Matteo Politi a fost eliberat! Ce spune avocatul Valentin Stoica despre situația italianului: „Imaginea să-i fie reabilitată”

Matteo Politi a fost pus din nou în libertate. Avocatul său, Valentin Stoica, a transmis toate informațiile necesare legate de cazul italianului care a fost acuzat că a practicat, fără drept, meseria de medic și a efectuat numeroase proceduri medicale.

Matteo Politi a fost eliberat
Matteo Politi a fost eliberat

Valentin Stoica, avocatul lui Matteo Politi, a transmis câteva informații legate de condamnarea italianului. Politi a fost pus în libertate de autoritățile italiene, iar acum se cere ca imaginea acestuia să fie reabilitată.

„Având în vedere interesul acordat de către mass media din Romania cât și de pe teritoriul Statului Italian, pentru situația juridică a Dlui. Matteo Politi, din România, revenim cu un update al informațiilor necesare, astfel încât, dacă nu în prezent, măcar în viitorul apropiat, sperăm noi, imaginea publică a Dlui. Matteo Politi să fie reabilitată. Înainte de toate, informațiile clare și scrise care trebuiesc cunoscute, astfel încât să existe un raționament logic pe înțelesul tuturor sunt: 1. În data de 29.11.2022, Dl. Matteo Politi a fost condamnat prin Sentința Penală nr. 943/2022, de către Judecătoria Sectorul 1 București - Secția Penală, condamnare dispusă în dosar nr. 1702/299/2020. 2. Împotriva Sentinței Penale nr. 943/2022 a fost introdus apel, de către Dl. Matteo Politi, ce a fost judecat în dosar nr. 1702/299/2020, de către Curtea de Apel București - Secția I Penală și prin Decizia Penală nr. 533A, pronunțată în data de 15.03.2023, și a fost respins ca nefondat. 3.

În data de 30.05.2023, în dosarul penal nr. 466/P/2020, instrumentat de către Politia Sectorului 1 București- Secția 4 de Poliție a fost întocmit Referatul cu propunerea de clasare, de către Dl. Comisar de poliție Turlacu Adrian. 4. În data de 06.06.2023, în dosarul penal nr. 466/P/2020, aflat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorul 1 București, se dispune prin Ordonanță clasarea cauzei de către Dl. Procuror Ion Rascota pentru toate infracțiunile de care Dl. Matteo a fost acuzat și condamnat. 5. Clasarea a fost dispusă în temeiul art. 314 alin. (1) lit. a) , art. 315 alin. (1) lit. b) raportate la art. 16 alin. (1) lit. b) teza I, respectiv fapta nu este prevăzută de legea penală. Astfel, pe rolul instanțelor judecătorești din Romania, sunt la acest moment 3 dosare, în care Dl. Matteo Politi are calitatea de revizuient, contestator și inclupat. Astfel, dosarul în care Dl. Matteo Politi are calitatea de revizuient, are ca obiect REVIZUIREA, respectiv anularea Sentinței Penale prin care Dl. Matteo Politi a fost condamnat și, care sperăm, că va avea ca efect implicit, anularea revocarea tuturor masurilor luate prin Sentință Penala de condamnare, inclusiv cu privire la sechestrele asigurătorii ce au fost dispuse și prin care I-au fost blocate conturile Dlui. Matteo Politi.

„Am solicitat anularea mandatului internațional de arestare”

Dosarul în care Dl. Matteo Politi are calitatea de contestator, are ca obiect CONTESTAȚIA LA EXECUTARE introdusă de către mine, prin care am solicitat anularea mandatului internațional de arestare și, inclusiv, anularea cererii de extrădare că fiind rămasă fără obiect. Și în cel din urmă dosar, în care Dl. Matteo Politi are calitatea de inculpat, este vorba de contestația la executare introdusă de către Biroul de Executări Penale, pentru anularea formalităților privind executarea pedepsei la care a fost condamnat Dl. Matteo Politi prin Sentință Penală, având în vedere că Sentința Penală a fost recunoscută de către Statul Italian iar, drept efect juridic, executarea pedepsei, prin această recunoaștere, va avea loc în Italia. Noi am sperat că Statul Roman își va asuma responsabilitatea iar contestația la executare depusă de către Biroul de Executări Penale, va fi o contestație depusă în favoarea Dlui. Matteo Politi, însă în mod dezamăgitor, prin studierea dosarului la instanță, am aflat că lucrurile nu stau astfel. Speram în continuare, că prin Cererea de Revizuire și prin Contestația la executare depusă de către noi, se va face dreptate și se vor pronunța hotărâri în cauză legale și temeinice, respectiv de anulare a tutoror consecințelor pe care Dl. Matteo Politi le-a suportat și pe care, din păcate, încă există riscul să le suporte în viitor”, a transmis avocatul Valentin Stoica, cel care-l reprezintă pe Matteo Politi. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Jim Caviezel FOTO Pixshark
image
image
image
image
image
image
Balamuc jpeg 2 jpeg
index (1) webp
old man 1147288 1920 jpg
SpotPolarBearHiddenAmongPandasOpticalIllusionIQTest jpg
loto jpeg
YXNoPTM0MmQ5ZWI3MGQ5YThkYTRlNjk2MmZjMjYxMTU2ZDQ1 thumb jpg
castraveti png
lumina sfanta de paste jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net