Petro Poroshenko este gata de luptă! Fostul președinte ucrainean a ieșit în stradă cu o armă de asalt

#Război Ucraina-Rusia

Fostul președinte ucrainean Petro Poroshenko a ieșit pe străzile din Kiev, alături de alți civili înarmați. Politicianul a vorbit, în cadrul unei intervenții televizate, despre dorința sa de a apăra capitala țării de invazia rusă și a subliniat că președintele rus Vladmir Putin acționează necugetat. 

image

Petro Poroshenko a fost președintele Ucrainei în perioada 2014-2019. Vineri, 25 ianuarie, el a decis să iasă în stradă alături de alți civili înarmați și să vorbească despre situația critică în care se află țara sa. În imaginile difuzate, Petro Poroshenko a prezentat armamentul de care dispune grupul său, un Kalashnikov scurt și două mitraliere.

Fostul președinte a subliniat că nu deține tacuri sau alte dotări, însă este gata să apere Kievul de invazia rușilor. Poroshenko s-a declarat revoltate de acțiunile lui Vladmir Putin și a subliniat că președintele rus este "nebun și hotărât să ucidă".

Kievul a fost atacat încă de la primele ore are dimineții. Armata rusă se află la mai puțin de 10 kilometri de centru capitalie. Tancuri rusești au pătruns pe străzile principale,  iar civili nevinovați au fost răniți. Televiziunile din Ucraina au făcut publice imagini îngrijorătoare. Oficialii americani se tem că Vladmir Putin plănuiește ca armata rusă să preia controlul asupra capitalei. 

Tancurile ruse mărșăluiesc pe străzile Kievului 

Presa ucraineană a difuzat imagini șocante din teatrul de operațiuni de pe teritoriul Ucrainei. Scena în care un bărbat din Kiev a supăraviețuit miraculos după ce autoturismul său a fost strivit de roțile unui tanc rusesc au făcut înconjurul lumii. Autoturismul a fost distrus în totalitate, însă salvatorii au reușit să-l extragă pe bărbatul captiv în gramada de fier. 

Vladimir Putin a autorizat, joi, 24 februarie, un atac masiv asupra Ucrainei, cu un discurs în care și-a expus temerile privind o eventuală extindere NATO la granițele Rusiei și a invocat abuzurile la care este supusă populația din regiunile separatiste Donețk și Lugansk. Autoritățile din Ucraina i-au sfătuit pe cetățeni să nu părăsească locuința, iar zeci de familii au fost deja dezbinate. 

  Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News,Facebook și Instagram! 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ion Tiriac (Sportpictures) jpg
image
image
image
image
image
image
hipodrom baneasa jockeyclub1 jpg
supermarket jpeg
cruce pixabay jpg
parau peta1 jpg
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net