Economiștii englezi, avertisment pentru investitorii în criptomonede: «Se vor duce spre zero»

Banca Angliei - BOE (Bank of England) a declarat că schițează un cadru de reglementare pentru monedele digitale. Declarațiile Băncii provin de la Comitetul de politică financiară al Băncii Centrale, iar banca a menționat sancțiuni legate de războiul în desfășurare între Rusia și Ucraina. 

criptomonede jpeg

În ultima vreme, autoritățile de reglementare financiare și birocrații din întreaga lume s-au îngrijorat că Rusia ar putea ocoli sancțiunile economice prin intermediul activelor cripto.

„Deși este puțin probabil ca criptomonedele să ofere o modalitate fezabilă de eludare a sancțiunilor în prezent, posibilitatea unui astfel de comportament subliniază importanța asigurării că inovarea în criptomonede este însoțită de cadre de politici publice eficiente pentru... menținerea încrederii și integrității mai largi în sistemul financiar. ”, se menționează în comunicatul de presă al BOE .

Citește și Rusia va accepta cumpărarea de gaze și petrol cu Bitcoin. Cu cât a crescut prețul monedei

BOE spune că activele cripto ar putea „prezenta un număr de riscuri pentru stabilitatea financiară”.

Ce previziuni are Banca Angliei pentru Bitcoin și celelalte criptomonede

Membrii BOE au criticat economia criptomonedelor de ceva vreme. La mijlocul lunii noiembrie a anului trecut, guvernatorul Băncii Angliei, Andrew Bailey, și- a exprimat îngrijorarea cu privire la faptul că El Salvador va avea drept monedă de plată legală Bitcoin. 

În luna următoare, în decembrie, Sir Jon Cunliffe, adjunctul guvernatorului BOE pentru stabilitate financiară, a declarat că prețurile criptomonedelor ar putea scădea la zero.

Raportul de joi de la FPC menţionează stabilitatea financiară. „FPC continuă să considere că riscurile directe la adresa stabilității sistemului financiar din Regatul Unit de la criptomonede sunt în prezent limitate, reflectând dimensiunea limitată și interconexiunea lor cu sistemul financiar mai larg”, a menționat comitetul băncii centrale, potrivit Reuters

Vezi și Dragoste și Bitcoin. Povestea tragică a unei femei care a căzut prada unui nou tip de înșelatorie

De asemenea, FPC a adăugat în continuare:

„Cu toate acestea, dacă ritmul de creștere observat în ultimii ani continuă și pe măsură ce aceste active devin mai interconectate cu sistemul financiar mai larg, criptoactivele vor prezenta o serie de riscuri pentru stabilitatea financiară în viitor.”

De la începutul conflictului ruso-ucrainean, politicienii din întreaga lume fie au discutat, au propus sau chiar au implementat legislația pentru cercetarea și reglementarea monedelor digitale. Declarațiile de la reuniunea FPC indică în continuare că BOE dorește ca activele cripto să cadă sub aceeași umbrelă de reglementare ca și activele financiare tradiționale.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News, Facebook și Instagram

image
image
image
image
image
image
image png
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net