De unde poți cumpăra și câți bani poți face din Bitcoin

Ultima actualizare:

Dorești să cumperi sau să vinzi Bitcoin sau Ethereum? Iată ce trebuie să știi înainte să-ți investești toți banii.

Criptomonedele au început să fie peste tot. În Statele Unite, la Super Bowl, unul dintre cele mai importante evenimente sportive, reclamele la criptomonede erau pretutindeni.

În timp ce Bitcoin atrage atenția prin lucrurile pe care le propune - descentralizare și lipsa unui guvern din spatele monedei, tot mai mulți oameni se gândesc serios să investească în criptomonede.

Chiar dacă a devenit din ce în ce mai ușor să investești în această industrie, Bitcoin nu și-a arătat încă adevărata valoare și întrebuințare, la mai bine de 13 ani de la lansarea lui oficială pe piață.

Citește și Prăbușirea de pe piața crypto: cum s-a întâmplat și de ce contează

Cele mai multe criptomonede, indiferent de capitalizarea lor, s-au prăbușit în această lună, ajungând la minime ce au mai fost întâlnite și la începutul pandemiei cu virusul Sars-Cov-2. În același timp, din ce în ce mai mulți investitori aleg să-și retragă banii investiți, deoarece se tem de o posibilă recesiune cauzată de războiul din Ucraina.

De unde poți cumpăra Bitcoin?

Pentru cei mai mulți, schimburile de criptomonede au loc la cele mai mari case de brokeraj din lume, bineînțeles, în format digital. 

Coinbase sau Crypto sunt printre cele mai folosite site-uri pentru achiziționarea de active digitale. Acestea sunt apreciate, deoarece le oferă utilizatorilor control mai mare asupra criptomonedelor pe care le dețin. 

Bineînțeles, utilizatorii ce nu doresc să-și bată capul cu achiziționarea periodică, urmărirea graficelor zilnice și citirea informațiilor din lumea crypto, pot să-și achiziționeze criptomonede direct de pe aplicații de banking, precum Revolut.

Vezi și Cum să profiți de prăbușirea de pe piața bursieră și crypto. Trei sfaturi pentru investitorii începători

Site-urile de brokeraj oferă, în general, mai multe opțiuni decât o simplă aplicație de banking. De exemplu, prin intermediul Coinbase sau Crypto, puteți alege între o varietate mult mai mare de active digitale.

Totuși, mai mult nu înseamnă mereu și mai bine, deoarece criptomonedele sunt extrem de volatile și multe sunt clădite pe escrocherii.

Evoluție preț Bitcoin luna mai 2022
Evoluție preț Bitcoin luna mai 2022

Care sunt costurile pentru a achiziționa criptomonede

De cele mai multe ori, site-urile și aplicațiile taxează utilizatorii atât la depunere, cât și la retragere. În funcție de politica lor, taxele pot fi între 0,5% și chiar 5%. 

Bineînțeles, există abonamente lunare pe care utilizatorii le pot achiziționa, dacă doresc să facă day trading și să-și facă un venit stabil din asta. 

De altfel, în cazul unei scăderi de preț, taxele pe care un utilizator le plătește pentru extragerea de criptomonede ar putea fi, de fapt, mult mai mari decât pierderea în sine.

Ce este procesul de day trading

Foarte multe persoane și-au făcut un venit stabil din asta. Prin intermediul day tradingului, utilizatorii sunt nevoiți să urmărească în fiecare oră tendințele din piața crypto, scăderile, dar și să fie la curent cu toate problemele ce sunt la nivel mondial. 

În sine, procesul de day trading este foarte simplu: un utilizator investește o sumă de bani și o extrage atunci când valoarea acesteia a crescut cu 3-4%. 

În piața criptomonedelor, o creștere de 3-4% are loc la fiecare oră, iar o posibilă scădere chiar și cu 10% nu e deloc neobișnuită. 

Din cauza fluxului imens de criptomonede deținut de unele persoane, fiecare vânzare sau achiziționare de criptomonede influențează foarte mult piața și prețul acesteia.

Cei mai mulți experți în criptomonede îndrumă ca începătorii să investească doar sume pe care și le permit să le piardă, deoarece piața crypto încă este, după foarte mulți ani, predestinată speculei sau schemelor piramidale.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net