Medicii nevaccina╚Ťi, obliga╚Ťi s─â se testeze din fonduri personale. Sindicatele nu sunt de acord. "Este un abuz"

image
Valeriu Gheorghi╚Ť─â s-a vaccinat ├«mpotriva COVID ├«n luna ianuarie 2021Foto: Facebook/ Ro Vaccinare

Un nou scandal ├«n s─ân─âtate privind vaccinarea! De aceast─â dat─â este vorba despre imuniza╚Ťi dup─â trecerea prin boal─â. Ace╚Ötia sunt obliga╚Ťi s─â se testeze periodic din banii proprii dac─â nu se vaccineaz─â. Sindicatele consider─â c─â aceast─â presiune din partea autorit─â╚Ťilor este un e╚Öec al campaniei de vaccinare ╚Öi un abuz ╚Öi cer demisii.

├Än urm─â cu dou─â zile, ministrul S─ân─ât─â╚Ťii, Ioana Mih─âil─â, a avut mar╚Ťi, 6 iulie, o ├«ntrevedere cu sindicatele. ├Än urma discu╚Ťiilor, institu╚Ťia a ie╚Öit cu o informare din care se ├«n╚Ťelege c─â r─âm├óne la aceea╚Öi decizie, subliniind ÔÇŁimportan╚Ťa cre╚Öterii ratei de vaccinare ├«n r├óndul personalului din sistemul medical pentru protec╚Ťia pacien╚ŤilorÔÇŁ. ├Äns─â au convenit cu to╚Ťii ÔÇŁc─â vor face eforturi comune ├«n acest sensÔÇŁ.

├Än urm─â cu o s─âpt─âm├ón─â, ministrul S─ân─ât─â┼úii, Ioana Mih─âil─â, a lansat un avertisment, potrivit c─âruia personalul medical care nu se vaccineaz─â anti-COVID va fi obligat s─â se testeze periodic din fonduri proprii.  

ÔÇ×Urmeaz─â s─â modific─âm Ordinul pentru infec┼úiile asociate activit─â┼úii medicale, a┼ča ├«nc├ót s─â facem mai indezirabil─â absen┼úa vaccin─ârii pentru personalul medical. ┼×i atunci c├ónd vrem s─â facem lucrul acesta, avem ├«n principal, ├«n g├ónd, pacientul, care ┼či el are drepturi ┼či are dreptul de a veni ├«n contact cu un cadru medical, fie c─â e medic, fie c─â e asistent─â medical─â, fie c─â e infirmier─â, care nu ├«l pune la risc, adic─â are ┼čanse extrem de reduse de a fi infectat ┼či asta o ob┼úinem prin vaccinareÔÇŁ, a spus Mih─âil─â.

Declara╚Ťia a declan┼čat riposta sindicatelor care spun c─â este un abuz pentru c─â, de fapt, ├«n acest mod, i-ar obliga pe medici s─â se vaccineze.

Sindicatele spun c─â sunt abuzuri

Reprezentan╚Ťii medicilor spun c─â nerecunoa╚Öterea imunit─â╚Ťii dob├óndit─â de lucr─âtorii din s─ân─âtate ├«n urma infect─ârii cu SARS-CoV-2, dovedit─â de existen╚Ťa anticorpilor ╚Öi utilizarea test─ârii periodice ca form─â implicit─â de obligare la vaccinare sunt abuzuri din partea autorit─â╚Ťilor ╚Öi cer demisii.

 "Analiza de ansamblu a situa╚Ťiei arat─â c─â autorit─â╚Ťile confund─â mijloacele cu scopurile: principalul scop al acestei categorii de demersuri epidemiologice ├«l constituie ob╚Ťinerea imunit─â╚Ťii ├«mpotriva SARS-CoV-2, vaccinarea fiind unul dintre mijloacele de atingere a acestui scop. Cu alte cuvinte, vaccinarea trebuie utilizat─â pentru a ob╚Ťine imunitatea atunci c├ónd aceasta lipse╚Öte, nu pentru a ├«nl─âtura dubiile autorit─â╚Ťilor sau a utiliza cu orice pre╚Ť vaccinurile deja achizi╚Ťionate. Atunci c├ónd lucr─âtorii din s─ân─âtate care au deja imunitate ajung s─â fie obliga╚Ťi de facto la a se vaccina, cum se ├«nt├ómpl─â prin aceste m─âsuri anun╚Ťate de autorit─â╚Ťi, costurile derivate din limitele cunoa╚Öterii ╚Öi riscurile aferente lor sunt plasate ├«n sarcina lucr─âtorilor din s─ân─âtate afla╚Ťi ├«n aceste situa╚Ťii", se arat─â ├«ntr-un comunicat al Federa╚Ťiei Solidaritatea Sanitar─â.

ÔÇŁE╚Öecul atingerii ╚Ťintelor de vaccinareÔÇŁ

Sindicali╚Ötii au precizat c─â sprijin─â vaccinarea lucr─âtorilor din s─ân─âtate ├«ns─â, nu utilizarea cu orice pre╚Ť a vaccinurilor.

ÔÇŁE╚Öecul atingerii ╚Ťintelor de vaccinare nu trebuie decontat de c─âtre lucr─âtorii din s─ân─âtate (prin obligarea la vaccinare a celor care au deja imunitate ╚Öi prin obligarea lucr─âtorilor din s─ân─âtate nevaccinati la plata unor teste inutile), ci de cei responsabili de coordonarea acestei campanii de vaccinare ╚Öi de garantarea reu╚Öitei ei", spun sindicali╚Ötii.

Conform unui studiu realizat ├«n baza comunic─ârilor publice oficiale ╚Öi publicat ├«n luna mai, totalul lucr─âtorilor din s─ân─âtate vaccina╚Ťi cu dou─â doze era de 261.435, acesta ├«nsemn├ónd 89,2% din totalul lucr─âtorilor.

Cite╚Öte ╚Öi:"├Ämi doresc via┼úa ├«napoi". Un medic din linia ├«nt├ói, prima persoan─â vaccinat─â ├«mpotriva Covid-19, la Timi┼čoara

Mihai Bendeac s-a vaccinat cu AstraZeneca, ├«n ciuda controverselor: ÔÇ×M─â orientez dup─â medici, c├ó╚Ötig─âtori de NobelÔÇŁ

image png
card ajutor jpg
image png
printul paul 1 jpeg
trans bhutan cnn
vladimir putin profimedia 0691860588 jpg
12 linda evangelista main jpg jpeg
1 carmen tanase jpg jpeg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
ILUSTRATIE BENZINA 05 002 INQUAM Photos Octav Ganea jpg
printul paul 1 jpeg
bani in portofel jpeg
inquam photo bucuresti  urmari  cod galben furtuna 92793 jpg
Printesa Lia trecutul ei printul Paul Lambrino de Romania (10) jpg
pui de urs