Investitorii au intrat ├«n panic─â! Pia╚Ťa bursier─â ╚Öi pia╚Ťa criptomonedelor s-au pr─âbu╚Öit

12 mai 2022

Pia╚Ťa bursier─â ╚Öi pia╚Ťa criptomonedelor s-au pr─âbu╚Öit ├«n ultimele ore, ating├ónd unele dintre cele mai sc─âzute valori ├«nregistrate ├«n anii ace╚Ötia.

economie jpg
Bitcoin ╚Öi pia╚Ťa bursier─â s-au pr─âbu╚Öit ├«n doar c├óteva ore

Cea mai popular─â moned─â virtual─â, Bitcoin, a cobor├ót p├ón─â la valoarea de 27.000 de dolari per unitate. Sc─âdere a fost puternic resim╚Ťit─â de investitori, care acum sunt ├«n impas ╚Öi au o mare dilem─â: s─â cumpere, c├ót e la acest pre╚Ť, sau v├ónd─â, ca s─â-╚Öi salveze ╚Öi restul banilor investi╚Ťi

Bitcoin e în cădere liberă

În doar câteva zile, Bitcoin a coborât de la valoarea de 35.000 de dolari, de pe 8 mai, până la valoarea de 26.675 de dolari, cu cât a fost evaluată astăzi, 12 mai, la ora 06:45.

Bitcoin se men╚Ťine pe un trend descendent de luni bune. ├Än ultimele ╚Öase luni, moneda s-a devalorizat cu 57,76 %, iar ├«n ultimul an, aceasta a sc─âzut cu 46,91 %. 

Cite╚Öte ╚Öi Ai criptomonede? Sfaturile importante ale lui Elon Musk cu privire la viitoarea infla╚Ťie

Comparativ, ╚Öi luna mai a anului 2021 a fost una problematic─â pentru Bitcoin. ├Än 2021, moneda s-a pr─âbu╚Öit p├ón─â la valoarea de 35.000 de dolari. Anterior, ├«n luna aprilie a anului trecut, moneda se afla la cel mai ridicat pre╚Ť ├«nt├ólnit vreodat─â, 58.000 de dolari. 

Trendul descendent al lui Bitcoin a ├«nceput ├«nc─â din luna noiembrie, c├ónd a atins valoarea de 67.000 de dolari. ├Äncep├ónd de atunci, evenimentele geopolitice ╚Öi problemele economice din ╚Ť─ârile ce sunt recunoscute pentru minatul de Bitcoin au influen╚Ťat grav evolu╚Ťia monedei virtuale. 

image
Evolu╚Ťia criptomonedei Bitcoin

├Äntreaga pia╚Ť─â a criptomonedelor a urmat ÔÇ×trendul BitcoinÔÇŁ ╚Öi s-a pr─âbu╚Öit. ├Änc─â de la apari╚Ťia lui, pasiona╚Ťii de criptomonede au sperat c─â Bitcoin va r─âm├óne ferm ├«n fa╚Ťa infla╚Ťiei ╚Öi a crizelor mondiale, dar se pare c─â acest lucru nu s-a adeverit. 

Criptomonedele nu au, de cele mai multe ori, niciun emitent central sau autoritate care s─â le reglementeze. Mul╚Ťi au sus╚Ťinut c─â aceast─â independen╚Ť─â fa╚Ť─â de guverne ar trebui s─â asigure investitorii c─â Bitcoin ├«╚Öi va p─âstra valoarea ├«n fa╚Ťa crizelor economice, r─âzboaielor sau schimb─ârilor drastice din politica interna╚Ťional─â.

Ce este Bitcoin

Bitcoin este o moned─â virtual─â, care s-a recomandat drept un obiect de valoare virtual, similar cu aurul. ├Änc─â de la apari╚Ťia sa, utilizatorii au ├«nceput s─â priveasc─â cu uimire cum o moned─â virtual─â, care are baze ├«n lumea real─â doar prin procesul de minare ╚Öi raportul economic de cerere-ofert─â, reu╚Öe╚Öte ╚Öi-╚Öi propune s─â ├«nlocuiasc─â aurul ca mod de stocare al valorii.

Vezi ╚Öi Povestea El Salvador, ╚Ťara care ╚Öi-a salvat economia ╚Öi a construit spitale folosind Bitcoin

De la apari╚Ťia lui, ╚Öi alte criptomonede au ap─ârut pe pia╚Ťa crypto. Multe dintre acestea doreau s─â devin─â ÔÇ×noul BitcoinÔÇŁ, altele, ├«n schimb, aveau rolul de a repara unele probleme pe care BTC le avea ├«n sistemul de tranzac╚Ťionare. 

Sistemul de tranzac╚Ťionare, chiar dac─â se pretinde unul modern, este destul de ├«ncet. Pentru fiecare tranzac╚Ťie pe care o faci, un utilizator ter╚Ť este nevoit s─â-╚Ťi accepte tranzac╚Ťia. Bine├«n╚Ťeles, acceptarea tranzac╚Ťie necesit─â putere de calcul ╚Öi un calculator performant, iar resursele folosite de acesta pentru acceptarea tranzac╚Ťie sunt r─âspl─âtite cu criptomonede.

Pia╚Ťa bursier─â, provoc─âri pentru investitori

Al─âturi de pia╚Ťa crypto, ╚Öi pia╚Ťa bursier─â a urmat acest trend negativ. S&P 500, indicele bursier la care sunt ├«nregistrate cele mai importante 500 de companii din lume, a ├«nregistrat o sc─âdere cu 1,65%, de la deschiderea pie╚Ťei.

De asemenea, lucruri nu sunt roz nici pentru Meta, care a pierdut 4,51 % din valoare, ├«n doar c├óteva ore. ├Än acest moment, compania Meta, care de╚Ťine Facebook ╚Öi Instagram, a fost evaluat─â la 188,74 dolari per ac╚Ťiune. 

image
Evolu╚Ťia la burs─â a companiei Meta

A╚Öa cum era de a╚Öteptat, nici Apple nu o duce mai bine. Compania a ├«nregistrat o sc─âdere de 5,18 %, costul unei ac╚Ťiuni ├«n cadrul companiei fiind evaluat─â la 146,50 dolari. 

De la ├«nceputul anului, S&P 500 se afl─â pe un trend descendent, pierz├óndu-╚Öi 17,96 % din valoare p├ón─â pe data de 12 mai. De asemenea, pia╚Ťa bursier─â se afl─â ├«n sc─âdere continu─â de un an ├«ntreg. Din 12 mai 2021 ╚Öi p├ón─â ast─âzi, S&P 500 a pierdut 43,41% din valoarea sa.

image
Evolu╚Ťia indicelui S&P500

De ce a sc─âzut pia╚Ťa crypto ╚Öi pia╚Ťa bursier─â?

Cele dou─â pie╚Ťe au fost profund afectate de r─âzboiul din Ucraina, care a exacerbat infla╚Ťia. ├Änainte de invazie, lumea se confrunta cu probleme privind lan╚Ťurile de aprovizionare ╚Öi pre╚Ťul petrolului, iar r─âzboiul din Europa a f─âcut ca aceste lucruri s─â fie accelerate. 

De asemenea, chiar ╚Öi un mare motor economic, China, a fost profund afectat de focarele cu virusul Sars-Cov-2, care a ╚Ťinut mai mul╚Ťi muncitori ├«nchi╚Öi ├«n case. 

Deoarece infla╚Ťia la nivel mondial e o problem─â, mul╚Ťi investitori ├«╚Öi retrag banii din active fizice sau digitale ╚Öi prefer─â s─â-╚Öi foloseasc─â veniturile pentru a ├«ncerca s─â-╚Öi fac─â un trai mai bun, pe m─âsur─â ce pre╚Ťurile la alimente ╚Öi energie cresc galopant. 

Totu╚Öi, r─âm├óne de v─âzut dac─â aceste sc─âderi vor continua. Mul╚Ťi consider─â c─â lucruri se vor ├«nr─âut─â╚Ťi, deoarece mai mul╚Ťi investitori vor intra ├«n panic─â. Anterior, c├ónd Bitcoin a sc─âzut sub 30.000 de dolari, investitorii au profitat de aceast─â sc─âdere ╚Öi au v─âzut asta ca pe o oportunitate.

Ai un pont sau mai multe informa╚Ťii pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

1 johnny depp amber heard jpg jpeg
ispita bianca pop beata crita sparg restaurantul 463978 webp
survivor tj nedelcu png
3alex nedelcu survivor png
dieta claudia pavel 2 jpg
1 insula iubirii 1 jpg jpeg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
oameni cu masti de protectie pe strada
FotoJet (2) jpg
FotoJet (1) jpg
evoli boala tigari electronice jpeg
Sorin Oprescu a fost s─âltat de masca╚Ťi din casa lui, ├«n septembrie 2015, dup─â ce tocmai primise mit─â 25 000 de euro jpeg
ion tiriac jpg