Meteorologii au făcut anunțul: vremea se schimbă radical în luna octombrie. Prognoza pentru fiecare săptămână a lunii

Începutul lunii octombrie vine cu o serie de schimbări de temperatură. Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis prognoza pentru luna octombrie. Cum vor fi următoarele patru săptămâni și la ce schimbări climatice ne putem aștepta. 

Cum va fi vremea în Octombrie / foto: observatorulprahovean.ro
Cum va fi vremea în Octombrie / foto: observatorulprahovean.ro

Toamna și-a intrat în grații iar temperaturile scăzute din ultima vreme i-au speriat pe români. Cu toate acestea, meteorologii anunță temperaturi ridicate, anormale pentru această perioadă a anului. Cum va fi vremea în toată țara în luna octombrie, la ce schimbări de temperatură trebuie să ne așteptăm, descoperiți din articolul de mai jos. 

Vreme în săptămâna 30.09.2024 – 07.10.2024

  În decursul acestei săptămâni, valorile termice vor fi ușor mai ridicate în regiunile sudice ale țării noastre, comparativ cele specifice acestei săptămâni. În rest se vor situa în jurul celor normale pentru acest interval.

Excepție fac regiunile sudice, acolo unde regimul pluviometric va fi local deficitar, iar cantitățile de precipitații vor fi excedentare, mai ales în sud-vestul și în extremitatea de sud-est a țării. 

Vremea în săptămâna 07.10.2024 – 14.10.2024

În această săptămână în toată țara se vor observa creșteri ale temperaturilor medii mult mai ridicate față de cele normale acestui sezon. 

Regimul pluviometric se va situa în general în jurul celui normal pentru acest interval, cu posibilitatea unui ușor excedent în extremitatea de nord-vest a țării.

Vremea în săptămâna 14.10.2024 – 21.10.2024

În toate regiunile României temperatura media a aerului  va avea valori ușor mai ridicate decât cele normale perioadei acesteia. 

Cantitățile de precipitații vor fi ușor excedentare în regiunile nord-vestice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval.

Vremea în săptămâna 21.10.2024 – 28.10.2024

Pentru mai bine de jumătate din țară mediile valorilor termice din termometre se vor situa puțin peste cele specifice ultimei săptămâni din luna octombrie, mai ales în zonele sudice din țară. 

Regimul pluviometric estimat pentru această perioadă va fi ușor excedentar în cea mai mare parte a țării.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Meghan Markle în doliu, Profimedia jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
masina de spalat webp
image png
drone record guinness china jpg
papa francisc jpg
laza 1 jpg
biserica neagra obiective turistice orasul brasov 6 2048x1536 jpg
image png
Calatori evacuati metrou tineretului jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net