Care sunt, de fapt, riscurile la care se supun investitorii în criptomonede

Ultima actualizare:

Criptomonedele sunt foarte „apetisante”, foarte mulți investitori începători doresc să înceapă tranzacționarea, chiar dacă riscurile la care se supun sunt, de cele mai multe ori, lăsate pe plan secund.

criptomonede- bitcoin-ethereum-litecoin-xrp-crypto.jpg

Totuși, cum de reușesc criptomonedele să fie atât de populare, în ciuda pieței bursiere, care este deja arhicunoscută de cetățenii de rând? Se pare că investitorii începători aleg să investească sume impresionante de bani în criptomonede, cu speranța că o monedă ar putea crește simțitor, dacă Elon Musk „mai dă un tweet”.

Ca notă informativă, Elon Musk a fost criticat, dar și apreciat pentru postările sale pe rețelele sociale. Acesta reușește, cu un singur tweet (n.r. - postare pe Twitter), să modifice prețul unei criptomonede.

În mod normal, influențarea pieței de valori este strict interzisă de către jurisdicția americană, dar criptomonedele, deoarece sunt descentralizate, nu sunt supuse unei asemenea legi. Așadar, oamenii influenți își pot face de cap pe spatele investitorilor. 

Citește și Prăbușirea de pe piața crypto: cum s-a întâmplat și de ce contează

Pe lângă riscul ca Elon Musk să ne ducă criptomoneda preferată la o valoare negativă, există mai multe riscuri la care investitorii se supun prin investiția în active digitale.

Volatilitatea 

Evoluția Bitcoin până la 12 mai
Evoluția Bitcoin până la 12 mai

Este o sabie cu două tăișuri. Pentru mulți, volatilitatea reprezintă drumul spre succes, dar pentru investitorii experimentați, este un semnal de alarmă ce trebuie evitat.

Volatilitatea este viteza și modul în care prețul unui activ digital sau fizic este influențat de factori externi. Așadar, cum a fost cazul recent, unde toată piața criptomonedelor s-a dus spre 0. 

Vezi și Investitorii au intrat în panică! Piața bursieră și piața criptomonedelor s-au prăbușit

Sunt speculative

Foarte mulți oameni speră că o să se îmbogățească peste noapte
Foarte mulți oameni speră că o să se îmbogățească peste noapte

Spre deosebire de Apple, de exemplu, unde poți să-ți dai seama de viitoarele creșteri sau scăderi de pe graficul bursier cu câteva săptămâni înainte, din cauza profitului raportat sau din cauza pierderilor înregistrate, asta nu se întâmpla și în piața criptomonedelor. 

Așa cum am menționat anterior, un singur tweet poate influența întreaga piața, deoarece foarte multe persoane decid să-și vândă din activele pe care le dețin, deoarece Elon Musk a găsit o altă criptomonedă ce merită exploatată.

Riscul este foarte mare

Din cauza problemelor și speculațiilor existente, piața criptomonedelor este una supusă unui risc foarte mare, cu câștiguri ce pot fi înregistrate atât pe termen scurt, cât și pe termen lung. 

Totuși, foarte multe persoane aleg să nu se orienteze spre activele digitale ce au rezistat testului timpului, precum Bitcoin și Ethereum, și, de cele mai multe ori, au dat trendul în ceea ce înseamnă scăderi sau creșteri de preț. 

În schimb, din cauza volatilității crescute, multe persoane aleg să-și investească toate economiile în criptomonede cu o valoare foarte scăzută, dar care pot crește simțitor în doar câteva zile. În același timp, aceleași persoane își pierd banii investiți, din cauza problemelor sau furturilor ce au fost înregistrate în piață.

Nu sunt administrate de o entitate bancară sau de un guvern

Acesta a fost punctul forte cu care s-a prezentat Bitcoin, atunci când a fost lansat, acum mai bine de 8 ani. Totuși, testul timpului ne arată că e necesar ca un guvern sau o bancă să te susțină, ca să poți să faci față crizelor existente.

În acest moment, din cauza pandemiei și a războiului din Ucraina, piața economică mondială se află în fața unei crize economice. Așadar, nu doar România, ci și mai multe țări înregistrează rate ale inflației ce cresc galopant, iar tot mai mulți investitori aleg să-și retragă banii din activele digitale, pentru a se proteja în fața unei potențiale recesiuni. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
masina de spalat shutterstock 1806195001 jpg
meghan retete jpg
spiridon jpg
1 gogosi simple de post jpg jpeg
Blocuri Bucuresti FOTO Shutterstock jpg
child 7537716 1280 jpg
COD ROSU jpg
targul craciun craiova jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net