Româncele, campioane europene la investițiile în criptomonede. Pe ce loc se clasează țara noastră

Ultima actualizare:

Femeile din România sunt campioane în ceea ce privește investiția în criptomonede la nivel internațional, depâșind țări precum Marea Britanie, Franța sau Polonia. 

Monedă digitală Bitcoin
Monedă digitală Bitcoin

La nivel european, aproximativ 9,6% din totalul investițiilor în criptomonede sunt realizate de către persoane de sex feminin. Totuși, la acest capitol, România conduce detașat topul, unde aproximativ 12% dintre investițiile realizate sunt făcute de către persoanele de sex feminin.

Așadar, din totalul investitorilor, potrivit unui studiu efectuat de casa de brokeraj XTB, româncele reprezintă 12% din totalul investitorilor.

De asemenea, studiul a analizat și profilul investitorilor în monedele virtuale din mai multe țări dezvoltate, în perioada ianuarie - octombrie 2021, și l-a comparat cu cel al investitorilor clasici. 

România conduce topul de investitori feminini

Printre altele, potrivit sursei citate, investitorul simplu în criptomonede, la nivel european, este bărbat, cu vârsta de 34 de ani, care efectuează în medie 5 tranzacții cu criptomonede pe un suport CFD/an. În același timp, acesta folosește o aplicație mobilă pentru a tranzacționa active digitale, iar durata medie în care un astfel de activ este deținut variază între 3 zile și 21 de ore. 

Citește și Piața criptomonedelor dă semn că reînvie. La ce valoare a ajuns Bitcoin

Chiar dacă criptomonedele par o piață selectă, lucruri nu stau chiar așa. Cifrele studiului prezintă exact opusul. Dintre toți investitorii care au efectuat tranzacții în 2021, aproape o treime au achiziționat sau vândut criptomonede. 

Ponderea este mult mai mare în Republica Cehă, Portugalia, Spania și România. De asemenea, studiul mai arată că monedele virtuale sunt mult mai apreciate în Europa de Vest.

Cel mai bătrân investitor are 89 de ani

"Există o opinie generalizată şi predominantă că doar tinerii sunt interesaţi de criptomonede dar, cel puţin datele noastre, arată că nu este tocmai adevărat. De fapt, vârsta medie a unui client interesat de crypto este foarte asemănătoare cu cea a unui investitor clasic, indiferent cu ce clasă de active şi-a început călătoria investiţională", explică Irina Cristescu, General Manager XTB România.

Investițiile în criptomonede nu au vârstă. Cei mai mulți investitori sunt tineri, dar există și excepții. Studiul a observat că cel mai în vârstă investitori are 89 de ani, iar acesta consideră criptomonedele o formă pasivă de venit. 

Vezi și Rusia va accepta cumpărarea de gaze și petrol cu Bitcoin. Cu cât a crescut prețul monedei

Criptomonedele reprezintă unul dintre cele mai interesante metode de a avea un câștig pasiv în secolul 21, deoarece sistemul are în vedere descentralizarea monedelor și creșterea pe piața companiilor ce acceptă crypto ca metodă de plată. Toate acestea aduc din ce în ce mai mulți investitori în această zonă. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News, Facebook și Instagram

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
nicolae moromete desen florian marina
image
image
image
image
image
image
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net