Care sunt, de fapt, riscurile la care se supun investitorii în criptomonede

Criptomonedele sunt foarte ÔÇ×apetisanteÔÇŁ, foarte mul╚Ťi investitori ├«ncep─âtori doresc s─â ├«nceap─â tranzac╚Ťionarea, chiar dac─â riscurile la care se supun sunt, de cele mai multe ori, l─âsate pe plan secund.

criptomonede- bitcoin-ethereum-litecoin-xrp-crypto.jpg

Totu╚Öi, cum de reu╚Öesc criptomonedele s─â fie at├ót de populare, ├«n ciuda pie╚Ťei bursiere, care este deja arhicunoscut─â de cet─â╚Ťenii de r├ónd? Se pare c─â investitorii ├«ncep─âtori aleg s─â investeasc─â sume impresionante de bani ├«n criptomonede, cu speran╚Ťa c─â o moned─â ar putea cre╚Öte sim╚Ťitor, dac─â Elon Musk ÔÇ×mai d─â un tweetÔÇŁ.

Ca not─â informativ─â, Elon Musk a fost criticat, dar ╚Öi apreciat pentru post─ârile sale pe re╚Ťelele sociale. Acesta reu╚Öe╚Öte, cu un singur tweet (n.r. - postare pe Twitter), s─â modifice pre╚Ťul unei criptomonede.

├Än mod normal, influen╚Ťarea pie╚Ťei de valori este strict interzis─â de c─âtre jurisdic╚Ťia american─â, dar criptomonedele, deoarece sunt descentralizate, nu sunt supuse unei asemenea legi. A╚Öadar, oamenii influen╚Ťi ├«╚Öi pot face de cap pe spatele investitorilor. 

Cite╚Öte ╚Öi Pr─âbu╚Öirea de pe pia╚Ťa crypto: cum s-a ├«nt├ómplat ╚Öi de ce conteaz─â

Pe l├óng─â riscul ca Elon Musk s─â ne duc─â criptomoneda preferat─â la o valoare negativ─â, exist─â mai multe riscuri la care investitorii se supun prin investi╚Ťia ├«n active digitale.

Volatilitatea 

bitcoin pret 12 mai png
Evolu╚Ťia Bitcoin p├ón─â la 12 mai

Este o sabie cu dou─â t─âi╚Öuri. Pentru mul╚Ťi, volatilitatea reprezint─â drumul spre succes, dar pentru investitorii experimenta╚Ťi, este un semnal de alarm─â ce trebuie evitat.

Volatilitatea este viteza ╚Öi modul ├«n care pre╚Ťul unui activ digital sau fizic este influen╚Ťat de factori externi. A╚Öadar, cum a fost cazul recent, unde toat─â pia╚Ťa criptomonedelor s-a dus spre 0. 

Vezi ╚Öi Investitorii au intrat ├«n panic─â! Pia╚Ťa bursier─â ╚Öi pia╚Ťa criptomonedelor s-au pr─âbu╚Öit

Sunt speculative

bisnita bitcoin
Foarte mul╚Ťi oameni sper─â c─â o s─â se ├«mbog─â╚Ťeasc─â peste noapte

Spre deosebire de Apple, de exemplu, unde po╚Ťi s─â-╚Ťi dai seama de viitoarele cre╚Öteri sau sc─âderi de pe graficul bursier cu c├óteva s─âpt─âm├óni ├«nainte, din cauza profitului raportat sau din cauza pierderilor ├«nregistrate, asta nu se ├«nt├ómpla ╚Öi ├«n pia╚Ťa criptomonedelor. 

A╚Öa cum am men╚Ťionat anterior, un singur tweet poate influen╚Ťa ├«ntreaga pia╚Ťa, deoarece foarte multe persoane decid s─â-╚Öi v├ónd─â din activele pe care le de╚Ťin, deoarece Elon Musk a g─âsit o alt─â criptomoned─â ce merit─â exploatat─â.

Riscul este foarte mare

Din cauza problemelor ╚Öi specula╚Ťiilor existente, pia╚Ťa criptomonedelor este una supus─â unui risc foarte mare, cu c├ó╚Ötiguri ce pot fi ├«nregistrate at├ót pe termen scurt, c├ót ╚Öi pe termen lung. 

Totu╚Öi, foarte multe persoane aleg s─â nu se orienteze spre activele digitale ce au rezistat testului timpului, precum Bitcoin ╚Öi Ethereum, ╚Öi, de cele mai multe ori, au dat trendul ├«n ceea ce ├«nseamn─â sc─âderi sau cre╚Öteri de pre╚Ť. 

├Än schimb, din cauza volatilit─â╚Ťii crescute, multe persoane aleg s─â-╚Öi investeasc─â toate economiile ├«n criptomonede cu o valoare foarte sc─âzut─â, dar care pot cre╚Öte sim╚Ťitor ├«n doar c├óteva zile. ├Än acela╚Öi timp, acelea╚Öi persoane ├«╚Öi pierd banii investi╚Ťi, din cauza problemelor sau furturilor ce au fost ├«nregistrate ├«n pia╚Ť─â.

Nu sunt administrate de o entitate bancar─â sau de un guvern

Acesta a fost punctul forte cu care s-a prezentat Bitcoin, atunci c├ónd a fost lansat, acum mai bine de 8 ani. Totu╚Öi, testul timpului ne arat─â c─â e necesar ca un guvern sau o banc─â s─â te sus╚Ťin─â, ca s─â po╚Ťi s─â faci fa╚Ť─â crizelor existente.

├Än acest moment, din cauza pandemiei ╚Öi a r─âzboiului din Ucraina, pia╚Ťa economic─â mondial─â se afl─â ├«n fa╚Ťa unei crize economice. A╚Öadar, nu doar Rom├ónia, ci ╚Öi mai multe ╚Ť─âri ├«nregistreaz─â rate ale infla╚Ťiei ce cresc galopant, iar tot mai mul╚Ťi investitori aleg s─â-╚Öi retrag─â banii din activele digitale, pentru a se proteja ├«n fa╚Ťa unei poten╚Ťiale recesiuni. 

Ai un pont sau mai multe informa╚Ťii pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

1 brigitte pastrama jpg jpeg
bote bal contesa JPG
carmen iohannis presidency.ro
2 tom cruise nicole kidman profimedia 0137494228 jpg jpeg
andrei balan webp
image png
Katie Washbourne jpg
roland stanescu jpg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
image png
FotoJet (1) jpg
image png
lamaie jpg
calendar ortodox 2021 4 iulie sfantul ierarh andrei criteanul arhiepiscopul cretei png
canicula