Meteorologii au emis un Cod Roșu de ploi torențiale și vijelii. Care sunt localitățile afectate

Meteorologii Administrației Naționale de Meteorologie au emis o avertizare de Cod Roșu pentru ploi torențiale și vijelii, valabilă luni seară, începând de la ora 21:05 până la ora 21:50, în județul Vâlcea.

image

Se prognozează averse torențiale care vor aduce cantități de apă ce vor depăși 25 de litri pe metru pătrat, frecvente descărcări electrice, vijelii puternice și grindină, afectând localitățile Bărbătești, Cernișoara, Copăceni, Costești, Horezu, Măldărești, Oteșani, Stroești și Tomșani.

În ultima oră, în zona vizată de avertizare, s-au acumulat deja cantități de apă cuprinse între 25 și 40 de litri pe metru pătrat.

Prognoza meteo 24 iunie - 8 iulie

Temperaturile vor crește în aproape toate regiunile țării, conform prognozei Administrației Naționale de Meteorologie (ANM) pentru perioada 24 iunie - 8 iulie. Valul de căldură va persista în sudul și sud-estul țării, cu caniculă și disconfort termic accentuat, mai ales la începutul lunii iulie.

Acest lucru va accentua fenomenul de secetă în Muntenia, Dobrogea și Moldova. Temperaturile maxime vor fi între 26 și 35 de grade. În vest, nord-vest, centru, sud-vest și la munte, vremea va fi instabilă, cu averse torențiale, descărcări electrice, vijelii și grindină.

Banat: Temperaturile maxime vor scădea la mijlocul primei săptămâni, apoi vor crește din nou, ajungând la 33-34 de grade la finalul lunii iunie. În primele zile din iulie va avea loc o nouă scădere termică, după care maximele vor varia între 31 și 33 de grade. Minimele vor oscila între 16 și 20 de grade. Vor fi perioade cu instabilitate atmosferică aproape zilnic, mai intense în prima săptămână.

Crișana: Temperaturile maxime vor crește la începutul intervalului, apoi vor scădea până la 28 de grade pe 27 iunie, și vor crește din nou la finalul lunii iunie, ajungând la 33 de grade. În iulie, temperaturile maxime vor scădea cu 4-5 grade, situându-se între 29 și 32 de grade. Minimele vor varia între 15 și 19 grade. Instabilitatea atmosferică va fi prezentă aproape zilnic, mai accentuată în prima săptămână.

Cum va fi vremea în Transilvania, Maramureș sau Moldova

Transilvania: Temperaturile maxime vor fi între 29 și 31 de grade, iar minimele între 13 și 16 grade. Instabilitatea atmosferică va fi prezentă aproape zilnic, mai intensă în prima săptămână.

Maramureș: Temperaturile maxime vor fi între 29 și 31 de grade, iar minimele între 15 și 17 grade, fără variații semnificative. Instabilitatea atmosferică va fi prezentă aproape zilnic.

Moldova: Temperaturile maxime vor crește de la 28 de grade în prima zi până la 33 de grade la finalul lunii iunie. Minimele vor crește de la 15 la 17 grade. În iulie, maximele vor varia între 29 și 33 de grade, iar minimele între 16 și 19 grade. Instabilitatea atmosferică va fi mai ridicată pe 24 iunie și după 1 iulie.

Dobrogea: După o scădere ușoară a temperaturilor, acestea vor crește treptat, atingând 30-33 de grade la maxime și 19-21 de grade la minime. Instabilitatea atmosferică va fi prezentă trecător în cea de-a doua săptămână.

Muntenia: Temperaturile maxime vor fi între 32 și 35 de grade, iar minimele între 17 și 19 grade, fără variații semnificative. Vor fi perioade cu instabilitate atmosferică pe arii restrânse în prima săptămână și posibil local în unele zile din a doua săptămână.

Oltenia: Temperaturile vor scădea până la 30 de grade maxime și 17 grade minime până pe 27 iunie, după care vor crește din nou cu 4-5 grade la maxime și 1-3 grade la minime. Instabilitatea atmosferică va fi mai probabilă până pe 28 iunie și după 1 iulie.

La munte: Temperaturile maxime vor fi între 19 și 23 de grade, iar minimele între 11 și 14 grade. Instabilitatea atmosferică va fi prezentă aproape zilnic.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Printesa Theodora si logodnicul ei, Matthew Jeremiah Kumar   profimedia 0721654746 jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
ferma dacilor jpg
Doctor medic pacient consultatie FOTO Shutterstock jpg
Județul Galați, grav afectat de inundații FOTO: CJ Galați
eclipsa pixabay jpg
borsec jpg
american venit prima data in romania jpg
dani vancu buncar instagram jpg
Ofițeri români, înainte de Primul Război Mondial (© Library of Congress)
image
actualitate.net
image
actualitate.net