Urări pentru Evaluarea Națională 2022. Ce mesaje de incurajare să-i transmiți unui elev

Ultima actualizare:

Evaluarea Națională e compusă din câteva probe de examen, susținute de elevii de clasa a 8-a, înainte de a ajunge la liceu. Testarea reprezintă modalitatea de evaluare a competențelor dobândite pe parcursul învățământului gimnazial.

elevi evaluare nationala jpeg

Este primul examen important susținut de elevi, așa că emoțiile sunt pe măsură. Atât pentru elevi, dar, și pentru părinții, rudele sau cunoscuții acestora.

Parte a susținerii necondiționate a absolvenților de școală generală, sunt și mesajele de încurajare sau urările transmise acestora, tocmai pentru a le ridica moralul.

Citește și: Teste de antrenament pentru Evaluarea Națională la Limba și literatura română

Spre deosebire de sărbătorile din timpul anului, atunci când urările sunt transmise sau personalizate după un anumit șablon, în cazul mesajelor de încurajare destinate elevilor care susțin Evaluarea Națională, trebuie ținut cont, înainte de toate, de faptul că acestea se adresează unor copii.

Mesajele originale sunt cele mai inspirate

Mai mult, fiecare persoană care transmite un asemenea mesaj are libertatea de a-și „croi” propriul text, în funcție de experiențele sau sentimentele personale.

În funcție de cât de bine cunoaște destinatarul urării, cel care îl transmite, poate face referiri la planurile sau aspirațiile acestuia, mesajele originale fiind, întotdeauna cele mai inspirate.

Urări clasice pentru un elev care va susține Evaluarea Națională 2022

Portalul stiridinlume.ro, de exemplu, a compilat o serie de mesaje care ar putea fi transmise cu succes elevilor care urmează să susțină Evaluarea Națională.

Știu cât de bine te-ai pregătit pentru a trece cu succes examenele de la sfârșitul anului școlar. Seriozitatea și toate calitățile tale te vor ajuta să reușești. Am încredere în tine. Voi fi cu gândul alături de tine”, poate fi un mesaj bine primit de un elev care urmează să treacă prin Evaluarea Națională.

De asemenea, poate fi un mesaj inspirat și „Voința de a reuși este adevărata cheie a succesului. Este cea mai bună armă pentru a depăși încercările vieții. Numai așa vei merge pe calea succesului”.

Un citat motivațional poate fi, la fel de bine, integrat într-un mesaj de susținere: „Nici un munte nu este de netrecut când știi să găsești încrederea în tine”.

Urări amuzante pentru un elev care va sustine Evaluarea Națională

Totuși, umorul este considerată cea mai bună resursă, mai ales în situații tensionate, atunci când fiecare are nevoie să își descrețească fruntea.

Așa că, de ce nu ar fi potrivite și niște mesaje amuzante pentru a da un imbold celor care urmează să dea examenele din cadrul Evaluării Naționale?

Părinții ar putea, într-o notă umoristică, evident, să „pună în vedere” elevului „Rezultatul te privește. Noi ți-am pus la dispoziție tot ce a fost necesar, meditatori, telefon de fițe și tot ce ți-ai mai dorit... Gândește-te ce vom face cu gadget-urile tale dacă rezultatele nu vor fi cele dorite, întrucât ție nu-ți vor mai trebui, oricum”.

Umorul ridică moralul oricui

Amuzantă poate fi și o urare de genul „Știm că este prima dată când dai acest test. Folosește-ți toate instrumentele și pune-ți creierul la treabă!”, după cum arată stiridinlume.ro

Destul de extrem, dar amuzant pentru cei care au un simț dezvoltat al umorului este și un mesaj de tipul „Nu te întrista dacă nu vei lua note mari. Cățelul se va bucura. Se simte cam singur, așa că nu i-ar strica un tovarăș de companie. S-ar putea să nu îi convină dacă iei note prea mari”.

Toți cei care au trecut prin cele mai simple examene cunosc emoțiile specifice acestor veritabile praguri. Așa că, redacția Click! le transmite „Succes maxim!”, tuturor elevilor care urmează să susțină în această vară Evaluarea Națională 2022.

Citește și: Orele de chimie pe gustul elevilor! Cum au reușit două chimiste să facă experimente alături de elevi

Elevii din clasa a 8-a vor avea ultimele cursuri, din ciclul primar, la data de 3 iunie 2022, cu o săptămână înaintea celorlalți elevi de gimnaziu.

Înscrierile oentru Evaluarea Națională 2022 încep pe 30 mai

Conform calendarului, înscrierile la Evaluarea Națională 2022 încep pe 30 mai.

Prima probă este cea la „Limba și literatura română”  și va avea loc pe 14 iunie. Rezultatele finale după contestații vor fi afișate pe 30 iunie

Acesta este calendarul probelor de „Evaluare Națională” pentru elevii de clasa a 8-a, în 2022:

·        30 mai – 3 iunie 2022: Înscrierea la evaluarea națională

·        3 iunie 2022 Încheierea cursurilor pentru clasa a VIII-a

·        14 iunie 2022 Limba și literatura română — probă scrisă

·        16 iunie 2022 Matematică — probă scrisă

·        17 iunie 2022 Limba și literatura maternă — probă scrisă

·        23 iunie 2022 (până la ora 14.00): Afișarea rezultatelor înaintea contestațiilor

·        23 iunie 2022 (16:00 – 19:00): Depunerea contestațiilor

·        24 iunie 2022 (8:00 – 12:00): Depunerea contestațiilor

·        24 iunie – 29 iunie 2022: Soluționarea contestațiilor

·        30 iunie 2022: Afișarea rezultatelor finale după soluționarea contestațiilor

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

image
image
image
image
image
image
explozie petromidia jpg
Gratar FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
termometru freepik jpg
image png
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net