Moment istoric! Republica Centrafricană, prima țară africană care trece la moneda virtuală

Ultima actualizare:

Președintele Adunării naționale Simplice Mathieu Sarandji și Ministrul Economiei Digitale Justin Gourna Zacko au salutat votarea proiectului și au punctat că acest pas este unul care vine să creeze un context favorabil dezvoltării comerțului și a relațiilor economice din Republica Centrafricană.

Tinerii centrafricani vor putea beneficia de tranzacții cu monede virtuale - foto Shutterstock
Tinerii centrafricani vor putea beneficia de tranzacții cu monede virtuale - foto Shutterstock

Astfel, Republica Centrafricană va beneficia de un nou salt în inovația tehnologică grație dezvoltării fibrei optice. „Există multe avantaje în folosirea cripto-monedei, dar ar trebui să avem mai întâi cadrele legale care să permită oricărei persoane centrafricane să beneficieze și de această posibilitate de a transfera bani și de a primi bani”, în final a subliniat membrul guvernului.

Proiectul de lege, un salt uriaș în economie

Acest proiect de lege este un pas uriaș în planul de redresare și consolidare a păcii în Republica Centrafricană, iar Guvernul a planificat să realizeze o creștere puternică și incluzivă în beneficiul dezvoltării. Pentru a stimula tranzacțiile economice și a aduce stabilitate pe plan financiar, Ministrul Economiei Digitale, Poște și Telecomunicații și Ministrul Finanțelor și Bugetului, a insistat în aprobarea acestui proiect de lege care stabilește cadrul legal, care reglementează utilizarea cripto-monedelor în Republica Centrafricană, în special BITCOIN.

Premierul centrafrican: ”mediu favorabil în sectorul financiar”

Pentru ministrul Justin Gourna Zacko a subliniat că proiectul de lege urmărește, pe de o parte, crearea unui mediu favorabil sectorului financiar care să răspundă nevoilor profesiei din acest sector și tuturor actorilor economici  și, pe de altă parte, să pună în aplicare un cadru legal care să guverneze criptomoneda și unitățile care gestionează aceste monede.

De ce criptomonede?

Criptomonedele au și o volatilitate ridicată, care nu trebuie pierdută din vedere deoarece este o investiție importantă. Descentralizarea monedelor digitale se bazează pe inviolabilitatea (teoretică) a tranzacțiilor stocate prin Bockchain.S-a urmărit în mod special stabilirea unui cadru de reglementare pentru eludarea tranzacțiilor financiare care sunt adesea întârziate, din cauza birocrației sistemice specifice statelor cu economii în curs de dezvoltare. „Trimiterea de bani din Republica Centrafricană în altă parte e foarte dificilă și, de asemenea, primirea banilor în Republica Centrafricană e dificilă pentru că este controlată, întâi trece prin Banca Centrală și sunt mai multe piedici pe parcurs”, a insistat prim-ministrul.

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News, Facebook și Instagram!

image
image
image
image
image
image
levi strauss captura video jpg
respiratia jpg
Alimente nocive pentru ficat FOTO Shutterstock jpg
rsz delta dunarii jpg
vize jpeg
targ paste 2024 orase romania 896983 jpg
castelul pustnicului captura video jpg
avion pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net