Atenționarea din partea UE pentru investitorii în Bitcoin: «Vă puteți pierde toți banii»

Autoritățile de reglementare sunt din ce în ce mai îngrijorate că mai mulți consumatori cumpără 17.000 de active digitale diferite, inclusiv Bitcoin și Ether.

bitcoin 2007769 640 jpeg

Consumatorii riscă să-și piardă toți banii investiți în criptomonede și ar putea cădea pradă înșelătoriilor, au declarat joi organele de supraveghere a valorilor mobiliare, bancare și asigurări ale Uniunii Europene, într-o declarație comună. 

"Consumatorii se confruntă cu posibilitatea foarte reală de a-și pierde toți banii investiți dacă cumpără aceste active”, au spus cele trei autorități UE într-un comunicat.

Ce a avertizat Uniunea Europeană

Acesta marchează o creștere a avertismentelor directe adresate consumatorilor cu privire la criptomonede din partea autorităților UE, precizând că consumatorii nu au protecție sau nu au recurs la compensații în temeiul legislației UE privind serviciile financiare.

Autoritățile de reglementare sunt din ce în ce mai îngrijorate că mai mulți consumatori cumpără 17.000 de active digitale diferite, inclusiv Bitcoin și Ether, care reprezintă 60% din piață, fără a fi pe deplin conștienți de riscuri, au spus autoritățile de reglementare.

"Consumatorii ar trebui să fie atenți la riscurile reclamelor înșelătoare, inclusiv prin intermediul rețelelor sociale și al influencerilor. Consumatorii ar trebui să fie deosebit de atenți la randamentele promise ca fiind rapide sau mari, în special la cele care arată prea bine pentru a fi adevărate”, se arată în declarație.

Între timp, consumatorii ar trebui să fie, de asemenea, conștienți de faptul că consumul de energie pentru producerea unor criptomonede este mare și impactul asupra mediului pe care acesta îl are, se arată în comunicat, potrivit Reuters.

Toți mai multe persoane își încep călătoria în sfera investițiilor în active digitale fără să cunoască detalii despre proiect sau despre felul în care operează criptomoneda respectivă. La acest moment, investirea într-o criptomonedă se poate face doar prin intermediul unei cărți de identitate și a unei sume de bani.

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News, Facebook și Instagram!

image
image
image
image
image
image
apa de gura jpeg
father 22194 1280 jpg
sala examen bac jpg
calendar ortodox 2021 31 mai sf mc ermie png
jln kșlț jpg
flame 580342 1280 jpg