Medicul Laura Zarafin: "Nu e normal ca toţi medicii de la Spitalul Colentina să trateze numai pneumonii Covid"

image
Medicul argumentează că Spitalul Colentina are suficiente pavilioane cât să se ocupe de pacienţii lui, inclusiv de cei cu PCR pozitiv pentru SarsCov 2Foto: arhiva personală

Medicul Laura Zarafin, specialist ATI la Spitalul Colentina, a criticat, ├«ntr-o postare pe Facebook, transformarea unit─â┼úii sanitare ├«n spital COVID. Aceasta sus╚Ťine c─â nu este normal ca to╚Ťi medicii, indiferent de specializ─ârile lor, s─â trateze doar pacien╚Ťii bolnavi de Covid-19.

Cu acest virus vom fi nevoi┼úi, cel mai probabil, s─â ├«nv─â┼ú─âm s─â tr─âim. Este posibil s─â se g─âseasc─â la un moment dat un antiviral care s─â fie extrem de eficient ┼či s─â nu mai vedem forme critice de boal─â Covid 19. Totu┼či, p├ón─â atunci, m─â ├«ntreb dac─â vom r─âm├óne tot noi , cei desemna┼úi medici "Covid", s─â vedem numai astfel de pacien┼úi, indiferent de specialit─â┼úile noastre. Nu este normal ca unui spital cum este spitalul Colentina s─â i se refuze sistematic de un an de zile dreptul de a func┼úiona ca spital mixt, indiferent de num─ârul de infect─âri. Nu este normal ca neurologii, chirurgii generali┼čti, urologii, neurochirurgii, ortopezii, gastroenterologii, cardiologii, dermatologii no┼čtri, de fapt to┼úi medicii, indiferent de specialit─â┼úile lor, s─â trateze numai ┼či numai pneumonii Covid, s─â suporte apoi pl├óngeri din partea familiilor care reclam─â c─â nu sunt speciali┼čti ├«n aceast─â boal─â. Asta ├«n timp ce medicii din alte specialit─â┼úi din alte spitale au refuzat efectiv s─â trateze astfel de pacien┼úi, pe motiv c─â ├«┼či dep─â┼česc competen┼úaÔÇŁ, scrie medicul pe Facebook.

├Än opinia sa, ÔÇŁde bun sim┼ú era ca dup─â un an s─â fi ├«n┼úeles toat─â lumea c─â ├«n spitalele mari trebuie f─âcute zone separate pt "CovidÔÇŁ ┼či "non Covid ", exact pe modelul Institului Marius NastaÔÇŁ.

ÔÇŁLa spitalul Foi┼čor ├«n┼úeleg c─â sunt folosite numai paturile ATI. De ce aceast─â dubl─â m─âsur─â? O fi normal ca ani de aici ├«nainte to┼úi chirurgii din spitalul Colentina s─â fie transforma┼úi ├«n pneumologi ┼či ATI-i┼čtii s─â vad─â numai insuficien┼úe respiratorii cu afect─âri pulmonare de peste 75%? ├Än chirurgia general─â se f─âceau peste 6000 opera┼úii pe an. ├Än 2020 s-au f─âcut 50 . O fi normal? O fi normal s─â blochezi activitatea unui spital cu zeci de mii de pacien┼úi lunar ├«nainte de pandemie , indiferent de rata infec┼úiilor ? O fi normal ca o m├ón─â de anestezi┼čti s─â fac─â g─ârzi ├«n combinezoane ├«n care ┼úi se face r─âu , c├óte 5-6 pe lun─â , f─âr─â oprire? Dac─â la spitalul Nasta se poate func┼úiona cu pavilioane Covid ┼či non Covid , de ce la spitalul Colentina nu se poate ?ÔÇŁ, a mai spus Laura Zarafin.

5 carmen iohannis prima zi de scoala 4 jpg jpeg
image png
Fulgy, fiul Vioricăi, s a certat cu vânzătoarele jpeg
plaje largite mamaia jpeg
alina ilan laufer jpeg
carmen tanase jpeg
image png
BeFunky collage (40) jpg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
calendar ortodox 2021 1 iulie sf leontie radauti png
calendar ortodox 2021 iulie sfantul proroc ilie tesviteanul ioan popa jpeg
steve jobs iphone4 jpg
protest carburant 30 iunie 2022 (6) jpeg
William ┼či Harry
Vladimir Putin FOTO AFP