Cum să profiți de prăbușirea de pe piața bursieră și crypto. Trei sfaturi pentru investitorii începători

Dacă eşti un investitor aflat la început de drum, iată cum trebuie să acționezi pentru a face față problemelor financiare de pe piața bursieră și a criptomonedelor din perioada următoare.

salariul minim economie romania antepenultimul uniunea europeana jpeg
Cum să profiți de scăderile ce au avut loc pe piața criptomonedelor

După mai multe scăderi masive pe piața internațională bursieră și a criptomonedelor, mai mulți investitori au intrat în panică.

Totuși, fiecare eveniment de natură economică poate aduce, într-un fel sau altul, o sursă de venit pasiv pentru cei ce se gândesc serios să profite de aceste scăderi de pe piață și să cumpere active sau criptomonede „la preț redus”.

Cumpărați în tranșe

Este foarte important să nu achiziționați foarte multe active în același timp. Mai mulți experți financiari recomandă utilizarea tranșelor egale pentru a face astfel de achiziții.

De altfel, investitorii pot profita de fiecare scădere semnificativă ce are loc în piață și pot să-și maximizeze profitul, dacă sunt destul de răbdători și nu doresc să cumpere imediat cum au intrat în posesia unei sume de bani.

Vezi și Româncele, campioane europene la investițiile în criptomonede. Pe ce loc se clasează țara noastră

De exemplu, să presupunem că aveți 1.000 dolari pentru investiții. O strategie bună ar fi să împărțiți suma în cinci tranșe de 200 de dolari sau chiar 10 tranșe de 100 de dolari și să plasați tranzacții atunci când prețul este în scădere, față de perioada obișnuită. 

Investiții diversificate

O altă strategie pentru a vă proteja împotriva scăderilor masive e să investiți în mai multe active, chiar și digitale. 

De exemplu, dacă avem 1.000 de dolari de investit, e mult mai sigur să împărțim suma în mai multe active, decât să-i investim pe toți într-o singură companie. Dacă, într-o zi, compania Meta suferă o scădere de 50%, din cei 1.000 de dolari, o să rămâneți cu doar 500 de dolari. 

Totuși, dacă reușim să împărțim suma între mai multe companii în care avem încredere, putem să ne echivalăm pierderea de la compania Meta cu câștigul pe care l-am înregistrat la o altă companie, de exemplu, Apple. 

Aveți răbdare și nu fiți speriați de scăderi

„Cu răbdarea treci și marea”, zicea un vechi proverb românesc. De fapt, este adesea folosit pentru a descrie modul cel mai sigur prin care treci prin aceste crize financiare. 

De altfel, este, în același timp, cel mai greu lucru de stăpânit atunci când dorești să investești și cum să-ți creezi propriul tău venit pasiv. 

De exemplu, dacă am investit 1.000 de dolari în Bitcoin, iar acesta a scăzut cu 50%, în cazul în care vom decide să ne vindem acțiunile digitale, atunci putem să fim siguri că am pierdut jumătate din suma investită. 

În schimb, dacă așteptăm, ne putem întoarce în suma investită inițial, mai devreme sau mai târziu, și chiar putem să scoatem profit de pe urma majorărilor de preț făcute.

Economia mondială are probleme 

Joi, 12 mai, piața criptomonedelor și acțiunile s-au prăbușit, în urma problemelor internaționale. 

Aceste scăderi de preț au avut loc deoarece inflația a devenit foarte puternică, la nivel mondial, iar mai mulți oameni au decis să-și retragă investițiile, pentru a putea face față scumpirilor ce au avut loc.

Citește și Investitorii au intrat în panică! Piața bursieră și piața criptomonedelor s-au prăbușit

În același timp, războiul din Ucraina a accelerat problemele economice deja existente la nivel mondial, iar China, un important motor economic, a fost nevoit să-și carantineze populația, punând pauză producției de elemente necesare pentru o economie prolifică.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

george simion port popular jpg
Andreea Banica (foto Facebook) jpg
cristi borcea valentina pelinel milan jpeg
tonciu prodan reghe jpeg
Lucile Randon
laura cosoi jpg
amber heard atunci vs acum jpg
laceanu 1 415551511 jpeg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
silviu silvius prigoana jpeg
E bine în parc, păcat că sunt atâţia ţânţari! jpeg
Lucile Randon
lacul techirghiol apa roz explicatie fenomen constanta 775659 webp
soție george simion jpeg
iPhone App Store piata de aplicatii Apple FOTO Shutterstock