pe contul său de Twitter cu cine va vota la următoarele alegeri din Statele Unite ale Americii.

Elon Musk s-a decis! Miliardarul știe cu cine va vota la alegerile din SUA
Elon Musk s-a decis! Miliardarul știe cu cine va vota la alegerile din SUA

Elon Musk e revoltat!

CEO-ul de la Tesla și Space X a zguduit tabloul politic din SUA. Unul dintre cei mai influenți oameni din lume (și cu siguranță cel mai bogat) s-a revoltat pe contul său de Twitter. Elon Musk a precizat că, deși a votat pentru democrați în trecut, acum va vota pentru republicani.

„În trecut am votat cu partidul Democrat, pentru că ei au erau (în general) un partid al bunătății. Dar ei au devenit partidul dezbinării și al urii, așa că nu-i mai pot susține și voi vota cu republicanii", a scris el pe Twitter.

Cel mai bogat om din lume va vota cu republicanii la alegerile din SUA

In the past I voted Democrat, because they were (mostly) the kindness party.But they have become the party of division & hate, so I can no longer support them and will vote Republican.Now, watch their dirty tricks campaign against me unfold … 🍿

— Elon Musk (@elonmusk) May 18, 2022

Partidul Republican și Partidul Democrat reprezintă cele mai mari partide politice din America. Actualul președinte al SUA, Joe Biden, este membru al Partidului Democrat, în timp ce fostul lider de la Casa Albă, Donald Trump, este republican.

Pe fondul unei crize economice fără precedent în ultimele decenii, democrații au scăzut mult în sondaje. Mesajul lui Elon Musk va aduce și mai multă îngrijorare, în condițiile în care americanii vor avea parte de alegeri importante în luna noiembrie a acestui an.

Elon Musk: „Acum, urmăriți cum se va desfășura o campanie murdară împotriva mea"

Într-un alt mesaj, cel mai bogat om din lume a precizat că se așteaptă la o „campanie murdară” împotriva lui, după ce și-a anunțat opțiunea electorală.

Elon Musk, în vârstă de 50 de ani, a creat deja destulă agitație, după ce a declarat că va anula interdicția Twitter asupra fostului președinte american Donald Trump, atunci când va cumpăra platforma de socializare. El a mai spus că Twitter a fost până acum alături de extrema stângă, deoarece are sediul central în California, un stat cunoscut pentru politica sa progresistă, scrie Reuters.

Acțiunile Tesla au scăzut miercuri cu 6,8%, după ce Musk și-a anunțat sprijinul pentru republicani. Totodată, compania a fost eliminată din indicele S&P 500 ESG, care este un indice al sustenabilității.

Americanii au alegeri importante în 2022

Alegerile de la jumătatea mandatului din SUA vor avea loc în noiembrie 2022. În cadrul lor se vor alege toţi cei 435 de membri ai Camerei Reprezentanţilor şi cei 34 de senatori. Democraţii deţin în prezent majoritatea în camera inferioară a Congresului, în timp ce la Senat fiecare dintre cele două mari partide ocupă câte 50 de locuri.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!   

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News, Facebook și Instagram!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
fabrica DeLonghi jpg
image
image
image
image
image
image
buletin carte de identitate foto mai
image png
anul fara vara jpg
Asigurare locuinta - casa FOTO Shutterstock
monezi jpeg
pansies 7210851 1280 jpg
Imperiul Roman, hunii şi goana după aur jpeg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net