Pr─âbu╚Öirea de pe pia╚Ťa crypto: cum s-a ├«nt├ómplat ╚Öi de ce conteaz─â

Criptomonedele Luna ╚Öi TerraUSD s-au pr─âbu╚Öit, iar asta indic─â un viitor neprielnic pentru pia╚Ťa crypto. Iat─â de ce pr─âbu╚Öirea unei criptomonede, la ├«nceput de criz─â financiar─â, este un motiv de ├«ngrijorare pentru investitori.

criptomonede jpeg
Criptomonedele s-au pr─âbu┼čit iar

Pia╚Ťa criptomonedelor nu este un loc sigur, ├«n acest moment. Cu o simpl─â c─âutare pe Google, ve╚Ťi vedea cum fiecare moned─â virtual─â se duce ├«n jos, ├«nregistr├ónd pierderi enorme.

Eveniment istoric pe pia╚Ťa crypto

Bitcoin ╚Öi Ethereum sunt la cele mai sc─âzute puncte din ultimii doi ani, iar altcoins-urile, precum Dogecoin ╚Öi Cardano, ├«ncearc─â s─â r─âm├ón─â relevante. 

De╚Öi este dureros pentru investitorii ├«n crypto, aceast─â sc─âdere nu este f─âr─â precedent. Criptomonedele sunt renumite pentru volatilitatea lor, iar condi╚Ťiile economice furtunoase doboar─â ╚Öi pia╚Ťa de valori. 

Ceea ce este f─âr─â precedent, ├«ns─â, este pr─âbu╚Öirea criptomonedei Luna ╚Öi a monedei  TerraUSD. 

Ce este TerraUSD? Este o criptomoned─â stabil─â (Stablecoin), dar care a fost lovit─â de o mare problem─â. Milioane de dolari investi╚Ťi ├«n moneda respectiv─â s-au vaporizat peste noapte.

Cite╚Öte ╚Öi Cum s─â profi╚Ťi de pr─âbu╚Öirea de pe pia╚Ťa bursier─â ╚Öi crypto. Trei sfaturi pentru investitorii ├«ncep─âtori

Pentru a ├«n╚Ťelege catastrofa de pe pia╚Ťa crypto, mai ├«nt├ói, trebuie s─â afl─âm ce este o moned─â stabil─â. ├Än esen╚Ť─â, este o criptomoned─â care este legat─â de o moned─â centralizat─â, de exemplu. 

Cele mai mari astfel de monede sunt Tether ╚Öi USDC, care, la fel ca majoritatea monedelor stabile, sunt legate de dolarul american. A╚Öadar, dac─â ave╚Ťi 1.000 de criptomonede USDC, de exemplu, acestea pot fi schimbate oric├ónd cu 1.000 dolari americani. 

image
Diagrama pentru Terra în lei românești

Moneda TerraUSD a fost conceput─â pentru a p─âstra o paritate de 1:1 cu dolarul american, dar care s-a lovit de probleme pe data de 9 mai, c├ónd s-a pr─âbu╚Öit la valoarea de doar 13 cen╚Ťi. Apoi, exist─â criptomoneda Luna, piesa central─â al acestui ecosistem. 

Pre╚Ťul criptomonedei a sc─âzut de la valoarea de 116 dolari, ├«nregistrat─â ├«n luna aprilie, la doar c├ó╚Ťiva cen╚Ťi, reprezent├ónd cea mai mare sc─âdere care a fost ├«nregistrat─â vreodat─â pe aceast─â pia╚Ť─â a criptomonedelor. 

Cum s-a ├«nt├ómplat cea mai mare catastrof─â de pe pia╚Ťa criptomonedelor

Totul a început într-o sâmbătă, pe data de 7 mai. TerraUSD, în valoarea de peste 1 miliarde de dolari, a fost scoasă din Protocolul Anchor, iar sute de milioane de monede au fost vândute imediate.

Aceast─â panic─â a fost realizat─â ├«n urma cre╚Öterilor exponen╚Ťiale a ratelor dob├ónzilor, dar ╚Öi din cauza infla╚Ťiei. 

Panic─â general─â i-a ├«mpins pe investitori s─â-╚Öi retrag─â banii din activele digitale ╚Öi s─â se preg─âteasc─â pentru o perioad─â mai grea, a╚Öa cum foarte mul╚Ťi economi╚Öti preconizeaz─â. 

De ce contează foarte mult ceea ce s-a întâmplat?

traducere bitcoin tales from crypto jpg jpeg
Investitorii se ├«ntreab─â dac─â Bitcoin mai reprezint─â siguran╚Ťa financiar─â

├Än primul r├ónd, peste 15 miliarde de dolari s-au evaporat doar ├«n urma pr─âbu╚Öirii Luna ╚Öi TerraUSD. Nu este clar, totu╚Öi, c├ó╚Ťi oameni ╚Öi-au pierdut economiile investind ├«n aceast─â criptomoned─â. 

Vezi ╚Öi Investitorii au intrat ├«n panic─â! Pia╚Ťa bursier─â ╚Öi pia╚Ťa criptomonedelor s-au pr─âbu╚Öit

Totu╚Öi, potrivit unui raport al Boroughs Fortis Digital, aceast─â pr─âbu╚Öire nu s-a limitat doar la ecosistemul creat ├«n jurul ei. Dup─â pr─âbu╚Öirea care a avut loc, mai mul╚Ťi investitori au decis s─â-╚Öi retrag─â complet banii chiar ╚Öi din Bitcoin ╚Öi Ethereum, care, ├«n ciuda problemelor mondiale, continu─â s─â r─âm├ón─â relevante. 

De asemenea, problemele pe care TerraUSD le-a avut au ridicat ╚Öi mai multe semne de ├«ntrebare. Deoarece era perceput─â drept o criptomoned─â stabil─â (stablecoin), aceasta a atras foarte mul╚Ťi investitori. Totu╚Öi, dup─â o asemenea sc─âdere, ce a avut loc ├«ntr-o singur─â noapte, foarte mult─â lume este destul de rezervat─â ╚Öi se g├ónde╚Öte de dou─â ori, dac─â merit─â s─â-╚Öi investeasc─â banii. 

Criptomonedele au fost apreciate, deoarece au venit drept o alternativă pentru banii clasici. Acestea nu erau centralizate și nu depindeau de niciun guvern. Totuși, aceste monede virtuale nu s-au mai întâlnit, până acum, cu probleme economice severe, similare cu cele din ziua de astăzi.

Problemele deja existente de pe pia╚Ťa economic─â, datorate pandemiei cu Sars-Cov-2, dar ╚Öi r─âzboiul din Ucraina au ├«mpins aceste monede spre minime istorice.

Ai un pont sau mai multe informa╚Ťii pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

david webp
276138604 516868496470142 2126568927628978572 n jpg
4 mircea badea e1569317764158 jpg jpeg
FotoJet (5) jpg
BeFunky collage (35) jpg
teodora alex insula iubirii3 png
5 front bac toata clasa jpg
lavinia parva4 png
image
image
image
image
5 front bac toata clasa jpg
telefoane jpeg
social media 6557345 1280 jpg
regina elisabeta a II-a
soldati ucraina nato rusia jpg
289898121 323144353365295 687051346363203618 n jpg