Dragoste și Bitcoin. Povestea tragică a unei femei care a căzut prada unui nou tip de înșelatorie

O înșelătorie cu cripto tocmai a victimizat o femeie din Utah, după ce a avut de-a face cu un bărbat pe care l-a cunoscut pe aplicație de dating.

bitcoin jpg

KSL TV relatează că femeia, care provine din Ogden, a căzut victima unei așa-numite „escrocherii romantice” care implică cumpărarea și vânzarea de criptomonede pe un site fraudulos. Bărbatul menționat anterior, pe care l-a întâlnit pe un site de dating, i-a câștigat încrederea și s-a oferit să o învețe cum să tranzacționeze criptomonede, dar toate tranzacțiile pe care aceasta le făcea erau complet false. 

Cum a căzut pradă într-o capcană cu criptomonede din cauza dragostei

Potrivit informațiilor furnizate de sursa citată, înșelătoria a durat săptămâni întregi, escrocul trimițând „dovada” că banii victimei au fost bine investiți. 

Citește și Ai criptomonede? Sfaturile importante ale lui Elon Musk cu privire la viitoarea inflație

Escrocul a spus că este un „self-made man”, care s-a recomandat drept investitor în cripto, în special Bitcoin, care are foarte multă experiență. Dar felul lui de a „învăța” victima cum să investească,  l-a implicat să ceară mai mulți bani decât credea ea la început. 

Victima a spus că, inițial, a scos doar 2.000 de dolari din propriile economii. Dar, în cele din urmă, escrocul a convins-o să dea mai mulți bani, deschizând cărți de credit și chiar luând un împrumut împotriva casei ei, sub pretextul că ar ajuta „la creșterea rentabilității investiției”.

În timp, se pare că investiția inițială a crescut la 500.000 de dolari, dar acest lucru nu era adevărat. Și, până când și-a dat seama că este victima unei fraude, pierduse aproape 200.000 de dolari. În ultimul timp, victima se confruntă cu o situație financiară instabilă și trebuia să muncească suplimentar pentru a plăti banii pe care i-a împrumutat de la bănci.

Vezi și Țara est-europeană care a adoptat Bitcoin și Ethereum. Cum îți va influența portofelul

Chiar dacă i-a fost jenă că s-a îndrăgostit de un hoț, ea a decis să-și publice povestea în speranța că nimeni altcineva nu va mai cădea într-o asemenea plasă.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News, Facebook și Instagram

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
Tokyo FOTO Shutterstock
euro valuta bani pixabay jpg
batrana flori getty jpeg
supa oase1 jpg
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net