Eșec după eșec pentru Elon Musk! Resturi „asemenătoare extratereștrilor” de la racheta SpaceX se prăbușesc înapoi pe Pământ

Ultima actualizare:

Bucăți uriașe de resturi de rachete au fost descoperite în Australia, iar autoritățile spun că aparțin rachetei SpaceX a lui Elon Musk. Bucățile carbonizate de resturi provenite din spațiu au fost găsite împrăștiate pe o fermă de oi, spre șocul localnicilor.

elon musk

Cercetările inițiale arată că resturile de metal au ajuns înapoi pe Pământ pe data de 9 iulie, după una dintre misiunile recente ale SpaceX. Fermierul Mick Miners din Jindabyne, New South Wales, a găsit mai multe astfel de resturi pe pământul său, iar localnicii susțin că au auzit o bubuitură puternică în zona Munților Snowy, care se află la aproximativ cinci ore de mers cu mașina la sud-vest de Sydney.

Nu rata nici: Elon Musk, sub vizorul poliției americane! Agenția Antidrog este pe fir

Agenția spațială din Australia a arătat cu degetul către SpaceX și a ridicat problema la nivel internațional. Astrofizicianul Brad Tucker, care a vizitat locul prăbușirii, l-a asemănat cu ceva din filmul SF „2001: Odiseea spațială”. Expertul transmite că bucata găsită face parte dintr-un portbagaj aruncat de capsula anterioară Crew-1, la intrarea în atmosfera Pământului.

Elon Musk, blamat pentru eșecurile SpaceX. Ce decizie vor să ia autoritățile?

„A fost destul de incitant și ciudat, totul în același mod. Este uluitor să vezi așa ceva”, spune Brad Tucker, pentru AFP.

Totodată, localnicilor li s-a spus să se aștepte la mai multe asemenea momente. Cele mai multe resturi spațiale ajung, în mare parte, în afara zonelor populate, dar interesul crescut pentru călătoriile spațiale poate duce la mai multe accidente în zone rezidențiale.

Vezi și: Elon Musk, reacție surpriză despre aventura cu soția co-fondatorului Google! Când a făcut sex ultima dată

„Trebuie să realizăm că există un risc probabil ca resturile să lovească, la un moment dat, într-o zonă populată, dar și ce înseamnă asta”, a mai adăugat specialistul.

Un purtător de cuvânt al Agenției Spațiale Australiane a declarat: „Agenția a confirmat că resturile provin de la o misiune SpaceX și continuă să colaboreze cu omologii noștri din SUA, precum și cu alte părți ale Commonwealth-ului și autorităților locale, după caz”. Resturile au fost desoperite recent, pe uscat, la doar câțiva metri de casele oamenilor.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
Biserica medievală din Densus  Foto Daniel Guță (1) JPG
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
judecatoarea popiviciu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net