Cum sunt vânduți anii 2000 sub formă de artă. Prețul unui NFT realizat de Winamp

Winamp, popularul player media, care a dominat industria de streaming muzical în anii 2000, a decis să vândă un token nefungibil (NFT) legat de skin-ul original al playerului său media din 1997. 

image

Winamp va scoate la licitație un NFT prin OpenSea, între 16 mai și 22 mai, urmată de o vânzare separată de 1997 de NFT-uri în total, bazată pe 20 de lucrări de artă derivate din skinul original. 

Îți mai amintești de Winamp?

Încasările din vânzare sunt de așteptat să fie direcționate către o fundație Winamp nou înființată, care promite să le doneze proiectelor caritabile care sprijină muzica și muzicienii.

Winamp intenționează să obțină NFT-uri de artă derivată printr-un proces care permite artiștilor să trimită lucrări bazate pe Winamp începând de azi până pe 15 aprilie. Artiștii selectați vor primi 20% din veniturile fiecăruia. 

Winamp clarifică în continuare că 19 din cele 20 de lucrări de artă selectate se vor vinde în ediții de 100 de exemplare, în timp ce una va avea 97. Cu toate acestea, toate lucrările de artă vor fi vândute la 0,08 Ethereum. În ceea ce privește vânzările secundare, artiștii vor primi 10 la sută drept redevență, unde vânzătorul își va stabili singur prețul.

Într-o declarație pentru The Verge, șeful de dezvoltare a afacerilor Winamp, Thierry Ascarez, clarifică faptul că cei care cumpără NFT-uri vor primi un token blockchain legat de o imagine fie a skin-ului original din 1997, fie a unuia dintre derivatele sale, care este o configurație comună pentru NFT. Între timp, pagina de termeni și condiții dezvăluie că artiștii selectați vor trebui să fie de acord să transfere toată proprietatea intelectuală pentru munca lor către Winamp.

Prima organizație caritabilă care a fost selectată de Winamp este MusicFund - o asociație non-profit care colectează instrumente muzicale, le repara și le dă o a doua viață, donându-le școlilor de muzică și proiectelor socio-artistice din zonele de conflict, țările în curs de dezvoltare, precum cat si in Europa.

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News, Facebook și Instagram!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
1 florin piersic png png
image
image
image
image
image
image
cladiri  jpg
limitator viteza jpg
bloc pexels jpg
test bețe de chibrit jpeg
stema Romaniei  jpeg
index logo webp
vitamine esentiale pentru mamele care alapteaza jpg
rosii  jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net