Cum s─â profi╚Ťi de pr─âbu╚Öirea de pe pia╚Ťa bursier─â ╚Öi crypto. Trei sfaturi pentru investitorii ├«ncep─âtori

12 mai 2022

Dac─â e┼čti un investitor aflat la ├«nceput de drum, iat─â cum trebuie s─â ac╚Ťionezi pentru a face fa╚Ť─â problemelor financiare de pe pia╚Ťa bursier─â ╚Öi a criptomonedelor din perioada urm─âtoare.

salariul minim economie romania antepenultimul uniunea europeana jpeg
Cum s─â profi╚Ťi de sc─âderile ce au avut loc pe pia╚Ťa criptomonedelor

Dup─â mai multe sc─âderi masive pe pia╚Ťa interna╚Ťional─â bursier─â ╚Öi a criptomonedelor, mai mul╚Ťi investitori au intrat ├«n panic─â.

Totu╚Öi, fiecare eveniment de natur─â economic─â poate aduce, ├«ntr-un fel sau altul, o surs─â de venit pasiv pentru cei ce se g├óndesc serios s─â profite de aceste sc─âderi de pe pia╚Ť─â ╚Öi s─â cumpere active sau criptomonede ÔÇ×la pre╚Ť redusÔÇŁ.

Cump─âra╚Ťi ├«n tran╚Öe

Este foarte important s─â nu achizi╚Ťiona╚Ťi foarte multe active ├«n acela╚Öi timp. Mai mul╚Ťi exper╚Ťi financiari recomand─â utilizarea tran╚Öelor egale pentru a face astfel de achizi╚Ťii.

De altfel, investitorii pot profita de fiecare sc─âdere semnificativ─â ce are loc ├«n pia╚Ť─â ╚Öi pot s─â-╚Öi maximizeze profitul, dac─â sunt destul de r─âbd─âtori ╚Öi nu doresc s─â cumpere imediat cum au intrat ├«n posesia unei sume de bani.

Vezi ╚Öi Rom├óncele, campioane europene la investi╚Ťiile ├«n criptomonede. Pe ce loc se claseaz─â ╚Ťara noastr─â

De exemplu, s─â presupunem c─â ave╚Ťi 1.000 dolari pentru investi╚Ťii. O strategie bun─â ar fi s─â ├«mp─âr╚Ťi╚Ťi suma ├«n cinci tran╚Öe de 200 de dolari sau chiar 10 tran╚Öe de 100 de dolari ╚Öi s─â plasa╚Ťi tranzac╚Ťii atunci c├ónd pre╚Ťul este ├«n sc─âdere, fa╚Ť─â de perioada obi╚Önuit─â. 

Investi╚Ťii diversificate

O alt─â strategie pentru a v─â proteja ├«mpotriva sc─âderilor masive e s─â investi╚Ťi ├«n mai multe active, chiar ╚Öi digitale. 

De exemplu, dac─â avem 1.000 de dolari de investit, e mult mai sigur s─â ├«mp─âr╚Ťim suma ├«n mai multe active, dec├ót s─â-i investim pe to╚Ťi ├«ntr-o singur─â companie. Dac─â, ├«ntr-o zi, compania Meta sufer─â o sc─âdere de 50%, din cei 1.000 de dolari, o s─â r─âm├óne╚Ťi cu doar 500 de dolari. 

Totu╚Öi, dac─â reu╚Öim s─â ├«mp─âr╚Ťim suma ├«ntre mai multe companii ├«n care avem ├«ncredere, putem s─â ne echival─âm pierderea de la compania Meta cu c├ó╚Ötigul pe care l-am ├«nregistrat la o alt─â companie, de exemplu, Apple. 

Ave╚Ťi r─âbdare ╚Öi nu fi╚Ťi speria╚Ťi de sc─âderi

ÔÇ×Cu r─âbdarea treci ╚Öi mareaÔÇŁ, zicea un vechi proverb rom├ónesc. De fapt, este adesea folosit pentru a descrie modul cel mai sigur prin care treci prin aceste crize financiare. 

De altfel, este, ├«n acela╚Öi timp, cel mai greu lucru de st─âp├ónit atunci c├ónd dore╚Öti s─â investe╚Öti ╚Öi cum s─â-╚Ťi creezi propriul t─âu venit pasiv. 

De exemplu, dac─â am investit 1.000 de dolari ├«n Bitcoin, iar acesta a sc─âzut cu 50%, ├«n cazul ├«n care vom decide s─â ne vindem ac╚Ťiunile digitale, atunci putem s─â fim siguri c─â am pierdut jum─âtate din suma investit─â. 

├Än schimb, dac─â a╚Ötept─âm, ne putem ├«ntoarce ├«n suma investit─â ini╚Ťial, mai devreme sau mai t├órziu, ╚Öi chiar putem s─â scoatem profit de pe urma major─ârilor de pre╚Ť f─âcute.

Economia mondial─â are probleme 

Joi, 12 mai, pia╚Ťa criptomonedelor ╚Öi ac╚Ťiunile s-au pr─âbu╚Öit, ├«n urma problemelor interna╚Ťionale. 

Aceste sc─âderi de pre╚Ť au avut loc deoarece infla╚Ťia a devenit foarte puternic─â, la nivel mondial, iar mai mul╚Ťi oameni au decis s─â-╚Öi retrag─â investi╚Ťiile, pentru a putea face fa╚Ť─â scumpirilor ce au avut loc.

Cite╚Öte ╚Öi Investitorii au intrat ├«n panic─â! Pia╚Ťa bursier─â ╚Öi pia╚Ťa criptomonedelor s-au pr─âbu╚Öit

├Än acela╚Öi timp, r─âzboiul din Ucraina a accelerat problemele economice deja existente la nivel mondial, iar China, un important motor economic, a fost nevoit s─â-╚Öi carantineze popula╚Ťia, pun├ónd pauz─â produc╚Ťiei de elemente necesare pentru o economie prolific─â.

Ai un pont sau mai multe informa╚Ťii pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

oana zavoranu jpg
adela popescu si radu valcan si au anulat planurile de vacanta 2 jpg
image png
maria dragomiroiu
cub radu stefan banica png
foto mare profimedia 0691691838 copy jpg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
calendar ortodox 2021 23 mai sf mihail marturisitorul png
1 mare foto epa efe 57690578 jpg
6 traian basescu prima iubita jpg jpeg
4 printul andrew profimedia 0652894124 jpg jpeg
ioan niculae jpeg
inceput de an scolar jpeg