Mesajul Ro Alert i-a dat de gol! Elevii au fost prinși cu telefonul la Bac

Ultima actualizare:

Elevii de clasa a XII-a au susținut, marți, 2 iulie, Bacalaureatul la matematică. Și nici de această dată, incidentele nu au lipsit. Cinci elevi au fost prinși în sălile de clasă cu telefoanele mobile, după o avertizare transmisă de ISU prin sistemul Ro-Alert.

Cum a fost fraudat examenul de Bac de la matematică Foto: Pixabay.com
Cum a fost fraudat examenul de Bac de la matematică Foto: Pixabay.com

Cinci elevi au intrat cu telefoanele în sala de examen

Marți dimineață, în Pitești, autoritățile au transmis un mesaj Ro-Alert, privind dispariția unei fete care nu a mai ajuns acasă. Din nefericire, alerta a sunat și la niște elevi care reușiseră, prin metode numai de ei știute, să între la proba scrisă a examenului de Bacalaureat cu telefoanele. Potrivit surselor Antena 3 CNN, este vorba despre cinci elevi care au fost dați de gol și vor fi sancționați în consecință.

Ce nu ai voie să iei cu tine în sala de examen: manuale, dicționare, notițe, însemnări, cărţi, ciorne, telefoane mobile și ghiozdane, rucsacuri, sacoşe, poşete

Ce le este interzis elevilor în timpul probelor de la Bacalaureat 2024: să comunice între ei sau cu exteriorul; să copieze; să transmite materiale care permit copiatul și să schimbe ciorne între ei. 

Alți elevi excluși din sala de examen 

O elevă din Câmpulung a fost exclusă din examenul de Bacalaureat 2024, după ce telefonul cu care a intrat în sala de examen a început să-i sune. Conform Jurnalul de Argeș, incidentul s-a petrecut la prima probă, cea la Limba și literatura română.

Amintim faptul că mai mulți elevi au fost eliminați luni, 1 iulie, pentru fraudă din examenul de Bacalaureat 2024. În Vâlcea, opt elevi au fost prinși în timp ce încercau să copieze, conform reprezentanților Inspectoratului Școlar Județean Vâlcea. 

Și în Prahova a fost eliminat din examen un candidat, care face parte din seria anterioară, după ce a fost văzut de cadrul didactic supraveghetor în timp ce pășea în sală cu căști, conform Observatorul Prahovean. 

Potrivit Ziarului Unirea, un elev a fost scos din examen pentru tentativă de fraudă.  Cei care sunt surprinși în timp ce încearcă să fraudeze examenul nu mai pot participa la următoarele două sesiuni. 

Posibilă fraudă la proba de limba și literatura română

Unul dintre exercițiile pe care elevii le-au avut de rezolvat a fost să determine sensul secvenței „pe neașteptate” și al cuvântului „împrejurare”, dintr-un text dat. Ei bine, mare a fost surprinderea tuturor când au aflat că ”împrejurare” a devenit cel mai căutat cuvânt de pe Internet, în intervalul orar 9.00 - 11.00, conform dex.ro, implicit atunci când elevii au susținut examenul.

Nu se știe, însă, dacă a fost vorba despre o coincidență, sau, într-adevăr, prima probă a examenului de Bacalaureat a fost fraudată. Chiar și așa, cifrele sunt cele care au atras atenția.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Prințul Harry și Meghan Markle Foto Getty Images jpg
image
image
image
image
image
image
bratari 7 chakre (1) jpg
vara caldura record 2024 jpg
Pod Giurgiu lucrari la carosabil 800x600 jpg
admitere liceu jpeg
slabire pixabay jpg
Desert fara coacere, cu iaurt, piscoturi si zmeura  Sursa foto shutterstock 1966777006 jpg
picioare femeie pexels jpg
istock vot votare jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net