Casa Albă a anunțat că Joe Biden nu va vizita Ucraina, în urma declarațiilor lui Poroșenko

Ultima actualizare:

Casa Albă a anunțat că președintele american Joe Biden „nu are în plan” să meargă în Ucraina în săptămâna următoare, în timpul în care se va afla în Europa, participând la summit-ul NATO de la Bruxelles.

Joe Biden nu va vizita Ucraina, în timpul călătoriei sale în Europa Foto: Arhivă
Joe Biden nu va vizita Ucraina, în timpul călătoriei sale în Europa Foto: Arhivă

Secretarul de presă al Casei Albe, Jen Psaki, a anunțat că Joe Biden „nu are niciun plan” să viziteze Ucraina, în perioada pe care o va petrece în Europa. Precizările Casei Albe vin în contextul în care sâmbătă, fostul președinte al Ucrainei, Petro Poroşenko, a spus că lierul american ar trebui să viziteze statul ucrainean, „în semn de solidaritate”.

Joe Biden nu are „în plan” să viziteze Ucraina în perioada în care se afla în Europa, la summit-ul NATO

Vom avea în cursul zilei de astăzi detalii suplimentare cu privire la călătoria preşedintelui în Europa. Călătoria se va concentra pe colaborarea statelor pentru susţinerea poporului ucrainean, împotriva invadării Ucrainei de către preşedintele Putin, dar nu există planuri de călătorie către Ucraina.”, a transmis Jen Psaki, pe platforma Twitter.

Fostul preşedinte al Ucrainei, Petro Poroşenko, a declarat cu o zi înainte la postul de televiziune CNN că Biden ar trebui să meargă în Ucraina săptămâna viitoare, câtă vreme se va afla în Europa, la summit-ul NATO.

Citește și: Joe Biden a aprobat trimiterea de noi trupe americane pe treritoriul României

Petro Poroşenko a susținut că acesta ar fi un pas important pentru ca SUA să își arate solidaritatea

Poroșenko a subliniat atunci că „acesta ar fi un pas pentru a demonstra că întreaga lume este alături de noi împotriva Rusiei”. „De ce nu – foarte bun prieten al meu, foarte bun prieten al Ucrainei, Joe Biden (..) – de ce nu vine să ne viziteze aici, săptămâna viitoare, ca simbol al solidarităţii?”, a declarat, sâmbătă, pentru CNN, Poroşenko, la Kiev.

Citește și: Cât va mai dura războiul în Ucraina? Cum vor fi afectați românii? Analiza unui expert în relații internaționale

Președintele american Joe Biden urmează să călătorească la Bruxelles pentru a participa la summit-ul NATO din 24 martie şi se va alătura, de asemenea, la o reuniune a Consiliului European, potrivit informațiilor furnizate de Casa Albă.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!  

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News, Facebook și Instagram!

image
image
image
image
image
image
ambuteiaj   masini viniet apentru bucuresti jpeg
grecia pixabay jpg
Cutremur in Turcia FOTO Profimedia jpg
Israel atacă Iranul FOTO IRGC via CNN jpg
mihaela bilic instagram jpg
436310903 6801597473275047 2085105743623441656 n jpg
ceapa verde adobesotck jpg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net