Elon Musk și SpaceX, în fața unui nou scandal. Rachetele miliardarului cad pe pământ

Bucăți uriașe de resturi ale unor rachete au fost descoperite în Australia, despre care autoritățile spun că aparțin companiei SpaceX, a lui Elon Musk.

Un gunoi spațial rezultat dintr-o rachetă ce aparținea companiei SpaceX, a lui Elon Musk, a fost găsită împrăștiată într-o fermă de oi, băgând spaima în toți localnicii din zonă.

În urma cercetărilor preliminare, se crede că resturile spațiale au fost aruncate înapoi spre Pământ pe data de 9 iulie, după una dintre misiunile recente ale SpaceX .

SpaceX, pe pământ

Fermierul Mick Miners din Jindabyne, New South Wales, a găsit bucăți de gunoi pe pământul său, iar mai mulți localnici au declarat că au trăit un adevărat șoc, în momentul în care bucățile de gunoi spațial au atins pământul.

Citește și: Problemele cu care se confruntă Elon Musk: procese, despărțiri și renegări

De altfel, o parte din localnici au susținut că au auzit o bubuitură puternică în zona Munților Snowy, care se află la aproximativ cinci ore de mers, la sud-vest de Sydney.

Agenția spațială din Australia a arătat cu degetul către compania lui Elon Musk - SpaceX și au ridicat problema la nivel internațional.

Vezi și: Elon Musk, mai sărac cu 17 miliarde după ce și-a amenințat angajații

Astrofizicianul Brad Tucker, care a vizitat site-ul unde s-a prăbușit bucata de gunoi spațial, l-a asemănat cu un eveniment din filmul SF 2001: Odiseea spațială.

„A fost cam incitant și ciudat, totul în același mod. Este uluitor să-l vezi.”, a spus el pentru AFP.

Expertul a spus că piesa făcea parte dintr-un portbagaj aruncat dintr-o capsulă lansată anterioar - Crew-1, când a reintrat în atmosfera Pământului, în 2021.

Localnicilor din zonă li s-a transmis să se aștepte la mai multe evenimente de acest tip.

Cele mai multe resturi spațiale cad pe Pământ, în mare, fără să amenințe viața oamenilor, dar interesul crescut pentru spațiu face posibilă mai multe accidente pe uscat.

„Trebuie să realizăm că există un risc probabil ca acesta să se lovească o dată într-o zonă populată”, a mai adăugat el.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

corneliu vadim tudor lm 0008 0 jpeg
299515611 1814428082226287 3139650293635733392 n (1) jpg
foto front 1 pisica instagram jpg
image 287 jpeg
florin salam jpeg
femeie sanatate jpg
Arlyne Frankel (sursa foto Facebook)
maria constantin iubit 3 png
image
image
image
image
foto1 istanbul GettyImages 1414284786 jpg
foto front 1 pisica instagram jpg
femeie sanatate jpg
Arlyne Frankel (sursa foto Facebook)
shutterstock 29903164 cuplu spalat dinti periuta jpeg
ciucas jpg