Bitcoin, în cădere liberă. Noile probleme întâlnite pe piața cryptomonedelor

Bitcoin, cea mai importantă și influentă criptomonedă de pe piață, a căzut la cel mai scăzut nivel pe care l-a înregistrat într-o perioadă mai mare de o lună, reprezentând un trend cauzat de riscul de pierdere și interesul scăzut pentru această piață digitală.

Bitcoin, în scădere în luna aprilie
Bitcoin, în scădere în luna aprilie

Cea mai importantă criptomonedă a reușit să piardă aproximativ 4,2% din prețul său înregistrat la finalul lunii trecut, ajungând la valoarea de 38,580 de dolari americani pentru o unitate virtuală. 

Citește și Țara est-europeană care a adoptat Bitcoin și Ethereum. Cum îți va influența portofelul

La ce valoare a ajuns piața criptomonedelor

Alături de Bitcoin, și Ether (Ethereum) a căzut cu aproximativ 4,7%, ajungând la o valoare de 2,902 de dolari. Deoarece Bitcoin și Ether influențează și dictează trendul celorlalte criptomonede înregistrate, piața globală de crypto s-a prăbușit cu 4% în ultimele 24 de ore, ajungând la valoarea de 1.9 miliarde de dolari.

Analizele tehnice recente au sugerat că, în ciuda prăbușirii Bitcoin, sfârșitul criptomonedei este departe. Analizele în cauză, publicate de către GoinGecko, au arătat că un suport financiar pentru Bitcoin se află la valoarea de 35.000 de dolari, iar acesta nu va rezista pentru mult timp. 

În ciuda analizelor tehnice disponibile publicului larg, mulți adepți consideră că această prăbușire e pur întâmplătoare, iar viitorul pentru Bitcoin se află la valoarea de 100.000 de dolari, iar mențiunile privind un preț de o așa valoare circulă tot mai des în comunități on-line dedicate criptomonedelor, precum subreddituri specializate și pagini de Twitter. 

Vezi și Ai criptomonede? Sfaturile importante ale lui Elon Musk cu privire la viitoarea inflație

Analiza din partea furnizorului de date Glassnode sugerează că interesul pentru Bitcoin a rămas redus și continuă să scadă, pe fondul tensiunilor globale, cu o creștere redusă a bazei de utilizatori a monedei și fluxuri minime de cereri noi.

În timpul anului 2021, Bitcoin a fost tranzacționat la un preț ce variază între 35.000 de dolari și 45.000 de dolari, prețul fiind profund influențat de tensiunile globale, revoluția din Kazahstan, problemele legislative din Rusia și pregătirile pentru războiul ruso-ucrainean.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net