Moment istoric! Republica Centrafrican─â, prima ╚Ťar─â african─â care trece la moneda virtual─â

Pre╚Öedintele Adun─ârii na╚Ťionale Simplice Mathieu Sarandji ╚Öi Ministrul Economiei Digitale Justin Gourna Zacko au salutat votarea proiectului ╚Öi au punctat c─â acest pas este unul care vine s─â creeze un context favorabil dezvolt─ârii comer╚Ťului ╚Öi a rela╚Ťiilor economice din Republica Centrafrican─â.

image
Tinerii centrafricani vor putea beneficia de tranzac╚Ťii cu monede virtuale - foto Shutterstock

Astfel, Republica Centrafrican─â va beneficia de un nou salt ├«n inova╚Ťia tehnologic─â gra╚Ťie dezvolt─ârii fibrei optice. ÔÇ×Exist─â multe avantaje ├«n folosirea cripto-monedei, dar ar trebui s─â avem mai ├«nt├ói cadrele legale care s─â permit─â oric─ârei persoane centrafricane s─â beneficieze ╚Öi de aceast─â posibilitate de a transfera bani ╚Öi de a primi baniÔÇŁ, ├«n final a subliniat membrul guvernului.

Proiectul de lege, un salt uriaș în economie

Acest proiect de lege este un pas uria╚Ö ├«n planul de redresare ╚Öi consolidare a p─âcii ├«n Republica Centrafrican─â, iar Guvernul a planificat s─â realizeze o cre╚Ötere puternic─â ╚Öi incluziv─â ├«n beneficiul dezvolt─ârii. Pentru a stimula tranzac╚Ťiile economice ╚Öi a aduce stabilitate pe plan financiar, Ministrul Economiei Digitale, Po╚Öte ╚Öi Telecomunica╚Ťii ╚Öi Ministrul Finan╚Ťelor ╚Öi Bugetului, a insistat ├«n aprobarea acestui proiect de lege care stabile╚Öte cadrul legal, care reglementeaz─â utilizarea cripto-monedelor ├«n Republica Centrafrican─â, ├«n special BITCOIN.

Premierul centrafrican: ÔÇŁmediu favorabil ├«n sectorul financiarÔÇŁ

Pentru ministrul Justin Gourna Zacko a subliniat c─â proiectul de lege urm─âre╚Öte, pe de o parte, crearea unui mediu favorabil sectorului financiar care s─â r─âspund─â nevoilor profesiei din acest sector ╚Öi tuturor actorilor economici  ╚Öi, pe de alt─â parte, s─â pun─â ├«n aplicare un cadru legal care s─â guverneze criptomoneda ╚Öi unit─â╚Ťile care gestioneaz─â aceste monede.

De ce criptomonede?

Criptomonedele au ╚Öi o volatilitate ridicat─â, care nu trebuie pierdut─â din vedere deoarece este o investi╚Ťie important─â. Descentralizarea monedelor digitale se bazeaz─â pe inviolabilitatea (teoretic─â) a tranzac╚Ťiilor stocate prin Bockchain.S-a urm─ârit ├«n mod special stabilirea unui cadru de reglementare pentru eludarea tranzac╚Ťiilor financiare care sunt adesea ├«nt├órziate, din cauza birocra╚Ťiei sistemice specifice statelor cu economii ├«n curs de dezvoltare. ÔÇ×Trimiterea de bani din Republica Centrafrican─â ├«n alt─â parte e foarte dificil─â ╚Öi, de asemenea, primirea banilor ├«n Republica Centrafrican─â e dificil─â pentru c─â este controlat─â, ├«nt├ói trece prin Banca Central─â ╚Öi sunt mai multe piedici pe parcursÔÇŁ, a insistat prim-ministrul.

Pute┼úi urm─âri ┼čtirile Click! pe Google News, Facebook ╚Öi Instagram!

carmen tanase jpeg
image png
vladimir putin profimedia 0691860588 jpg
image png
card ajutor jpg
12 linda evangelista main jpg jpeg
giani vladimir 25713800 jpeg
mircea solcanu2 png
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
trans bhutan cnn
vladimir putin profimedia 0691860588 jpg
pustnic japonez profimedie (4) jpg
card ajutor jpg
canicula bucuresti puncte de ajutor  (3) JPG
iohannis erdogan 2 jpg